Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 10 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 83 (5290)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Opinie

Vasile Ilie: “Capitala regiunii la Iaşi reprezintă o catastrofă pentru Suceava”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Vicepreşedintele Organizaţiei Judeţene Suceava a PDL, Vasile Ilie, previzionează pe termen mediu prăbuşirea economică a judeţului Suceava şi a municipiului reşedinţă de judeţ în cazul în care în Moldova va exista o singură regiune, cu capitala la Iaşi. El a subliniat că ultimele declaraţii ale vicepremierului Liviu Dragnea arată că regionalizarea ţării se va face pe scheletul celor opt regiuni de dezvoltare. Asta înseamnă, a spus Vasile Ilie, că cele şase judeţe ale Moldovei vor constitui o singură regiune, cu capitala la Iaşi. În opinia liderului democrat-liberal, acest lucru va reprezenta o catastrofă pentru Suceava. „Capitala regiunii la Iaşi reprezintă o catastrofă pentru Suceava. Ce avantaje aduce capitala de regiune unui muncipiu reşedinţă de judeţ? În primul rând devine un pol de dezvoltare economică, socială şi culturală a zonei. În al doilea rând, acolo se fac marile dezvoltări ale proiectelor de infrastructură de tip aeroport. Va fi cel mai important aeroport al regiunii. În al treilea rând se vor construi drumuri rapide între municipiile reşedinţă de judeţ şi capitala regiunii. În al patrulea rând se vor construi sedii administrative pentru instituţiile regionale, inclusiv o clădire a regiunii. Toate aceste lucruri fac ca această capitală a regiunii să devină foarte atractivă pentru investitori. Aici, în primul an de zile, după părerea specialiştilor, se vor crea, datorită acestor facilităţi, peste 1.000 de noi locuri de muncă”, a declarat Vasile Ilie.

 

Vicepreşedintele PDL Suceava previzionează o prăbuşire economică a judeţului

Vicepreşedintele PDL Suceava consideră că interesul naţional este acela de a înfiinţa în Moldova două regiuni, între care una cu capitala la Suceava, arătând că în caz contrar această zonă, şi aşa săracă, va ajunge şi mai săracă, iar capitalele de judeţe ar deveni nişte orăşele de provincie neînsemnate. „Interesul naţional este ca regiunea Moldova să fie împărţită în două, pentru că Bucovina ca regiune istorică dintotdeauna a fost autonomă. Chiar şi ca ducat austroungar ea a avut steag şi stemă şi şi-a păstrat autonomia. Şi pe vremea comunismului a fost regiunea Suceava. Cred că este în interesul naţional menţinerea statutului Bucovinei ca regiune de sine stătătoare”, a declarat vicepreşedintele PDL Suceava. Vasile Ilie a mai arătat că normele Uniunii Europene spun că o regiune trebuie să aibă între un milion şi două milioane de locuitori. Regiunea Moldova depăşeşte cu mult cerinţele UE, înglobând 3,6 milioane de locuitori.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vasile Ilie: “Capitala regiunii la Iaşi reprezintă o catastrofă pentru Suceava”.
 Vizualizări articol: 1563 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Vasile Ilie: “Capitala regiunii la Iaşi reprezintă o catastrofă pentru Suceava”5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Suceava este o catastrofa demult trimis de
(10 apr 2013, 12:42:15
Nu orasul Iasi este cauza prabusirii economice si de toate felurile a Sucevei.Noi insine suntem vinovati de acest lucru.Si toate guvernarile care au fost pana acuma si care sunt in continuare.Industria nu mai exista,infrastructura este ca dupa razboi,curatenia este un cuvant care a disparut din DEX pentru suceveni.Am vazut azi ca Rosal a inceput sa curete mizeria si balastul de pe partea dreapta si stanga a strazilor.Acest lucru trebuia facut zilnic .E clar ca acest sistem in care noi platim o societate sa faca curatenia orasului nu functioneaza.Propun ca cetatenii care sunt someri si pensionari sa poata face curatenie si sa fie scutiti de plata impozitului.Propun ca fiecare cetatean sa vina cu un sac de ciment si sa astupe cu beton 5 gropi de pe strada.Propun ca toti cetatenii sa mergem la soseaua de centura si s-o terminam intr-o luna.:))
2.   Unde sa fie capitala globului pamantesc... trimis de
(10 apr 2013, 14:14:12
Disputa sterila pe seama numirii capitalei unei asemenea regiuni continua, scapandu-se din vedere adevarata problema. Regionalizarea seamana suspect de mult cu acel plan "Samuel Huntington" de redesenare a hartii lumii, prin care tara noastra ar trebui sa fie destramata. In acest sens Theodor Melescanu a scris in revista bucuresteana Cuvantul un excelent articol, ca raspuns la acest plan, in care apara tara noastra (nu stiu daca mai are acest "narav" si acum). Poate pedelistii sa aiba cumva acces la arhiva, sa-l citeasca. Problema nu e, asadar, numirea capitalei, ci regionalizarea in sine, destramarea unitatii teritoriale a Romaniei. Ce importanta are capitala, daca tara inceteaza sa mai existe? Ce importanta au culorile gratiilor, daca persoana dinauntrul custii nu mai este libera?
PS. Nu vad (dar ce e nou?) nici o vaga tendinta de a se organiza un referendum pe aceasta tema. Cred ca am si eu, platitorul de taxe, fraierul, viermele, ciumpalacul sau oricum m-or considera conducatorii, dreptul de a decide in acest sens. Nici macar mediatizarea acestei regionalizari n-a fost chiar prea puternica. Ridicol e faptul ca exista deja "capitale", exista deja planuri de redirijare a resurselor economice, mai mult inexistente, spre burtile concurente si lacome ale plutocratilor. Deci, hotararea s-a luat deja, da-o nai.bii de tara, important sa vedem cine e-n stare sa castige o farfurie de mancare in plus!
PS1. Sigur, ca in conditii normale, Suceava e preferabila drept capitala a... orice, in locul Iasi-ului. Dar, fara... "regionalizare".

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei