Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 30 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 74 (5281)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Al doilea mandat

Cătălin Nechifor a fost votat în unanimitate pentru preşedinţia PSD Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

 

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a fost reales la conducerea Organizaţiei Judeţene Suceava a PSD. Nechifor nu a avut contracandidat pentru funcţia de preşedinte al PSD Suceava, el fiind ales cu unanimitate de voturi de către cei aproape 700 de delegaţi la Conferinţa Judeţeană de Alegeri.

Alegerile pentru şefia PSD Suceava au avut loc ieri, în sala mare a Casei de Cultură, printre invitaţi numărându-se liderii suceveni ai PNL, Alexandru Băişanu, PC – Mihai Neagu, UNPR – Cătălina Vartic şi UDMR – Clara Hapenciuc. Toţi aceştia au transmis mesaje de susţinere faţă de Cătălin Nechifor, recomandându-l pe acesta pentru un nou mandat de preşedinte al PSD Suceava.

 

Cătălin Nechifor este mândru de succesul proiectului „Din nou primii”

În discursul său în care a prezentat activitatea PSD Suceava, Cătălin Nechifor a ţinut să le mulţumească din nou social-democraţilor suceveni pentru votul pe care i l-au acordat în urmă cu trei ani, atunci când a preluat şefia organizaţiei judeţene. Nechifor a amintit că în urmă cu trei ani a candidat cu un proiect intitulat „Din nou primii”, prin care îşi propunea ca PSD Suceava să redevină principala forţă politică din judeţ.

„Sunt mândru că împreună am reuşit în acest interval de trei ani să facem extrem de multe acţiuni şi în final să câştigăm şi alegerile”, a spus Nechifor, care a mai adăugat că deşi unii nu credeau în totalitate în proiectul „Din nou primii”, în cele din urmă PSD Suceava a reuşit să-l înlăture pe liderul PDL Suceava, Gheorghe Flutur, de la conducerea judeţului. „Nu a fost uşor, dar ne-am asumat acest lucru şi am crezut în el. A fost o muncă de echipă şi vreau să mulţumesc fiecărui membru de partid pentru modul în care s-a implicat timp de trei ani într-o campanie electorală continuă, cu foarte multe greutăţi, dar cu foarte multă pasiune. Mă bucur că am onoarea să vă fiu coleg şi vă mulţumesc pentru asta”, le-a spus Cătălin Nechifor membrilor PSD prezenţi la conferinţa de alegeri.

Liderul PSD Suceava a amintit despre victoria PSD şi a USL în alegerile locale de anul trecut, subliniind că social-democraţii au reuşit să se lupte „cu o putere portocalie care atunci conducea şi domina totul”.

Cătălin Nechifor a mai declarat că PSD a reuşit să obţină un rezultat foarte bun şi la alegerile parlamentare, având în momentul de faţă cinci deputaţi şi doi senatori.

„Cred că greul de acum începe. Avem obligaţii faţă de suceveni, cum poate nu am avut niciodată în viaţa politică. Ne-au susţinut într-o manieră covârşitoare şi suntem obligaţi să dăm înapoi ceea ce aşteaptă de la noi. Şi sunt convins că am pornit bine”, a precizat Nechifor.

El a arătat că actuala guvernare USL a reuşit să repare greşelile făcute de Guvernul PDL, respectiv tăierile pensiilor şi ale salariilor.

Preşedintele PSD Suceava a arătat că judeţul Suceava are sprijinul premierului Victor Ponta, beneficiind de un important ajutor financiar. „Am obţinut de-a lungul timpului un suport financiar consistent din partea Guvernului, şi chiar dacă asta ne creează anumite deservicii în plan colegial, cu alte judeţe, şi din Moldova şi din restul ţării, sunt bucuros că Suceava nu este uitată şi că Suceava are un capitol important în dezvoltare şi în plan guvernamental, şi în plan judeţean”, a declarat Cătălin Nechifor.

 

Nechifor: Cred că, pentru România, USL este ultima soluţie posibilă

Liderul social-democraţilor suceveni a mai afirmat că, în momentul de faţă, USL reprezintă pentru România ultima soluţie posibilă pentru a asigura dezvoltarea ţării. Cătălin Nechifor a precizat că este convins de faptul că există foarte multe persoane care doresc desfiinţarea USL, care ar duce la „omorârea” actualului Guvern. El a subliniat că românii şi sucevenii şi-au pus speranţele în USL şi au aşteptări mari de la această alianţă.

„Pentru unii e ultima soluţie. Chiar cred că pentru România USL este ultima soluţie posibilă. Dacă şi această soluţie este sortită eşecului, eu nu cred că în România mai putem să găsim ceva care să ne facă să funcţionăm ca stat european, care să dea drumul la politici şi la investiţii şi care să creeze un climat în care toţi românii să trăiască într-o stare de decenţă şi normalitate”, consideră Cătălin Nechifor.

 

Ovidiu Donţu: Guvernul USL a luat toate măsurile responsabile pentru a reporni România

Înainte de votul pentru alegerea preşedintelui PSD Suceava, liderul social-democraţilor din municipiul Suceava, senatorul Ovidiu Donţu, a ţinut să spună, la rândul său, că USL a reuşit să se ţină de cuvânt, respectându-şi promisiunile făcute electoratului.

„Avem astăzi promisiuni respectate, am reîntregit salariile, am dat înapoi ce s-a luat ilegal din pensii, am majorat pensiile cu 4% şi am deblocat fondurile europene. De asemenea, plătim arieratele făcute iresponsabil de pedelişti, reducem risipa banilor publici, întărim disciplina bugetară, milităm pentru o dezvoltare economică responsabilă şi nu pe datorie, precum în sistemul PDL”, a declarat Ovidiu Donţu.

El a mai spus că actualul Guvern condus de Victor Ponta a luat toate măsurile responsabile pentru a reporni România.

 

Nechifor: PSD trebuie să rămână principala forţă politică din judeţ

Şedinţa de ieri a social-democraţilor suceveni s-a încheiat cu alegerea preşedintelui organizaţiei judeţene, precum şi a celor 173 de membri ai Consiliului Judeţean al PSD Suceava, din rândul cărora vor fi aleşi vicepreşedinţii şi prim-vicepreşedintele filialei.

După ce a fost votat cu unanimitate de voturi de către cei 698 de delegaţi la Conferinţa Judeţeană de Alegeri, Cătălin Nechifor a ţinut să le mulţumească acestora pentru faptul că i-au acordat din nou încrederea pentru a conduce PSD Suceava. Nechifor a spus că este un om de echipă, care nu face promisiuni şi care „nu trânteşte cu pumnul în masă”.

„Sunt un om al dialogului şi consider că dacă există succes, dacă există un plan, meritul aparţine în primul rând echipei, şi mă refer de la cei din teritoriu, de la baza partidului, şi până la colegii care fac parte din structura politică de conducere a organizaţiei judeţene”, a precizat liderul social-democraţilor suceveni. 

Nechifor a spus că PSD Suceava trebuie să rămână principala forţă politică din judeţ şi le-a cerut membrilor acestui partid să le explice oamenilor „să aibă încă răbdare”. „Nu e uşor să pui la punct un sistem de care şi-au bătut joc de-a lungul timpului cei din PDL. Nu e uşor să faci lumină şi să faci ordine într-un singur an. Dar sunt convins, aşa cum îi ştiu pe Victor Ponta şi pe miniştrii noştri, că avem capacitatea să putem face acest lucru cu o performanţă importantă la nivel de guvernare”, a mai declarat Nechifor.

 

Cătălin Nechifor, mandatat să candideze pentru un post de vicepreşedinte al PSD

Tot în cadrul Conferinţei Judeţene de Alegeri, liderul PSD Suceava, Cătălin Nechifor, a fost mandatat, cu unanimitate de voturi, să candideze pentru o funcţie de vicepreşedinte al partidului la nivel naţional. Propunerea a fost făcută de către Ovidiu Donţu, care a spus că pentru PSD Suceava este momentul să facă un pas înainte.

„Cătălin Nechifor a început viaţa politică de vârf ca europarlamentar, apoi ca deputat, este preşedintele Consiliului Judeţean, iar acum a fost votat pentru al doilea mandat de preşedinte al PSD Suceava. Cred că a sosit momentul să-l mandatăm prin vot să candideze ca vicepreşedinte naţional PSD. Ora exactă se dă la Bucureşti şi avem nevoie de acces la informaţii din biroul naţional al PSD, de forţa unui preşedinte de organizaţie judeţeană care să fie membru în conducerea centrală a partidului”, a spus Donţu.

 

Nechifor către membrii PDL care vor să intre în PSD: Elegant ar trebui să le trântim uşa în nas

Liderul PSD Suceava, Cătălin Nechifor, le-a mai spus membrilor acestui partid că nu este de acord cu primirea în partid a unor membri PDL.

„Sunt şi eu de părere că dacă cineva vrea acum să vină la PSD, elegant ar trebui să-i trântim uşa în nas, ar trebui elegant să-i spunem să rămână la PDL. Şi cred că elegant ar trebui să-i spunem să-şi vadă de ale lui”, consideră Nechifor.

El a subliniat că PSD trebuie să se bazeze pe membrii de partid care au demonstrat că sunt puternici, care au rezistat la presiuni şi care au demonstrat că pot să câştige singuri. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cătălin Nechifor a fost votat în unanimitate pentru preşedinţia PSD Suceava.
 Vizualizări articol: 2569 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.62/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.6 din 13 voturi
Cătălin Nechifor a fost votat în unanimitate pentru preşedinţia PSD Suceava1.6513

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Noi v-am votat, iar voi..in unanimitate va iubiti! trimis de
(30 mar 2013, 16:11:14
Nu ştiu cum se face că după ce trec campaniile electorale, indiferent de cine cistiga, Suceava, ramine un ,,pământ pârjolit”!
Asteptam o prefigurare de bune intentii, un program credibil, de perspectiva a judetului! Macar o bruma de intentii!

In Suceava foarte rar se face cite ceva, aproape nimica.. ..

Aeroportul de la Salcea a ,,inghetat”, soselele peste tot sunt subdimensionate, la autostrazile spre Cluj si Iasi s-a renuntat pentru totdeauna! Etc!...

Este ridicol! Noi v-am votat, pentru a ne fi bine, iar voi..in unanimitate va iubiti si aveti doar grija ,,treburilor interne”!?….

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei