Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 27 sep 2010 - Anul XV, nr. 227 (4518)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Atitudine

Ministrul Apărării, iritat de întrebările ziariştilor suceveni pe alte teme decât alegerile în UNPR Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Ministrul Apărării, Gabriel Oprea, a refuzat, ieri, la Suceava să răspundă la orice întrebare pe teme de actualitate, cum ar fi asigurarea securităţii preşedintelui României, după ce Traian Băsescu a refuzat protecţia din partea poliţiştilor şi jandarmilor, sau politica socială din cadrul programului partidului pe care îl conduce, UNPR. Gabriel Oprea, care este şi preşedinte al UNPR, partid aflat în coaliţia de guvernare, a fost ieri la Suceava împreună cu preşedintele de onoare al UNPR, Cristian Diaconescu, şi vicepreşedinţii Şerban Mihăilescu, Liviu Cîmpanu, Cristian Nechifor şi Valeriu Steriu, pentru a participa la conferinţa judeţeană de alegeri a filialei Suceava a UNPR.

După alegerile care au confirmat-o în funcţia de preşedinte executiv pe Cătălina Vartic, conducerea UNPR a organizat o conferinţă de presă la care au fost invitaţi jurnaliştii suceveni. Primele întrebări i-au fost adresate, firesc, lui Gabriel Oprea, atât în calitate de ministru al Apărării, cât şi ca preşedinte al unui partid aflat la guvernare, şi au vizat asigurarea pazei preşedintelui şi premierului României, după ce aceştia au anunţat, vineri, după protestul poliţiştilor din Capitală, că nu mai au nevoie de poliţie şi jandarmi care să însoţească coloana oficială. „Niciodată nu amestec politica cu securitatea naţională. Dacă aveţi întrebări de politică...”, a răspuns Gabriel Oprea. Următoarea întrebare, dacă este pregătită poliţia militară să asigure securitatea preşedintelui, a primit un răspuns similar: „Nu comentez şi nu răspund la o astfel de întrebare. Dacă mă întrebaţi despre organizaţia noastră de aici, vă răspund cu cea mai mare plăcere, pe domeniul de securitate naţională vă răspund la Ministerul Apărării Naţionale şi punct”.

Pe aceeaşi poziţie s-a plasat şi senatorul Cristian Diaconescu, fost ministru de Justiţie: „Nu comentez. Dacă cadrul legal este respectat din toate punctele de vedere, lucrurile sunt în regulă. Când cadrul legal nu mai este respectat, atunci pot să apară probleme”. Când i s-a spus că, totuşi, în cadrul conferinţei judeţene de alegeri, a vorbit şi în calitate de ministru, vizibil iritat, Gabriel Oprea a spus că „armata este apolitică, când sunt aici ca preşedinte de partid discut de partidul meu, de politică”. „În bucătăria politică a unui partid nu intră ziarişti. Am văzut că sunteţi în sală, am mers mai departe, din respect pentru dvs. nu v-am dat afară din sală. Mesajele noastre au fost pentru colegii noştri, dar din respect nu v-am evacuat din sală, deşi aşa se procedează de regulă”, a spus Oprea.

 

Oprea: „Rolul unui român este să pună întrebări de bună credinţă”

Aceeaşi atitudine ermetică a adoptat-o şi când a fost întrebat despre anunţarea candidaturii lui Cristian Diaconescu la Preşedinţia României, afirmând că şi această informaţie este tot numai pentru urechile membrilor de partid şi a lansat-o în sală, deşi a văzut că sunt ziarişti, deoarece acest lucru nu l-a interesat. „Nu m-a interesat dacă e presa înăuntru, dacă nu voiam, nu intra presa în sală”.

La un moment dat, Gabriel Oprea a spus chiar că unul dintre ziarişti ar trebui evacuat de la conferinţa de presă, cu precizarea că „rolul unui român este să pună întrebări de bună credinţă”. „Când e vorba de România şi de români, nu discut nici cu mama”, şi-a exprimat crezul liderul Uniunii Naţionale pentru Progresul României.Nici măcar pentru întrebările legate de propriul program nu a avut mai multă deschidere, probabil fiind deja convins că la Suceava presa nu este de bună credinţă. Întrebat ce înseamnă protecţie socială ţintită pentru un partid de centru stânga, aşa cum se declară UNPR, menţiune trecută în programul UNPR, răspunsul politicianului a fost „luaţi materialele acasă, le studiaţi şi, când facem un simpozion ştiinţific, ne luaţi la întrebări pe fiecare sintagmă şi noi vă răspundem în cadrul simpozionului”.

Conferinţa de presă a UNPR s-a încheiat într-o atmosferă la fel de tensionată cum a început, fără obişnuitele strângeri de mână politicoase. Mai menţionăm că mapa pe care au primit-o atât ziariştii, cât şi participanţii la conferinţa de alegeri şi conducerea centrală a UNPR conţinea, printre altele, „Realizările UNPR”, un rezumat al programului intitulat „O altfel de politică”, imnul partidului, „Noi suntem români”, şi un citat dintr-un articol al lui Mircea Eliade, din revista naţionalistă Vremea, publicat în 1937, an în care Eliade a candidat pe listele partidului Totul Pentru Ţară (expresia politică a Mişcării Legionare) şi a fost ales deputat legionar în Parlamentul României. Citatul se referă la imoralitatea clasei conducătoare româneşti, la distrugerea burgheziei naţionale „în folosul elementelor venite de nici unde”, de „desnaţionalizarea profesiunilor libere” etc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministrul Apărării, iritat de întrebările ziariştilor suceveni pe alte teme decât alegerile în UNPR Suceava.
 Vizualizări articol: 1722 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 3 voturi
Ministrul Apărării, iritat de întrebările ziariştilor suceveni pe alte teme decât alegerile în UNPR Suceava1.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Jegule trimis de
(27 sep 2010, 15:59:15
Ce inseamna "intrebari de buna credinta" grof imputit ce esti? Daca exista oameni care pun intrebari ce te deranjeaza, inseamna ca e de rea credinta si cauta sa denigreze autoritatile statului? Bou gras ce esti, asta se intampla acuma peste 20 ani, intr-un cu totul alt regim, pachidermule! Esti pus in functia aia ca sa raspunzi ori de cate ori poporul roman(care este suveran) ti-o cere..oricat de cliseistic ar suna. Ce sa-ti spun, daca vroiai tu, nu intra presa deloc. Esti sukar tare. Iar cand e vorba de Romania si despre romani, ar trebui sa lasi absolut orice si sa raspunzi, fiindca asta ar trebui sa fie principala ta preocupare cretinule! Ai venit cu pliante si cantecele propagandiste si la asta se rezuma toate prerogativele tale? Poate ai niste treaba importanta de facut, incompetentule. Iti doresc numai de rau!
2.   Stăpânul izmenelor trimis de
(27 sep 2010, 21:38:33
Halal partid! Condus de unul ca Oprea, pe care l-a facut Baselu' general cu 4 stele pentru eroismul in lupta cu cazanul de fasole de la popota. Si parca tot marinerul il numea 'seful mafiei personale a lui Adrian Nastase. Mare caracter! Şi cu oameni noi, curati, asa ca Şerban Mihăilescu (căruia invidioşii îi ziceau Miky Şpagă, da' asta pe vremea cind il slujea pe Nastase).
Iar cei din judeţ, fripturişti care nu pot dormi de grija propăşirii neamului!
Greţos!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei