Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 6 apr 2012 - Anul XVII, nr. 81 (4986)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Acţiune cu semnul întrebării

Liberalii fac tombolă la alegeri. Băişanu spune că nu e mită electorală

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

 

Liberalii suceveni au anunţat oficial, în cadrul unei conferinţe de presă care a avut loc ieri, că organizează o tombolă cu ocazia alegerilor locale din 10 iunie 2012. Marele premiu pus la bătaie este o Dacia Logan „nou-nouţă”, precum şi alte „câteva zeci sau sute de premii, constând în aparatură electrocasnică şi electrice”.

Alexandru Băişanu, liderul Organizaţiei Judeţene a PNL Suceava şi candidatul din partea USL la Primăria Suceava, a ţinut să precizeze, „pentru toţi ziariştii care caută nod în papură”, că această tombolă nu reprezintă o mită electorală.

„La tombolă poate participa orice sucevean care face dovada că a votat, cu excepţia membrilor PNL, PSD şi PC. Vrem să ne adresăm cât mai multor categorii sociale, atât doamnelor, domnilor, cât şi tinerilor, motiv pentru care categoriile de premii sunt diversificate”, a declarat Băişanu.

Valoarea totală a premiilor nu a fost încă stabilită, dar suma pe care liberalii o vor cheltui depinde de sponsori şi de ceea ce vor da membri de partid. „Pot să vă asigur că va fi un buget mare. Detaliile despre modul cum se va derula tombola, fie că va avea loc pe data de 10 iunie, fie că este vorba de 11 iunie, le vor stabili juriştii”, a spus liderul Organizaţiei Judeţene a PNL Suceava.

Alexandru Băişanu a mai arătat că nici o lege din România nu împiedică organizarea unei astfel de tombole, arătându-şi convingerea că pe data de 10 iunie „mii de oameni vor sta la uşa PNL pentru aceste premii. Tombola este o bătălie în numele democraţiei, şi sperăm ca procentul de prezenţă la vot să fie de cel puţin 70% pentru ca Lungu şi Flutur să piardă sigur alegerile”.

 

Ce spun sucevenii despre această acţiune

Pe stradă, părerile oamenilor sunt împărţite. Unii cred că este, în mod evident, vorba despre mită electorală şi nu înţeleg de unde se adună bani tocmai în campaniile electorale, iar alţii sunt de părere că nu poate fi decât un câştig pentru suceveni.

„Dacă au bani atât de mulţi, să dea. Banii ăştia ai bogaţilor vin de la cei săraci. Suferinţa celor săraci e bucuria celor bogaţi. Toţi banii sunt de la cei săraci şi ajung la cei bogaţi care fac acte de caritate. Aş putea spune că este mită electorală”, a declarat Brânduşa Ungureanu.

Un alt sucevean, Dinu Dumitrache, a fost ceva mai tranşant: „Dacă acordă premii e mită electorală. Dacă te prezinţi la tombolă, îţi dă mită”.

La polul opus s-a situat Natalia Crăiuţu. Femeia a mărturisit că este de acord cu această acţiune şi că şi-ar dori să se organizeze şi alte tombole.

„Asta nu e mită electorală, ci doar ce se dă înainte, iar dacă este o tombolă şi se dau premii, doar cine are noroc câştigă”, a opinat Natalia Crăiuţu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Liberalii fac tombolă la alegeri. Băişanu spune că nu e mită electorală.
 Vizualizări articol: 1099 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Liberalii fac tombolă la alegeri. Băişanu spune că nu e mită electorală0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Actiune cu semnul intrebarii? Intrebati-ma, trimis de
( 6 apr 2012, 16:37:35
Si va raspund. Vreau libertate, democratie, si articole in ziar, doar atunci cand sustin drepturile civile ale romanilor (sau romanlor, cum pronunta d. Basescu). Pe strada, parerile sucevenilor sunt impartite. Depinde ce mita electorala da PDL. Daca sunt doar caldaruse, dintr-alea cu "Traiasca PDL , Basescu, si organul lui, mancati-as (nu organul, adica, sa-l manance), atunci votati, ca si-asa nu va duce bila, popor fara Basescu! Opozitia da mita! Nu indraznesc sa ma gandesc ce da puterea. Probabil ce le-a dat Basescu grevistilor de la metrou in 1998 (sau 1999, nu-mi aduc aminte). Nu-i nimic, "metroaiele" circula, ☭ nul lui Garcea (sau "aia" a lui Base) isi face datoria. Ce sa ne dorim? Moarte rapida?
2.   MITA ELECTORALA OPOZITIA??? trimis de
( 6 apr 2012, 17:09:05
Eu cred ca s-au inversat termenii.la USL aceasta tombola se face din banii membrilor de partid.La PDL mita electorala se da din banii de la buget.Pentru ce a dat Ungureanu 170 milioane euro puterii?Pentru alegeri of course.Sa vorbim acuma de excursiile organizate de Poteras in Bulgaria?De chiolhanurile date de Udrea si Poteras profesorilor si pensionarilor?De km patrati de afise si bannere portocalii?
Tragedia e ca acesti bani aruncati pe garla in campania electorala de putere sunt banii fraierilor,adica ai nostri de la buget.
3.   Minte scurta trimis de
( 6 apr 2012, 21:47:12
Observ ca aceste caricaturi politice au uitat deja ca vor fi alegeri locale in iunie datorita populatiei, care au iesit in strada. Ei se vad castigatorii, isi impart functii. Nu uitati ca va vine randu si sa va fereasca, cel de sus, de furia poporului.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei