Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 18 feb 2013 - Anul XVIII, nr. 39 (5246)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Nemulţumiri

Începe războiul în PNL Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Cu doar o săptămână înainte de Congresul extraordinar al PNL, în cadrul căruia va fi aleasă noua conducere naţională a liberalilor, în Organizaţia Judeţeană Suceava a PNL încep să iasă la iveală o serie de conflicte între membri ai biroului de conducere şi liderul filialei, deputatul Alexandru Băişanu. Cel care critică modul în care acesta conduce PNL Suceava este fostul deputat Mihai Sandu Capră, care îl acuză pe Alexandru Băişanu de modul dictatorial în care conduce organizaţia.

Totul pare să aibă ca punt de plecare momentul în care au fost desemnaţi delegaţii Organizaţiei Judeţene a PNL Suceava pentru Congresul extraordinar al PNL, Mihai Sandu Capră fiind unul dintre cei care nu se regăsesc printre liberalii suceveni care vor avea dreptul să aleagă viitoarea conducere centrală a partidului. Mai mult, Mihai Sandu Capră acuză faptul că actuala conducere a PNL Suceava, în frunte cu Alexandru Băişanu, nu îi recunoaşte calitatea de membru al Biroului Judeţean de conducere.

Fostul deputat sucevean precizează că, potrivit statului, la încetarea mandatului de consilier de conturi la Curtea de Conturi a României, pe perioada căruia s-a autosuspendat din funcţia pe care o avea în cadrul PNL Suceava, la revenirea în cadrul acestui partid trebuia să îşi reia locul în Biroul Politic Teritorial Suceava.

 

Mihai Sandu Capră afirmă că are dreptul să fie membru în Biroul Teritorial al PNL Suceava

Mihai Sandu Capră a deţinut funcţia de consilier de conturi la Curtea de Conturi a României în perioada noiembrie 2008 – noiembrie 2011, iar în decembrie 2011 s-a reînscris în PNL. Sandu Capră spune că, potrivit articolului 19 din statutul PNL, membrii acestui partid se pot autosuspenda din calitatea de membru al partidului numai în cazul ocupării unei funcţii publice incompatibile cu calitatea de membru al unui partid politic, conform legii, şi numai pe durata îndeplinii acestora. Potrivit aceluiaşi articol din statut, membrii PNL se pot autosuspenda pe o perioadă de maxim patru ani. Mihai Sandu Capră subliniază că potrivit statutului PNL, numai în cazul în care funcţia deţinută în partid este cea de preşedinte de filială sau de organizaţie autosuspendarea din funcţie atrage demisia din funcţia respectivă.

De remarcat faptul că în cazul lui Mihai Sandu Capră, după reînscrierea în PNL, în decembrie 2011, acestuia i s-a recunoscut calitatea de membru al Biroului Politic Teritorial al PNL Suceava, participând şi având drept de vot la şedinţele acestei structuri. Mai mult, Mihai Sandu Capră a avut în cursul anului trecut mai multe intervenţii în presa locală în calitate de vicepreşedinte al PNL Suceava, funcţie care la vremea respectivă nu a fost contestată de liderul liberalilor suceveni, Alexandru Băişanu. La aceasta se adaugă şi faptul că atunci când şi-a plătit cotizaţiile la partid, lui Mihai Sandu Capră i-a fost solicitată suma pe care o achită un membru al Biroului Politic Teritorial şi nu cea pe care o plăteşte un simplu membru de partid.  

 

Fostul deputat a fost anunţat printr-o simplă adresă că nu mai face parte din conducerea PNL Suceava

Mihai Sandu Capră a arătat că deşi are toate argumentele, dar şi documentele care atestă faptul că are dreptul să ocupe o funcţie în Biroul Politic Teritorial al PNL Suceava, în data de 17 ianuarie 2013, a primit o adresă din partea PNL Suceava prin care este informat că nu mai este membru al acestei structuri de conducere. În adresa respectivă se precizează că Mihai Sandu Capră nu mai poate să facă parte din structura de conducere a filialei PNL Suceava deoarece pe perioada în care s-a autosuspendat din funcţie a fost ales un alt Birou Politic Teritorial, pentru care nu a candidat.

În document se mai spune că în statutul PNL se precizează că autosuspendarea din partid nu poate depăşi patru ani, făcându-se referire la mandatul de patru ani al structurilor de conducere ale PNL.

În adresa pe care conducerea PNL Suceava i-a trimis-o lui Mihai Sandu Capră se precizează: „Autosuspendarea într-un mandat şi încetarea autosuspendării în mandatul următor nu vă mai dau dreptul la ocuparea vechii funcţii în Biroul Politic Teritorial Suceava a PNL, având în vedere că, în conformitate cu prevederile art. 92 din Statutul PNL, dumneavoastră nu v-aţi depus candidatura pentru un nou mandat. Pe cale de consecinţă, la şedinţele Biroului Politic Teritorial Suceava al PNL puteţi să participaţi doar la invitaţia expresă a preşedintelui acestui organism de conducere”.

 

„Voi susţine echipa adevăraţilor liberali din partid pentru a prelua conducerea PNL Suceava”

După primirea acestei adresa, Mihai Sandu Capră a contestat motivele invocate în documentul respectiv, mai ales că în condiţiile în care era autosuspendat din partid nu avea cum să candideze pentru funcţia respectivă, iar statutul nu prevede ceea ce invocă în momentul de faţă conducerea liberalilor suceveni. Fostul deputat sucevean a criticat „modul dictatorial” prin care Alexandru Băişanu conduce PNL Suceava, adăugând că în situaţia în care conducerea organizaţiei judeţene îşi menţine punctul de vedere exprimat în adresa prin care este informat că nu mai face parte din conducerea filialei, va solicita să-i fie înapoiate toate sumele de bani pe care le-a achitat ca şi cotizaţii. El a spus că va solicita să-i fie returnate şi sumele pe care le-a achitat în calitate de membru al conducerii PNL Suceava, atât pentru deplasarea delegaţiei sucevene la lansarea candidaţilor PNL pentru alegerile parlamentare, cât şi pentru alte cheltuieli. Mihai Sandu Capră a mai anunţat că pentru clarificarea acestei situaţii se va adresa şi conducerii centrale a PNL.

În cele din urmă, Sandu Capră a precizat că este decis să susţină o altă echipă pentru conducerea PNL Suceava. „Modul dictatorial prin care Alexandru Băişanu conduce partidul mă determină să fac echipă cu adevăraţii liberali din partid, iar la următoarele alegeri să alegem un nou preşedinte şi o nouă conducere a organizaţiei judeţene”, a spus Mihai Sandu Capră. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Începe războiul în PNL Suceava.
 Vizualizări articol: 2248 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 6 voturi
Începe războiul în PNL Suceava3.756

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   AVERTIZARE ,,COD ROSU' trimis de
(18 feb 2013, 13:26:37
D-LE EX-DEPUTAT,TREBUIE SA AVETI MARE GRIJA,DEOARECE AVETI UN BAROSSAN IN PARTID,CARUIA II CAM PLAC ,,CAPRINELE'',PROBABIL NU NUMAI CELE SALBATICE SI GESTANTE.DACA AVETI ,,PILE'' PE LA ,,ORGANILY'',SA VA LASE SA ACCEDETI IN LOCATIA UNDE TIN UNELE DOSARE[GARAJ,CATELARIE,SURA,ET PUTEA SA GASITI CUFARELE,PE A CAROR CAPAC TREBUIE SA SCRIE ORI,,MUCLES'' ORI,,A ZACE ACILEA PANA LA PRESCRIEREA FAPTELOR'' SI ACOLO VETI GASI SI ,,POVESTEA CAPRIOAREI'' VARIANTA 2005,PTR A VA EDIFICA ASUPRA CELUI MAI SUS-POMENIT.
LA RANDUL DVS,CAND ATI FOST ,,BAROSSAN'',IN ANII TRECUTI,NU ATI FACUT CURATENIA CE SE IMPUNEA DEMULT,IN PARTID,ACUM,,,,,RABDA INIMA SI TACI''
CUNOASTETI VERSURILE DE LA IMNUL NATIONAL???????????????
2.   COMPLETARE trimis de
(18 feb 2013, 14:42:12
TOT IN ACELE CUFARE,S-AR PUTEA SA MAI GASITI SI ALTE DOSARE,PRECUM CELE CU IMPROPRIETARIRILE ILEGALE DE LA IZV SUCEVEI-PREJUDICIU PESTE 7 MLD.LEI.
DOSARELE DE LA HERGHELIA LUCINA+DRUM P.LUCINA PREJUDICII-PESTE 7 MLD LEIA+30MLD LEI.
CEL DE LA ,,AFACEREA OBCIOARA''PREJUDICIU PESTE 4 MLD LEI+INVESTITIILE AFERENTE.
DOSARELE CU IMPROPRIETARIRILE DE PADURE DE LA FD.MOLDOVEI +ADOPTIILE ILEGALE DIN ANII '90!
DOSARELE ,,GEMACU''+,,COMINCO''+ CADASTRU,SI MULTE ALTELE.
SAU CEI IMPLICATI AU FOST ,,DESCARCATI DE GESTIUNE'' SI FRAIERII,,PLATESTE''???
CU ASTFEL DE SUME,DACA AR FI RECUPERATE,LA C-LUNG SE POATE CONSTRUI UN PENITENCIAR NOU,O UM 0110,CU TOATE DOTARILE AFERENTE.
MAI REFLECTATI LA ACEASTA PROPUNERE.
3.   Comentariu trimis de
(18 feb 2013, 20:57:26
Domnulilor nu va mai certati degeaba,ducetiva maine la Mitoc ca se da carnati cu usturoi!preafericitul domn primar a pregatit azi carnatul pt maine pt lingusirea angajatelor.Dupa ce le hartieste bine pe toate le da carnat sa le impace inapoi !
4.   Donam are pt lupta.... trimis de
(18 feb 2013, 22:20:24
Daca nu faceti fata luptei din partid, va donam cu cea mai mare placere....lanturi, bate, pari, ciomege, pietre.....
Cat despre tovarasul bolsevic Baisanu, e si normal sa aiba comportament de dictator...dupa foamea pe care a avut-o.....e ca si tiganul. cand s-a vazut primar, prima oara l-a omorat pe taicasau....asa ca acest prefacut, o sa mai aiba multe de spus in partid, mai ales ca e mare scula de deputat....care asta e o prepotenta pt el....
5.   Rusine trimis de
(19 feb 2013, 09:39:12
oare asta asteapta lumea de la acesti,,domni"?.pt asta cereti votul oamenilor?pt a va regla conturile cand ajungeti in locul unde ar trebui sa fiti exemplu de munca si onoare?oare va mai rabda cerul?rusine!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei