Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 7 ian 2011 - Anul XVI, nr. 4 (4602)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

În 2010

Nechifor: Pentru locuitorii cu primari PSD, Flutur a alocat doar 16 la sută din banii de la buget

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Sucevenii care la alegerile locale au optat pentru alt partid decât PD-L sunt pedepsiţi de preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, prin tăierea draconică a fondurilor către primării, afirmă preşedintele Organizaţiei Judeţene Suceava a PSD, deputatul Cătălin Nechifor.

Acesta a prezentat, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, graficul distribuirii banilor publici de la nivelul Consiliului Judeţean condus de Flutur şi PD-L. Nechifor a arătat că, după alegerile locale din 2008, 46 la sută dintre primării au fost câştigate de primari PD-L, 43 la sută de primari PSD şi 11 la sută PNL. În localităţile conduse de primarii democrat-liberali (printre care oraşele Suceava, Fălticeni şi Rădăuţi) trăieşte 59 la sută din populaţia judeţului Suceava, 10 la sută dintre suceveni trăiesc în localităţile cu primari PNL şi 31 la sută în cele cu primari PSD. La repartiţia banilor, însă, localităţile „portocalii” au fost net favorizate atât în 2010, cât şi la repartizarea fondurilor la începutul acestui an, a precizat Nechifor. Astfel, anul trecut localităţile cu primari PD-L au primit 73 la sută din bani, cele cu primari PSD, 16 la sută, iar cele cu primari liberali 11 la sută din totalul fondurilor repartizate judeţului Suceava.

„Acum PD-L are primari în 54 de localităţi, care au primit ieri (n.r. - în şedinţa Consiliului Judeţean de miercuri) un total de 29.596 mii lei, cele 11 la sută localităţi cu primari PNL au primit 4.416 mii lei şi 6.427 mii lei localităţile cu primari PSD. Localităţile cu alţi primari decât ai PD-L nu vor avea bani nici de utilităţi şi salarii, mai ales că nu credem că în 2011 vor fi rectificări pozitive. Acest mod de abordare nu mai poate fi continuat”, a declarat Nechifor.

 

„Preşedintele PD-L a pus pumnul în gură cetăţenilor”

Liderul PSD s-a arătat indignat de atitudinea preşedintelui CJ, Gheorghe Flutur, şi a majorităţii PD-L din deliberativul judeţean şi a apreciat că liderul democrat-liberal se comportă ca „un vătaf pe moşia pedelistă, un preşedinte de partid şi atât, nu un om care reprezintă toţi locuitorii judeţului”.

„Acest lucru se vede după modul în care CJ, condus de Gheorghe Flutur, a împărţit banii pentru echilibrarea bugetelor locale din impozitul pe venit şi TVA, deci din banii publici colectaţi de la cetăţenii care plătesc taxe şi impozite. A fost un act politic, pe criterii legate strict de culoarea politică a primarilor”, a afirmat Nechifor. Potrivit acestuia, convocarea unei şedinţe extraordinare pentru repartizarea sumelor de echilibrare a bugetelor în localităţi este „un precedent periculos pentru democraţie la nivel de judeţ” deoarece o problemă atât de importantă trebuia dezbătută într-o şedinţă ordinară, cu respectarea tuturor rigorilor legii.

Legea administraţiei publice locale prevede clar situaţiile în care se convoacă o şedinţă extraordinară şi acestea se referă la cazuri excepţionale, care necesită adoptarea de măsuri imediate pentru prevenirea, limitarea sau înlăturarea efectelor calamităţilor, catastrofelor, incendiilor, epidemiilor sau epizootiilor şi pentru apărarea ordinii şi liniştii publice.

„Împărţirea banilor pe localităţi nu poate face obiectul unei şedinţe extraordinare. O lege locală, precum cea a împărţirii bugetului, trebuia să aibă un caracter de consultare publică, să fie publicată pe site-ul CJ, trebuiau purtate discuţii şi acceptate propuneri din partea primarilor şi cetăţenilor. Preşedintele PD-L a pus pumnul în gură cetăţenilor, celor care trăiesc în localităţi conduse de primari PNL şi PSD”, a spus deputatul Nechifor. El a mai anunţat că hotărârea de consiliu judeţean va fi atacată în contencios administrativ.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nechifor: Pentru locuitorii cu primari PSD, Flutur a alocat doar 16 la sută din banii de la buget.
 Vizualizări articol: 858 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Nechifor: Pentru locuitorii cu primari PSD, Flutur a alocat doar 16 la sută din banii de la buget3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   *** trimis de
( 7 ian 2011, 11:20:34
Uneori simt o undă de curaj
(nu de la televior,fireşte)
Simt c’am lăsat în urmă acel ataş
Ce cu frâna trasă mă’nsoţeşte

Uneori mă’mbăt cu o iluzie
Cum că (ne)curajul nu ne caracterizează
E(doar)ceva ce face parte din tranziţie
Spre,,democraţia’’ce ne sucombează

Uneori simt că e posibil
Şi binele şi răul să convieţuiască
Dar mă trezeşte’o palmă : eşti penibil !!!
Uităte’n jur !!! (la naţia românească)

Trăim (parcă)într’un spital de glumeţi
Într’o bulă atemporală proprie
Uită-te şi tu’n jur ! ce vezi ?
O ţară într’o nici o zodie.

o ţară frumoasă,bogată,îndr
1.1  RE: *** trimis de
( 7 ian 2011, 11:21:35
o ţară frumoasă,bogată , î n d r ă g i t ă
iubită şi numită ...România
de’atâta bine e la maxim vlăguită
iar principala cauză a divorţului e căsătoria
2.   Inechitate impusa locuitorilor de pdl trimis de
( 8 ian 2011, 09:29:46
Ce vina au cetatenii din localitatile care nu au votat pe flutur,sau basescu,ca sa fie astfel pedepsiti? Ei nu platesc taxe si impzite?
3.   Inca un abuz de putere! trimis de
( 8 ian 2011, 13:38:41
Asa ceva s-a intamplat in statul de tip totalitar, asa ceva este o dovada de dispret fata de oamenii din comunitatile judetului, asa ceva este o dovada, nu de gandire logica electorala din partea PDL, ci de un mod absolut rudimentar de-a face politica intr-un stat membru al uniunii Europene. Nimeni, nici o norma morala, nu mai vorbesc de normele legii (daca ar fi aplicate) nu da dreptul cuiva, indiferent ce functie ar detine, sau ce cota de piata (ca sa ma exprim in limbajul trocului facut) ar avea la un moment dat, sa imparta discretionar banul tuturor contribuabililor romani - nu donatiile de la PDL -, iar acest nou act de dispret fata de oamenii judetului nu va ramane neplatit de ei.
4.   Rusine Flutur, dar... trimis de
( 9 ian 2011, 00:21:08
si din 2012 pana in 2016, cum va fii ? Nu tot asa va face Flutur asta?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei