Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 6 dec 2013 - Anul XVIII, nr. 285 (5492)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Protest

Democrat-liberalii suceveni au deschis, în ajun de Moș Nicolae, seria mișcărilor de stradă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Democrat-liberalii suceveni au protestat ieri, timp de aproximativ jumătate de oră, în fața Palatului Administrativ, față de decizia majorității USL din Parlament, care, la votul pentru adoptarea bugetului de stat pe 2014, a respins toate amendamentele depuse de cei trei parlamentari PDL de Suceava, amendamente care au vizat alocarea de fonduri pentru investiții. Cei circa 300 de PDL-iști, în frunte cu liderii lor județeni, senatorul Gheorghe Flutur, deputatul Ioan Balan, Orest Onofrei, Ilie Vasile, Lucian Harșovschi, Niculai Barbă, Aurel Olărean- primarul municipiului Rădăuți, au protestat zgomotos, scandând lozinci antiguvernamentale precum ”Jos Guvernul”, ”Rușine să vă fie” sau ”Jos mafia”.

Democrat-liberalii au venit dotați cu pancarte pe care erau trecute o parte dintre amendamentele respinse la adoptarea bugetului sau cu mesaje de genul ”Rușine USL! Dați cu o mână și luați cu zece!”, ”USL scumpește/Românul plătește”, ”Ponta taxează/NU guvernează” sau ”USL a închis 111.000 de firme în zece luni”. Pe unele pancarte putea fi văzut premierul Victor Ponta caricaturizat în Pinochio, cu mesajul ”Mincinosul”. Nu au lipsit nici pancartele cu mesaje locale. Președintele PDL Suceava, Gheorghe Flutur, a purtat o pancartă cu mesajul ”Marele proiect USL- Bucovina uitată”, iar prim-vicepreședintele Orest Onofrei o pancartă pe care scria ”Nechifor, noi ți-am pregătit panglica, tu fă centura”, pancartă de care erau atașate o panglică tricoloră și o foarfecă.

 

Balan, ironii cu o colivie și doi papagali

Din grupul de protestatari PDL a ieșit în evidență prim-vicepreședintele organizației județene, deputatul Ioan Balan, care ducea cu el o colivie cu doi papagali, unul roșu, mai gras, și altul galben, mai slab.

„Mie mi-a dat partidul o sarcină grea, să am grijă de doi papagali, de ăsta micu'galben și de ăsta mai mare, roșu. O să mă întrebați de ce. Păi ăsta mare, în fiecare dimineață când le dau mâncare, zice că-i va lăsa și lui ăsta micu',numai că ăsta se trezește greu și ăsta mare mănâncă totul. Zic, uite ce te-ai umflat, băi înroșitule! Și el mi-a zis că <da, dar eu mai și muncesc, mai știu și limbi străine, am învățat și chineza>. Iar ăsta micu',și el insteț, așa cum îl știți, mi-a spus că rupe și el puțină italiană. Amândoi, așa, unul chinezește și altulromânește, se înțeleg. Păcat că nu vorbesc limba română. Doi papagali, doi mincinoși. Amândoi m-au mințit. De ce îl cheamă pe unul Vio? Pentru că e un nume de aici neaoș de-al nostru. Îl tot aud vorbind de Bucovina bio. Pe celălalt îl cheamă Laur, pentru că așa îi plăcea lui ăsta micu'. Și uite așa îi avem aici pe ăsta roșu, Vio, și pe ăsta mic, Laur, doi mincinoși. Nu agresăm papagalii, îi ținem doar aici să-i arătăm lumii și să-i facem de rușine”, i-a ironizat Balan pe cei de la USL.

 

Lada de zestre în accepțiune democrat-liberală

Gheorghe Flutur a ținut să amintească faptul că parlamentarii suceveni ai PDL au depus 286 de amendamente, din care nici unul nu a trecut. Practic, a spus Flutur, USL a zdrobit județul Suceava. ”Domnule Ponta, aţi venit la Putna, la cel mai mare român acasă, și ați promis că Bucovina va fi o regiune. Ați uitat în jumătate de oră de noi. De ce ne mințiți, de ce vă bateți joc de noi? Am ieșit în stradă pentru că nu se mai poate. Ne-ați mutat la Iași, ați desființat instituțile deconcentrate din acest județ și, treptat, județul Suceava dispare. Faceți șoseaua de centură a Sucevei, șoseaua Suceava- Botoșani, dați drumul la studiul de fezabilitate pentru autostrada Suceava- București. De ce doar la Dragnea să se deseneze autostrăzi? Suceava nu plătește taxe pe combustibil și din păcate mai mari de la 1 ianuarie? Cred că la astfel de manifestări trebuie să vină mai mulți suceveni, pentru că faţă de ce am făcut noi în judeţ, acum  nu se mai face nimic. Trăim vremurile „USL, Bucovina uitată”. Să vă fie rușine. Am avut amendamente multe, de ce nu le-aţi aprobat? Restaurarea Cazinoului din Vatra Dornei, Muzeul Lemnului din Câmpulung, modernizarea drumurilor de pe Valea Bistriței, bani pentru Colegiul <Ștefan cel Mare>, pentru Universitate. Majoritatea USL este doar pentru Dragnea și pentru Teleorman? Suceava nu există pe hartă? Treziți-vă, suceveni, până nu este prea târziu”, a spus Flutur. Democrat-liberalii suceveni au adus cu ei la protest și o ladă de zestre, aluzie la conceptul lansat recent de administrația județeană PSD, ladă în care, la finalul protestului, Flutur a îndesat fășii de hârtie pe care erau trecute proiectele importante pentru județ, printre care șoselele de centură ale municipiilor Suceava, Fălticeni și Rădăuți, regiunea Bucovina, cu capitala la Suceava, autostrada Suceava- București, pârtia de schi de pe Rarău. PDL-iștii suceveni sunt hotărăți ca anul viitor protestele de stradă să fie mult mai ample.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Democrat-liberalii suceveni au deschis, în ajun de Moș Nicolae, seria mișcărilor de stradă.
 Vizualizări articol: 1484 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Democrat-liberalii suceveni au deschis, în ajun de Moș Nicolae, seria mișcărilor de stradă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ... trimis de
(12 dec 2013, 14:29:44
ipocritilor! cand se faceau protestele impotriva lui Boc, Flutur, Base, etc... din cate imi aduc aminte erau - 10 grade..cu mic cu mare...
si acum... voi faceti protest.. macar daca l-ati fi facut cu ceva sustinere... dar.. singurul motiv a fost: "usl mi-a facuta asta... trebuie sa le-o fac si eu..!! " imi pare rau ca nu ati baut ceai cum ati spus.... si imi pare rau pentru lipsa voastra de imaginatie!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei