Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 15 apr 2011 - Anul XVI, nr. 88 (4686)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Critici

Liberalii consideră că actualul Guvern nu-i respectă pe profesori

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Liberalii suceveni consideră că decizia Guvernului României de a plafona salariile cadrelor didactice este ilegală şi dovedeşte lipsa de respect a partidelor din arcul guvernamental faţă de profesori. Preşedintele Organizaţiei Judeţene Suceava a PNL, Alexandru Băişanu, a declarat că prin această decizie sunt încălcate drepturile pe care profesorii le-au obţinut în instanţă.

„De asemenea, nerecunoaşterea reîncadrărilor pe posturi potrivit Legii 221/2008, precum şi a majorărilor salariale obţinute prin hotărâri judecătoreşti irevocabile înseamnă nerespectarea rolului pe care îl are un cadru didactic în educaţie. Motivele invocate de Emil Boc pentru această decizie nu stau în picioare. Emil Boc încearcă să încalce principiile democraţiei şi să ducă la ruină atât învăţământul românesc, cât şi viaţa personală a celor care lucrează în acest domeniu”, a spus Băişanu.

El a adăugat că în momentul de faţă, la nivel naţional sunt 7.000 de profesori care şi-au obţinut prin hotărâri judecătoreşti irevocabile drepturile cu privire la reîncadrarea conform Legii 221/2008, existând alte peste 50.000 de procese pe rol.

Liderul PNL Suceava a declarat că în anul 2008, actualul premier Emil Boc îl critica pe predecesorul său, Călin Popescu Tăriceanu, pentru că nu vrea să pună în aplicare legea de majorare a salariilor profesorilor, susţinând că există resursele financiare pentru plata lor. „Aceasta este declaraţia pe care a făcut-o Emil Boc în 2008. Iar acum, nu numai că nu se aplică măririle salariale cu 50% aprobate în Parlament la presiunea lor, ba din contră, salariile au scăzut. Emil Boc nu respectă puterea judecătorească, iar această acţiune a unui profesor de drept şi a unui premier al unui stat democratic creează un precedent periculos în ceea ce priveşte căutarea de formule legislative care să anuleze expres deciziile judecătoreşti”, a mai precizat Băişanu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Liberalii consideră că actualul Guvern nu-i respectă pe profesori.
 Vizualizări articol: 690 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Liberalii consideră că actualul Guvern nu-i respectă pe profesori0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei