Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 21 sep 2010 - Anul XV, nr. 222 (4513)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Opinie

Milici: Actuala administraţie nu are o viziune privind dezvoltarea judeţului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Vicepreşedintele PSD Suceava, Ovidiu Milici, consideră că actuala conducere PD-L a Consiliului  Judeţean nu are o viziune clară privind dezvoltarea judeţului. Milici a făcut aceste afirmaţii după ce actuala conducere a CJ Suceava a acuzat PSD că nu sprijină proiectele de dezvoltare propuse de administraţia PD-L a judeţului.

„Nimic mai neadevărat. Este o minciună marca PD-L, iar sucevenii trebuie să ştie că atitudinea noastră din Consiliul Judeţean este dictată de două considerente majore. Noi nu facem altceva decât să sancţionăm, cu mijloacele democratice pe care le avem la îndemână, şi anume votul împotrivă, abţinerea, formulări de amendamente, depuneri de proiecte sau forme mai extreme, cum ar fi părăsirea sălii de şedinţă”, a spus Ovidiu Milici, făcând referire la situaţia de la ultima şedinţă a deliberativului judeţean, când consilierii judeţeni PSD au părăsit sala în momentul în care s-a votat aprobarea reducerii bugetelor tuturor localităţilor din judeţ cu suma totală de 77 de miliarde de lei vechi.

Vicepreşedintele PSD Suceava a spus că social democraţii nu consideră că este normal ca reducerea bugetelor să se realizeze cu acelaşi procent la primăriile care au primit mai puţini bani.

„Ca un exemplu, când s-au împărţit banii, la două comune cu suprafeţe relativ asemănătoare şi cu acelaşi număr de locuitori, cea cu primar PD-L primeşte din pixul domnului Gheorghe Flutur 20 de lei, iar cea cu primar PSD primeşte un leu. La rectificarea în minus, domnul Flutur dă dovadă de echidistanţă. Taie 17% din acei 20 de lei, şi tot 17% din un leu. Şi stăm şi ne întrebăm unde este echitatea”, a declarat Milici.

 

Social democraţii îi sugerează lui Ion Lungu să se mai gândească atunci când spune că vrea să construiască un stadion nou

Pe de altă parte, el a precizat că opoziţia pe care consilierii PSD o fac în Consiliul Judeţean este determinată şi de lipsa de viziune a actualei conduceri a acestei instituţii. Ovidiu Milici a precizat că social democraţii sunt acuzaţi pe nedrept atunci când vine vorba despre vânzarea unor active din domeniul public al judeţului.

„Aceste bunuri ale tuturor sucevenilor nu pot fi vândute la preţuri de nimic clientelei politice. Ba mai mult, vorbind de lipsă de viziune, dacă peste doi-trei ani în judeţul Suceava ar urma să fie iniţiat un proiect de mare anvergură şi este nevoie de cofinanţare, pentru care este nevoie de un credit, atunci CJ Suceava cu ce active ar gira acest împrumut?”, a mai declarat vicepreşedintele PSD Suceava.

Ovidiu Milici a mai criticat şi acţiunile de promovare a turismului iniţiate de conducerea CJ Suceava, „Crăciun în Bucovina” şi „Paştele în Bucovina”, precizând că acestea nu au determinat creşterea numărului de turişti din judeţ. El a mai spus că actuala conducere a administraţiei judeţene taie panglici şi inaugurează drumuri făcute prin proiectele pe care fosta administraţie PSD le-a promovat.

Ovidiu Milici a mai precizat că social democraţii ştiu să aprecieze proiectele bune realizate în această perioadă, făcând referire la modernizarea Spitalului vechi din municipiul Suceava.

„Am apreciat aceste eforturi. Şi dacă tot vorbeam de lipsă de viziune, în 2007 actualul primar al Sucevei îşi dorea să dărâme acest spital, iar în 2010 Spitalul vechi poate fi considerat o carte de vizită pentru judeţul Suceava. Şi pe acelaşi model, îl rugăm pe donul Ion Lungu să lase în pace simbolul stadionului Areni, de care sunt legaţi zeci de mii de suporteri şi microbişti din Suceava şi din judeţ. Şi să dea dovadă de puţină toleranţă, de flexibilitate, pentru că ne este greu să credem că o nouă arenă ar putea fi construită în actualele condiţii economice undeva la ieşirea din Suceava”, a mai afirmat Milici.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Milici: Actuala administraţie nu are o viziune privind dezvoltarea judeţului.
 Vizualizări articol: 714 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Milici: Actuala administraţie nu are o viziune privind dezvoltarea judeţului5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei