Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 23 mar 2012 - Anul XVII, nr. 69 (4974)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Politic

Teatru la USL, la lansarea candidaturii lui Băişanu pentru Primăria Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Lansarea candidatului USL pentru Primăria Suceava, eveniment care a avut loc în cursul zilei de ieri, s-a derulat ca într-o piesă de teatru în care toate discuţiile în contradictoriu din timpul negocierilor dintre PSD şi PNL au fost înlocuite cu zâmbete, îmbrăţişări, urări de succes şi aplauze. Totul s-a întâmplat la sediul social-democraţilor suceveni, acolo unde liderii PSD şi PNL Suceava, Cătălin Nechifor, respectiv Alexandru Băişanu, au susţinut o conferinţă de presă comună.

Aşa cum era de aşteptat, liderul PNL Suceava, Alexandru Băişanu, şi-a anunţat candidatura din partea USL pentru funcţia de primar al municipiului Suceava. Aceasta după câteva luni în care el a evitat să facă un anunţ clar cu privire la candidatura sa, timp în care unii lideri ai PSD Suceava au cerut public ca Alexandru Băişanu să fie candidat. Fără doar şi poate, în tabăra social-democraţilor au existat nemulţumiri legate de întârzierea cu care Alexandru Băişanu ia o decizie oficială cu privire la candidatura pentru funcţia de primar al Sucevei. Mai mult, vicepreşedintele PSD Suceava, senatorul Gavril Mîrza, declarase recent că îl vrea pe Alexandru Băişanu drept candidat pentru Primăria Suceava. Asta în condiţiile în care liderul PSD Suceava, Cătălin Nechifor, îşi asumase de mult candidatura pentru preşedinţia Consiliului Judeţean, în timp ce preşedintele liberalilor suceveni se lăsa în continuare aşteptat.

Joaca „de-a candidatura” a liberalilor a culminat la mijlocul săptămânii trecute, când în Biroului Municipal al Organizaţiei PNL Suceava s-a supus la vot viitorul candidat al liberalilor pentru Primăria Suceava, câştigător ieşind omul de afaceri Ilie Niţă.

În cele din urmă, decizia cu privire la candidatura USL pentru Primăria Suceava a fost luată la nivel central, Alexandru Băişanu fiind anunţat în cursul zilei de luni, 19 martie a.c., că el va fi cel care va candida împotriva actualului primar al Sucevei, Ion Lungu. Şi cu toate că decizia fusese deja luată la nivelul conducerii centrale a USL, în zilele care au trecut, Alexandru Băişanu a continuat să amâne anunţul oficial cu privire la candidatura sa.

 

Băişanu: „Nu a fost o candidatură impusă”

În cursul zilei de ieri, liderul PNL Suceava a declarat în mod ferm: „Pot să anunţ că Alexandru Ştefan Băişanu este candidatul pentru primăria Suceava, la momentul acesta”. Băişanu a ţinut să sublinieze faptul că această candidatură nu i-a fost impusă de la nivel central. „În opinie mea, îţi poate impune cineva, şi poţi accepta o chestiune de genul acesta doar dacă nu ai coloană vertebrală, dacă nu eşti cu adevărat un bărbat, şi dacă înghiţi orice propunere şi orice chestiune care îţi vine din afară, fără a o rumega, fără a o gândi”, a spus Alexandru Băişanu.

El a explicat că anunţul făcut la începutul săptămânii de către conducerea centrală a USL cu privire la candidatura sa nu a reprezentat decât „o decalare de timp”. „Ai noştri colegi de la Bucureşti şi-au propus să lanseze pe data de 19 martie toţi candidaţii USL, iar noi ne-am propus să facem lansarea candidatului pentru Primăria municipiului Suceava din partea PNL în data de joi, 22 martie. Este simplu. Nu este vorba de nici o ezitare şi nici de o proastă înţelegere a voinţei candidatului de a-şi asuma candidatura”, a subliniat Băişanu.

 

După ce şi-a anunţat candidatura, Băişanu s-a dus să se roage pentru suceveni

Alexandru Băişanu a spus că proiectul său pentru municipiul Suceava este unul bine gândit, până la ultimul detaliu, un proiect serios şi demn de luat în seamă. Băişanu a spus că doreşte să candideze pentru funcţia de primar al Sucevei deoarece nu mai crede în minuni.

„Nu cred că administraţia Lungu se poate schimba după opt ani, că ei îşi mai pot schimba comportamentul, pentru că o dată nu ştiu să o facă, nu pot şi nu vor”, a declarat Alexandru Băişanu. El a adăugat că proiectul său pentru municipiul Suceava va fi lansat în mod oficial în prima zi de campanie electorală.

Liderul PNL Suceava a spus că după conferinţa de presă în care şi-a anunţat candidatura merge să se roage în biserica Mănăstirii Sf. Ioan cel Nou de la Suceava.

„Mă voi ruga şi voi mulţumi bunului Dumnezeu că am ajuns până aici, că am ajuns să menţinem această alianţă. Mă voi ruga pentru mine, pentru colegii mei din USL, pentru români şi pentru cetăţenii din Suceava”, a spus Băişanu.

Nu în ultimul rând, el a ţinut să-i anunţe pe partenerii de alianţă din PSD că liberalii suceveni sunt „trup şi suflet pentru această alianţă”. „Vom trage împreună, vom începe să gândim USL din momentul acesta. Asta pentru că negocierile dintre PSD şi PNL au luat sfârşit”, a mai spus Băişanu.

 

USL va avea candidaţi unici în 101 de localităţi ale judeţului

Prezent alături de Alexandru Băişanu la conferinţa de presă de ieri, liderul PSD Suceava, deputatul Cătălin Nechifor, a spus că USL va avea liste comune de candidaţi în 101 de localităţi sucevene. Nechifor a spus că PSD şi PNL au definitivat candidaturile unice pentru funcţiile de primar în 93 de localităţi ale judeţului. El a spus că în alte opt localităţi vor fi făcute sondaje pentru a se stabili candidaţii comuni. Liderul PSD Suceava a arătat că PSD şi PNL vor avea candidaţi separaţi atât pentru primării, cât şi pentru Consiliile Locale, în 13 localităţi. Cătălin Nechifor a spus că USL îşi propune să câştige peste 80% dintre primăriile din judeţ şi majorităţi în peste 80% dintre Consiliile Locale.

„Misiunea noastră politică este să câştigăm alegerile atât la nivel de Consiliu Judeţean, cât şi la nivel de localităţi. Iar astăzi plecăm la luptă. Noi luptăm fără resurse, fără dosare penale sau servicii, şi consider că Suceava merită un preşedinte de Consiliu Judeţean şi un primar de municipiu de judeţ de la USL, care să fie susţinuţi de către viitoarea guvernare USL”, a spus Cătălin Nechifor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Teatru la USL, la lansarea candidaturii lui Băişanu pentru Primăria Suceava.
 Vizualizări articol: 996 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 6 voturi
Teatru la USL, la lansarea candidaturii lui Băişanu pentru Primăria Suceava2.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   .... trimis de
(23 mar 2012, 11:12:01
Ar fi bine sa joace niste piese de teatru si la casa de cultura, poate asa fac si profit. Poate fac nunta intre PSD si PNL, cu atatea impratisari si pupaturi.
Maine o sa aud ca sar in sus de bucurie, ca Geoana.
2.   Vis trimis de
(23 mar 2012, 11:43:27
un vis frumos ptr.uslasi dar...imposibil de realizat,Suceava,Radauti sunt 100% castigate de pd-l.
2.1  RE: Vis trimis de
(23 mar 2012, 12:05:19
visezi frumos marinare, nu mai e ce-a fost odată, gata cu prosteala!!! nu mai merge cu găleţile portocalii!!! o mare bâtă pentru PDL!!!
2.2  RE: Vis trimis de
(23 mar 2012, 18:02:00
Ai dreptate! De asta USL la Radauti si Suceava are canditati foarte slabi la functia de primar, stiu ca nu au sanse.
3.   Vis trimis de
(23 mar 2012, 12:58:48
Am sa va spun proverbul asta de cate ori am ocazia pana se termina campania electorala : CAINELE MOARE DE DRUM LUNG SI PROSTUL DE GRIJA ALTUIA !
Argumentati ceea ce sustineti !
4.   .. trimis de
(23 mar 2012, 14:20:43
Degeaba isi anunta candidatura.PNL si USL nici nu exista la Suceava.
5.   Dezbaterea democratica, teatru trimis de
(23 mar 2012, 14:29:17
Daca tot nu mai avem democratie, macar sa avem "cultura". Din pacate, nu cultura autentica. Doar aceea a "satirei muncitoresti" indreptata catre "dusmanii poporului". Asa inteleg pedelistii democratia. Monolit, de nespart, de nezdruncinat, nici de manifestanti, nici de opozitie etc. Pedelistilor li se pare ca orice discutie, orice dialog democratic este ridicol, "teatru". Ce rost sa porti dialog, daca ai puterea absoluta in mana? Mai conteaza faptul ca si altcineva are dreptul la opinie, la viata, la demnitate? Nu, nu conteaza. Poate doar pentru "fraieri". Doar de-aia se afla in opozitie, sau si mai rau, in strada, batuti si amendati de jandarmi...
5.1  RE: Dezbaterea democratica, teatru trimis de
(23 mar 2012, 14:41:12
Like!
5.2  RE: Dezbaterea democratica, teatru trimis de
(23 mar 2012, 15:24:07
Ai dreptate,e un mare rahat cu ochi,il cunosc foarte bine,o cooorva cu doua fete.
6.   Oare chiar prostimea ii va alege!? trimis de
(23 mar 2012, 15:11:59
Pupaturi false pina a fi libidinoase intre ei, carieristii pur singe! Functiile astea ii exalta si iau mintile celor pusi pe capatuiala!

Parca vad ca prostimea ii va alege!

7.   Nu fi prost trimis de
(23 mar 2012, 16:53:02
tara geme de cita prostie pe fata aduc usl-istii..............nu poti domnule sa iei prim aria suceava si presedentia consiliului judetean cu elementele aste usl-iste.
PDL la suceava si-a facuttreaba.....pacat ca trebuia sa o faca in toata tara!!!!!!!!!
Baisanu = iarasi pierdant........te facui de rusine omule ,renunta
8.   Pun pariu ca ... trimis de
(23 mar 2012, 17:59:09
Cu asa contracandidat, actualul primar al Sucevei o sa castige fara probleme alegerile.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei