Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 28 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 147 (5354)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Amânare

Liberalii suceveni vor aştepta până la toamnă pentru a-şi alege noua conducere judeţeană

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Liberalii suceveni vor trebui să aştepte până în toamna acestui an pentru a-şi alege o nouă conducere judeţeană. Biroul Permanent Naţional al PNL a decis în şedinţa de ieri că alegerile în cadrul Organizaţiei Judeţene Suceava a PNL vor avea loc la termen, în luna septembrie, adică la expirarea mandatului actualei structuri de conducere judeţene.

Reamintim că liderul PNL Suceava, deputatul Alexandru Băişanu, anunţase în cursul lunii mai că alegerile în cadrul organizaţiei judeţene au fost programate pentru data de 8 iunie 2013, însă marea majoritate a liberalilor din judeţul Suceava au aflat din presă despre acest lucru. Anunţul făcut la vremea respectivă de Alexandru Băişanu i-a nemulţumit pe mai mulţi membri importanţi ai PNL Suceava, care au trimis o adresă conducerii centrale a partidului, în care contestă modul în care liderul liberalilor suceveni a organizat alegerile.

În adresa semnată de zeci de liberali suceveni se spune că „în cadrul şedinţelor Biroului Politic Teritorial Suceava nu a fost discutată până în acest moment norma de reprezentare şi nici un alt detaliu privind organizarea Conferinţei Teritoriale”. În acelaşi document se arată că „această situaţie nu este una singulară în cadrul filialei PNL Suceava, iar noi, membrii acestei organizaţii, aflăm din presă de anumite decizii pe care domnul Băişanu le ia fără a se consulta, conform statutului, cu membrii biroului politic. În urma acestor situaţii repetate, membrii PNL Suceava, dar şi alţi simpatizanţi care şi-ar dori să adere la filiala liberală suceveană, au sesizat o stare conflictuală şi incertă, ceea ce conduce la un prejudiciu de imagine care nu poate decât să dezavantajeze Partidul Naţional Liberal”.

 

Conducerea PNL a constatat că Alexandru Băişanu nu a respectat regulamentul de aplicare a statutului

În cele din urmă, în baza acestei contestaţii, conducerea centrală a PNL a decis amânarea alegerilor programate pentru data de 8 iunie a.c., după ce a constatat că, în pregătirea acestora, Alexandru Băişanu nu a respectat regulamentul de aplicare a statutului PNL. Secretarul general al PNL, Eduard Hellvig, a trimis în data de 28 mai 2013 o adresă către filiala Suceava a PNL din care îl informează pe Alexandru Băişanu de amânarea conferinţei de alegeri din organizaţia judeţeană. În adresă se preciza că „am hotărât amânarea conferinţei teritoriale PNL Suceava, în conformitate cu atribuţiile prevăzute de statutul PNL şi regulamentul de aplicare a statutului. Menţionez că această decizie a fost luată în urma sesizărilor primite din filiala dumneavoastră şi nerespectarea art. 19, alin. 2 din regulamentul de aplicare a statutului PNL, prin care trebuia să-mi trimiteţi norma de reprezentare stabilită de biroul permanent teritorial al PNL Suceava. Având în vedere obligativitatea respectării regulamentului de aplicare a statutului, precum şi prevederile art. 22, alin. 3, prin care secretarul general PNL poate amâna desfăşurarea conferinţei teritoriale dacă constată nerespectarea prevederilor regulamentului, am luat această decizie”. În adresa pe care Eduard Hellvig a trimis-o către PNL Suceava se mai precizează că pentru o organizare conformă şi statutară a conferinţei de alegeri din filiala suceveană a dispus crearea unei echipe de regularitate şi audit, care a venit la Suceava pentru a verifica modul în care Alexandru Băişanu a organizat alegerile anunţate pentru data de 8 iunie 2013. Ulterior, Biroul Permanent Judeţean al PNL Suceava a propus ca alegerile pentru o nouă conducere judeţeană să aibă loc sâmbătă, 29 iunie, însă şi acum alegerile au fost amânate.

Pentru şefia PNL Suceava şi-au anunţat deja candidaturile actualul lider al organizaţiei judeţene, deputatul Alexandru Băişanu, şi primarul oraşului Gura Humorului, Marius Ursaciuc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Liberalii suceveni vor aştepta până la toamnă pentru a-şi alege noua conducere judeţeană.
 Vizualizări articol: 988 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Liberalii suceveni vor aştepta până la toamnă pentru a-şi alege noua conducere judeţeană0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei