Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 14 iun 2010 - Anul XV, nr. 137 (4428)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Sâmbătă

Circa 1.500 de suceveni şi-au strigat „amarul şi oful”, în faţa Prefecturii Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Mitingul împotriva măsurilor de austeritate luate de Guvern, organizat, sâmbătă, de Organizaţia Judeţeană Suceava a PSD, a adus în stradă circa 1.500 de oameni.

Cu tobe, sirene, găleţi portocalii date de PD-L în campania electorală prezidenţială din 2009 şi pancarte, sucevenii au defilat pe traseul de la Casa Culturii Suceava până în faţa Palatului Administrativ şi, în ciuda căldurii caniculare, au stat mai bine de o oră sub geamurile Prefecturii şi au scandat „Jos Băsescu”, „Jos Guvernul”, „Hoţii”.

În fruntea protestatarilor au fost preşedintele PSD Suceava, deputatul Cătălin Nechifor, deputaţii PSD Eugen Bejinariu, Ioan Stan, senatorul Gavril Mîrza, fostul subprefect de Suceava Constantin Huţanu, consilieri judeţeni şi locali şi marea majoritate a liderilor locali.

Pe bannerele şi pancartele pregătite la partid, executate toate sub acelaşi tipar, scria „Stop Boc”, „Interzis la dreapta”, „Gheorghe Flutur şi ai lui / Spaima tot românului”, „Drum fără ieşire - PDL”, „Pensia - drept câştigat / Nu pomană de la stat”, „Legile lui Boc / Bătaie de joc”, „PDL ca partid / E al ţării genocid”, „Ne-aţi ciuruit buzunarele”, „Flutur, ieri ce-ai garantat / Azi Guvernul ne-a tăiat” etc., dar printre acestea au fost şi pancarte, lucrate diferit, despre care PSD spune că nu i-au aparţinut, de genul „Prea iubitul preşedinte / Beat sau treaz el tot ne minte” sau altele, cu trimitere la preşedintele PD-L Gheorghe Flutur.

Pe treptele Palatului Administrativ, prim-vicepreşedintele PSD Ovidiu Donţu şi vicepreşedintele Ovidiu Milici au citit o scrisoare deschisă către preşedintele României, Traian Băsescu, prim-ministrul Emil Boc, parlamentarii PD-L, UDMR şi Independenţi şi toţi cei care susţin actualul Guvern, în scandările mulţimii, după care preşedintele Nechifor, secondat de ceilalţi lideri PSD, a aruncat în faţa uşilor aproape 100 de găleţi portocalii inscripţionate cu numele lui Traian Băsescu şi cu PD-L. „Să-l salutăm pe preşedintele României cu tot respectul pe care îl merită! 1.500 de suceveni au venit, astăzi, aici, să-şi toarne oful şi amarul. Au lăsat totul de-o parte pentru că nu se mai poate!”, a spus Cătălin Nechifor. Împreună cu o delegaţie de zece protestatari, el a mers la prefectul de Suceava, Sorin Arcadie Popescu, pentru a-i înmâna scrisoarea pentru preşedinte şi premier. Întrevederea a fost scurtă, de numai câteva minute, cu politeţe şi ton civilizat de ambele părţi.

 

„Nu vom fi solidari niciodată cu jaful şi hoţia pe care le-aţi practicat şi le practicaţi”

În scrisoarea deschisă a PSD Suceava se arată că “responsabilitatea clară pentru situaţia în care ne aflăm vă aparţine în principal dumneavoastră, domnule preşedinte al României, domnule prim-ministru şi domnilor parlamentari, dat fiindcă aţi avut şi aveţi în prezent toate pârghiile de putere din România. Dumneavoastră, domnule preşedinte, aţi numit persoanele care să formeze guverne şi care să dea o direcţie guvernării în ultimii 6 ani. Aţi ascuns, cu bună ştiinţă, opiniei publice situaţia reală a economiei. Aţi risipit în mod iresponsabil banii împrumutaţi de la FMI şi de la bănci. Iar acum, aţi venit în faţa oamenilor şi aţi cerut solidaritate. Noi, cei de la PSD, înţelegem foarte bine ce înseamnă solidaritatea şi vom face tot ce putem să fim solidari cu oamenii afectaţi de această criză. Dar nu vom accepta să fim solidari cu dvs., în acest genocid social. Nu vom fi solidari niciodată cu măsurile aberante de tăiere a pensiilor, salariilor şi indemnizaţiilor pentru mame. Nu vom fi solidari niciodată cu jaful şi hoţia pe care le-aţi practicat şi le practicaţi”.

De asemenea, social-democraţii au subliniat că PSD a fost singurul partid care a dus la bun sfârşit un acord cu Fondul Monetar Internaţional şi care spune că poate oferi o alternativă „la măsurile absurde” pe care Băsescu şi Boc le cer acum. „Şi am făcut asta în timp ce am reuşit atât să creştem economia, cât şi să reducem sărăcia. Avem soluţii de măsuri de relansare economică şi de protecţie socială a celor cel mai dur loviţi de criză. Şi, până atunci, vă solicităm adoptarea a zece măsuri simple, clare, rapide, de colectare mai bună a taxelor şi de valorificare a fondurilor europene, care sunt la dispoziţia României”, afirmă PSD.

Liderii PSD i-au transmis prefectului Popescu şi cele zece măsuri pe care le consideră optime pentru îmbunătăţirea situaţiei actuale. „Ne-am bucura ca aceste idei să fie preluate şi aplicate de mâine. Nu trebuie să le ţinem ascunse pentru când venim noi la putere. Aşa înţelegem efortul comun pe care trebuie să îl depunem cu toţii pentru ieşirea din criză”, se mai arată în scrisoarea deschisă a PSD.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Circa 1.500 de suceveni şi-au strigat „amarul şi oful”, în faţa Prefecturii Suceava.
 Vizualizări articol: 1906 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 8 voturi
Circa 1.500 de suceveni şi-au strigat „amarul şi oful”, în faţa Prefecturii Suceava4.558

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   PSD-ul si galetine trimis de
(14 iun 2010, 12:04:41
Ce nu stie d-nu Nichifor ca mai avem in dotare....15.000 perechi de cizme cu sigla PSD....1500 de sorturi si sepci si bickinei( c-am stersi ce-i drepti)...pe care le vindem la primari si viceprimari...PDL- de data asta...!
Stiti cu este....Cu cizma si trei trandafiri..! Un sut in c.r..e un pas...inapoi ptr Nichifor...deja...!
2.   ! trimis de
(14 iun 2010, 13:22:13
"Chioru si piticu au furat pensia lu' bunicu!" PDL+PSD=FSN=> EJECT !
3.   :) trimis de
(14 iun 2010, 16:12:38
Ma intreb cat au primit ca au strigat si au umblat prin canicula de la PSD ... tot ceva galeti sau poate ....
4.   Sa traiti bine trimis de
(14 iun 2010, 20:01:32
mi se pare justa aplicatia.ati votat pentru destinul vostru.acu sa va faca cum vor ca voi ati ceruto..ha ha ha

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei