Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 28 apr 2011 - Anul XVI, nr. 98 (4696)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Unanimitate

Frăţie între putere şi opoziţie în Consiliul Judeţean

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Armonie între putere şi opoziţie în Consiliul Judeţean. Minunea s-a întâmplat la şedinţa de ieri a deliberativului judeţean, atunci când consilierii PSD şi PNL au votat proiectul propus de administraţia PD-L privind trecerea temporară a şapte drumuri judeţene în administrarea Ministerului Dezvoltării, în vederea modernizării lor prin Programul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii (PNDI). Asta după ce aleşii liberali şi social-democraţi au blocat în două rânduri proiectul respectiv, care presupune investiţii de 60 de milioane de euro. Consilierii opoziţiei au votat alături de cei ai puterii numai după ce pe lista iniţială au mai fost introduse alte patru drumuri judeţene, dintre care trei propuse de ei şi unul propus de pedelişti. Primele şapte drumuri judeţene incluse în proiectul de hotărâre al PD-L, care nu trecuse în precedentele două şedinţe, sunt Frasin - Ostra, Panaci - Glodu, Panaci - Bilbor, Grădiniţa - Coşna, Suceava - Udeşti - Liteni - Dolhasca, Mitocu Dragomirnei - Mănăstirea Dragomirna şi Câmpulung Moldovenesc - Stulpicani. Noile drumuri aprobate pentru modernizare sunt Pleşeşti - Vultureşti, Dolheşti - Forăşti, Comăneşti - Bălăceana şi Preuteşti - Fălticeni.

Votul unanim al deliberativului judeţean a fost dat în final pentru modernizarea a 11 drumuri judeţene prin PNDI, însumând 135 de kilometri. Ultimele patru drumuri introduse pe listă vor fi finanţate din economiile rezultate în urma licitaţiilor pe care Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului le organizează pentru desemnarea constructorilor. Discuţiile în cadrul şedinţei deliberativului judeţean au fost decente şi civilizate. Singurul care a avut un ton mai apăsat a fost consilierul PNL Brânduşel Nichitean. El a cerut celor de la PD-L să nu-i neglijeze pe cei din opoziţie şi să îi consulte în legătură cu proiectele care vizează dezvoltarea judeţului. „Nu puteţi să faceţi singuri ceea ce doriţi. Bazaţi-vă şi pe opoziţie, pentru că şi ea doreşte binele acestui judeţ. Să fim realişti, să coborâm cu picioarele pe pământ, să ne dăm mâna şi să facem ceva pentru acest judeţ”, a spus Nichitean.

 

Flutur: „Marile noastre proiecte de drumuri, care încep la 1 iulie, sunt cele de deschidere cu judeţele vecine”

Preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, a ţinut să precizeze că a solicitat Ministerului Dezvoltării modernizarea a 19 drumuri judeţene prin PNDI. Până acum au fost prinse la modernizare 135 de kilometri de drumuri judeţene şi 137 de kilometri de drumuri comunale. „Marile noastre proiecte, care încep la 1 iulie, sunt cele de deschidere cu judeţele vecine. Drumul cel mai important este cel care ne leagă cu Harghita pe la Bilbor. Acolo e vorba de o porţiune care înseamnă dinamitarea de stâncă. Circa 640.000 de metri cubi de rocă trebuie dislocată prin dinamitare. Facem şi drumul care leagă Suceava de Bistriţa pe Velea Ilvelor, o legătură extrem de importantă. Apoi drumul care leagă Suceava de Dolhasca. Practic, strategia noastră este deschiderea judeţului către vest, către Mureş, Bistriţa, şi deschiderea către Iaşi şi Neamţ. S-au aprobat de asemenea modernizări de străzi în 11 localităţi, şi anume Rădăuţi, Broşteni, Bogdăneşti, Liteni, Frasin, Muşeniţa, Zamostea, Zvoriştea, Bălcăuţi, Cajvana şi Vicovu de Jos”, a declarat Flutur.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Frăţie între putere şi opoziţie în Consiliul Judeţean.
 Vizualizări articol: 1648 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Frăţie între putere şi opoziţie în Consiliul Judeţean0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(28 apr 2011, 13:00:37
o sa avem drumuri ca.....lau dar nu prin centrul localitatilor unde circula zeci de mii de fraieri de platitori de taxe si impozite ci prin paduri unde bosii au cabane,domenii,merg la vanatoare si isi distrug jeepurile.sa va fie rusine la toti votantii din c.j.
2.   Deci se poate trimis de
(28 apr 2011, 14:46:16
în sfârşit aţi ajuns la o înţelegere, numai că am eu o bănuială că n-o să ajungă banii şi pt. drumurile USL.
3.   Prostia omeneasca trimis de
(29 apr 2011, 06:50:04
Tolomacii astia fac ca pseudo primarul nostru. Incep 100 de lucrari si nu termina nik in 5 ani. Nu credeti ca ar fi bine sa va apucati de ceva si sa duceti pana la capat in cel mai scurt timp?
4.   Moluste trimis de
(29 apr 2011, 12:09:46
suntem curiosi de ce pesedeii, dupa ce au tipat sus si tare ca nu sunt de acord cu drumurile, pana la urma au votat cuminti demersul lui flutur. probabil ca au fost stransi de partile... barbatesti. exact de alesi santajabili avem nevoie. au si astia coloana vertebrala a unei moluste..

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei