Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 7 apr 2011 - Anul XVI, nr. 81 (4679)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Refuz

Absenţa consilierilor PSD şi PNL din CJ a blocat proiecte de 60 de milioane de euro

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Modernizarea a şapte drumuri judeţene prin Programul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii (PNDI) rămâne în continuare blocată. Consiliul Judeţean Suceava s-a întrunit ieri, pentru a doua zi consecutiv, în şedinţă extraordinară pentru a aproba transferul celor şapte drumuri în administrarea Ministerului Dezvoltării Regionale pe perioada modernizării lor, condiţie obligatorie pentru a beneficia de o finanţare de 60 de milioane de euro pentru aceste investiţii.

Aprobarea proiectului de hotărâre privind transferul nu a putut fi adoptată pe motiv că la şedinţa deliberativului judeţean nu au fost prezenţi consilierii PSD şi PNL. Singurul reprezentant al opoziţiei prezent la şedinţa de ieri a fost social-democratul Ioan Corjuc.

De precizat că proiectul putea fi aprobat doar în situaţia în care proiectul ar fi fost votat de 25 din cei 37 de consilieri. În condiţiile în care la şedinţa de ieri nu a fost întrunit cvorumul necesar, fiind prezenţi doar 20 de consilieri, proiectul nu a mai fost supus aprobării. Reamintim că Executivul a aprobat modernizarea prin PNDI a şapte drumuri judeţene, cu o lungime de 93,4 kilometri, valoarea investiţiei fiind de 247 de milioane de lei.

Este vorba despre drumurile Frasin - Ostra, Panaci - Glodu, Panaci - Bilbor, Grădiniţa - Coşna, Suceava – Udeşti – Liteni - Dolhasca, Câmpulung Moldovenesc - Stulpicani şi Mitocu Dragomirnei - Mănăstirea Dragomirna.

 

Ioan Corjuc spune că nu ar fi putut să mai dea ochii cu oamenii din Ipoteşti

Deşi la ora 12:00, când era programată şedinţa CJ Suceava, consilierii opoziţiei nu se aflau în sală, şeful administraţiei judeţene, Gheorghe Flutur, a spus de mai multe ori că mai aşteaptă câteva minute, pentru a vedea dacă reprezentanţii opoziţiei îşi vor face apariţia. Mai mult, Flutur a şi ieşit din sala de şedinţă pentru a verifica dacă reprezentanţii PSD şi PNL sunt pe holul Consiliului Judeţean şi nu vor să participe la dezbateri.

De precizat că şedinţa de ieri a CJ Suceava a fost una mai specială, la dezbateri fiind prezenţi primari, consilieri locali şi preoţi din localităţile prin care trec cele şapte drumuri judeţene.

La începutul şedinţei, singurul consilier al opoziţiei prezent la dezbateri, PSD-istul Ioan Corjuc, a declarat că „pot să vă spun că am fost contactat de conducerea PSD Suceava. Mi s-a spus că astăzi nu participăm la şedinţă. Nu pot să vorbesc şi în numele colegilor dacă au fost contactaţi sau nu. Îmi asum participarea mea la şedinţă. Sunt un locuitor al comunei Ipoteşti. Şi dacă am mai avut divergenţe, nu pot să mă duc în comuna mea să dau ochii cu oamenii şi să le spun că nu am aprobat acest drum de la Suceava spre Dolhasca. Personal am considerat că este bine să particip la şedinţă”.

 

Consilierilor PNL şi PSD li s-a cerut demisia

În discursurile lor, reprezentanţii PD-L din CJ Suceava i-au criticat pe consilierii PSD şi PNL pentru absenţă, considerând că o astfel de atitudine este inacceptabilă. Astfel, consilierul PD-L Ioan Badale le-a solicitat consilierilor judeţeni ai opoziţiei să-şi prezinte demisia, considerând că au încălcat jurământul depus la preluarea mandatului. „Le reamintesc colegilor de la PSD şi PNL că au jurat că vor acţiona pentru bunăstarea locuitorilor acestui judeţ, însă prin comportamentul lor nu fac decât să împiedice realizarea acestor investiţii majore. Au încălcat jurământul şi ar trebui să meargă la biserică să-şi ceară iertare, ba chiar ar trebui să-şi dea demisia din Consiliul Judeţean, pentru că lucrează împotriva intereselor cetăţenilor”, a spus Badale.

De asemenea, consilierul PD-L Dan Dascălu a spus că atitudinea reprezentanţilor opoziţiei este păguboasă pentru toată lumea, precizând că jumătate din fonduri sunt alocate pentru drumul Suceava – Dolhasca, care trece prin localităţi aflate în colegiul de deputat al liderului PSD Suceava, Cătălin Nechifor.

La rândul său, vicepreşedintele CJ Suceava Daniel Cadariu a spus că în situaţia în care cele şapte drumuri nu vor fi modernizate prin PNDI, bugetul propriu al administraţiei judeţene pentru întreţinerea drumurilor, de 300 de miliarde de lei vechi, va fi insuficient pentru a acoperi nevoile de la nivel judeţean.

 

Flutur spune că zece consilieri ai opoziţiei şi-au cerut scuze că nu pot participa la şedinţă

La rândul său, preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că înainte de şedinţa de ieri, patru consilieri ai PNL şi şase de la PSD l-au sunat şi şi-au cerut scuze pentru că nu vor fi prezenţi la şedinţă, precizând că şefii politici le-au interzis acest lucru.

„Le adresez rugămintea celor din opoziţie să vină la dialog şi să facem ceva pentru locuitorii judeţului. Accept şi argumentele împotrivă, dar să le spună. A nu te prezenta înseamnă fuga de răspundere. Am stat de vorbă cu cei din opoziţie. Cei de la PSD mi-au spus clar că nu pot să vină pentru că asta e linia de sus”, a spus Flutur.

El a adăugat că în ultimii ani nu a mai „îmbrăcat haina politică”, preferând să se preocupe de atragerea fondurilor, însă i-a avertizat pe reprezentanţii opoziţiei că îi este dor „să se bată politic”.

„Şi îi avertizez că ştiu să mă bat politic foarte serios. Dar eu trebuie să mă bat cu fapte. Pentru că bătălia mea este să aduc fonduri şi să câştig încrederea celor care vor să ne finanţeze. A ieşi doar şi a critica e uşor. Şi consider că electoratul e cel care trebuie să hotărască dacă cei din opoziţie au sau nu au voie să vină la şedinţe”, a mai declarat Gheorghe Flutur.

 

Consilierii judeţeni PSD din Botoşani au votat un proiect asemănător

Şeful administraţiei judeţene a mai adăugat că va discuta cu reprezentanţii opoziţiei din CJ Suceava până când aceştia vor înţelege importanţa aprobării proiectului prin care cele şapte drumuri sunt transferate la Ministerul Dezvoltării.

Gheorghe Flutur a ţinut să precizeze că în Consiliul Judeţean Botoşani a fost votat proiectul prin care drumurile care vor fi modernizate prin PNDI vor trece în administrarea Ministerului Dezvoltării, cu votul consilierilor PSD.

„De atâtea ori voi sta de vorbă cu opoziţia până când vor înţelege. Şi sunt convins că mai mult decât mine va sta de vorbă electoratul cu ei. Atâta timp cât la Botoşani se aprobă proiectul şi în Suceava nu, cred că este o chestiune doar de ambiţie locală. Pentru opoziţia din judeţul Suceava, pentru PSD şi PNL, este o palmă îngrozitoare dată astăzi, şi sunt convins că o vor primi înapoi de la electorat. Pentru că indiferent de lupta politică, eu nu am văzut încă oameni politici care să devină duşmanii propriului judeţ, cum s-a întâmplat aici la Suceava. Ori poate că doresc să candideze pe lună, sau la Polul Nord”, a declarat Flutur. Nu în ultimul rând, el a spus că este dispus să meargă cu rucsacul în spate, prin tot judeţul, să le explice oamenilor modul în care fosta administraţie PSD a judeţului a îndatorat pentru 20 de ani peste 50 de primării, prin proiectul „Suceava- Utilităţi şi mediu”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Absenţa consilierilor PSD şi PNL din CJ a blocat proiecte de 60 de milioane de euro.
 Vizualizări articol: 1424 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 3 voturi
Absenţa consilierilor PSD şi PNL din CJ a blocat proiecte de 60 de milioane de euro1.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   In deschidere trimis de
( 7 apr 2011, 11:24:52
timpul e cel mai bun profesor. se pare ca domnul Corjuc stie lucrul asta.
Dragi pupincuristi angajati pe ici pe colo pe la vreun cabinet de parlamentar,care urmati sa scrieti la acest articol nu uitati ca prientenul meu vames... vamueste pe toti.
2.   * trimis de
( 7 apr 2011, 14:33:59
Combinaţia fluturistă e (momentan) blocată
Nu vă impacientaţi ! va găsi el o portiţă
Drumul e bătătorit , a mai făcut’o şi altă dată
D’aia nu’i stă bine freza ... de la o şuviţă

Lumea , la momentul ăsta , trebuie să creadă
Că eşecul său e de origine .. incertă
Stresul a’nceput (deja ) prea mult să-l roadă
Îndată’i cu căciula’n mână (după voturi ) din poartă’n poartă
3.   Uitati fratilor trimis de
( 7 apr 2011, 17:39:04
Voi, pnl si psd vreti sa ajungeti la guvernare doar prin santaj ?..... D c nu votati knd vine vorba d binele cetateanului, atunci knd se doreste sa se faca ceva....
Oameni buni, cum puteti sa puneti botul la c zic televiziunile MOGULILOR si sa credeti k astia o sa faca ceva ? .... Nu vedeti k ei blocheaza totul doar d dragul d a ajunge la guvernare....
4.   Penibil trimis de
( 7 apr 2011, 18:10:29
bah de ce nu scrii cu font portocaliu?
cum dreacu in 3 ani nu au venit cu aceste proiecte ci taman in an preelectoral?
eu propun sa fie alegeri in fiecare an, deoarece cred ca am avea de cistigat:))))
4.1  RE: Penibil trimis de
( 7 apr 2011, 22:41:12
ce sa cistigam? cum fura pe rupte de calitate nu poate veni vorba .pe vremea lu ceasca era c.t.c.(control tehnic de calitate dar pe vreme lu base kk.t.kk.
5.   Comentariu trimis de
( 7 apr 2011, 18:14:47
Chestia asta cu blocatul accesului propriilor membri la vot pdl-ul a inventat-o. Nu înțeleg ce turuie atât când și opoziția face la fel.
6.   Un cerc vicios trimis de
( 8 apr 2011, 17:06:13
Daca lasam opozitia sa blocheze pe cei de la putere doar din ratiuni electorale si alte orgolii politice, inseama ca se va intampla la fel si atunci cand la putere vor fi altii (PSD, PNL) iar in opozitie ceilalti (PDL). Pai daca si-o vor da succesiv la "geoale", noua CINE si CAND ne va face drumurile si alte investitii?!! iar despre corjuc, bravo lui ca a actionat si gandit cu tartacutza lui, nu ca ceilalti colegi de consiliu care s-au conformat unei directive de partid IMORALE, obedienti ca niste vite.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei