Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 17 iun 2010 - Anul XV, nr. 140 (4431)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Îndemn

PSD-iştii îndeamnă pensionarii şi bugetarii să meargă la uşile parlamentarilor suceveni ai PD-L

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Social democraţii suceveni îi îndeamnă pe pensionari şi pe bugetari să meargă în audienţă la parlamentarii PD-L din colegiile lor şi să le ceară explicaţii vizavi de votul dat pentru diminuarea pensiilor cu 15% şi reducerea salariilor în sistemul bugetar cu 25%.

Preşedintele executiv al Organizaţiei Judeţene a PSD, Ovidiu Donţu, a spus că le va sugera celor două categorii sociale afectate de măsurile de austeritate să se prezinte la cabinetele parlamentarilor democrat-liberali cu documente din care să rezulte câţi bani primeau înainte şi câţi vor primi după noile reglementări.

„În judeţul Suceava, nouă parlamentari au tăiat pensiile şi salariile bugetarilor. Pentru ca moţiunea de cenzură să nu treacă, mai era nevoie de opt parlamentari. Practic, Gheorghe Flutur, dacă reuşea să mobilizeze parlamentarii de Suceava în folosul sucevenilor, ar fi putut să respingă proiectul de lege privind tăierea de pensii şi salarii prin demiterea guvernului”, a declarat Donţu.

El a spus că PSD Suceava va afişa în locuri publice materiale cu figurile parlamentarilor democrat-liberali care au votat în favoarea tăierii pensiilor şi a salariilor bugetarilor, cu adresele birourilor parlamentare şi programul de audienţe pentru ca oamenii să meargă şi să le ceară explicaţii.

„Îndemnăm cetăţenii să-i determine pe parlamentarii puterii să vadă forţa instituţiei audienţei”, a adăugat preşedintele executiv al PSD Suceava.

 

„Traian Băsescu ar trebui să ceară demisia Guvernului”

Donţu a precizat că, după votul de marţi din Parlament, deşi moţiunea de cenzură a picat, Guvernul şi-a pierdut în totalitate legitimitatea şi ar trebui să demisioneze.

„Traian Băsescu trebuie să ceară acestui Guvern să demisioneze, aşa cum, alături de PD-L, a cerut, după moţiunea din toamna lui 2007, demisia cabinetului Tăriceanu”, a subliniat Donţu. El a menţionat că menţinerea unui guvern nelegitim politic va amplifica nemulţumirea populară.

„Un guvern fără sprijin politic şi popular nu are voie să ia astfel de măsuri dacă mai suntem într-un stat democratic. Acest vot este un semnal către Guvern, deşi a avut sprijinul coaliţiei guvernamentale, că nu are voie să pună în aplicare aceste măsuri pe care le respinge toată lumea. Executivul are obligaţia morală de a retrage acest proiect de lege prin care se doreşte impunerea de măsuri dure asupra populaţiei”, a spus Donţu, care a adăugat că PSD va susţine toate protestele sindicale împotriva Guvernului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PSD-iştii îndeamnă pensionarii şi bugetarii să meargă la uşile parlamentarilor suceveni ai PD-L.
 Vizualizări articol: 709 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
PSD-iştii îndeamnă pensionarii şi bugetarii să meargă la uşile parlamentarilor suceveni ai PD-L5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei