Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 6 mai 2010 - Anul XV, nr. 104 (4395)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Hotărâre

Carcalete vrea să fie primar la Rădăuţi, din 2012

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean, Petru Carcalete, va candida la Primăria Rădăuţi, la alegerile din 2012, din partea PD-L. Anunţul a fost făcut de Carcalete marţi seara, la o emisiune a postului local Bucovina TV, şi reconfirmat ieri. Ieri, Petru Carcalete ne-a declarat că a decis să candideze la primărie pentru că „în Rădăuţi lucrurile nu se desfăşoară normal”.

„Hotărârea mea este definitivă, sunt foarte hotărât să candidez în 2012 la primărie”, a declarat Carcalete. Întrebat dacă va candida şi în cazul în care la Rădăuţi ar avea loc alegeri anticipate, dacă actualul primar PD-L Aurel Olărean ar fi demis în urma unui referendum local, Carcalete a răspuns că nu este de acord cu organizarea unui referendum la Rădăuţi.  

„Dacă un primar trebuie înlocuit, asta trebuie să se întâmple la urna de vot, nu prin referendum, nu prin alte diverse mijloace. Lucrurile din păcate merg cum merg în acest moment, dar în 2012, când vor fi alegeri, mă voi înscrie şi voi candida”, a precizat Petru Carcalete.

Acesta a arătat că la actualul primar îl nemulţumeşte modul în care abordează anumite probleme ce vizează oraşul, faptul că aproape nimic din ce se votează în Consiliul Local nu este pus în aplicare de primar, că sunt lucrări în Rădăuţi făcute fără aprobarea CL.

„Mi se pare extrem de grav, sunt lucrări care nu sunt făcute cu licitaţii publice, ceea ce este ilegal, şi sunt hotărâri de consiliu local care nu sunt puse în aplicare. Primarul este cel care execută, iar CL este partea legislativă ce conduce un oraş. Nu am fost colegi de partid decât din 2008 încoace, prieten nu mi-a fost niciodată şi nici nu-mi doresc prieteni de felul acesta. Este un om care niciodată nu s-a ţinut de cuvânt faţă de cei cărora le-a promis câte ceva şi când spun câte ceva nu mă refer promisiuni care să încalce legea”, a spus Carcalete.

 

PD-L nu-şi ia mâna de pe Olărean până la viitoarele alegeri locale

Petru Carcalete îşi asumă o parte din vina de a le fi dat rădăuţenilor un primar care în doi ani de mandat a fost implicat în tot felul de scandaluri, dar nu este de acord cu demersuri pentru îndepărtarea acestuia.

„Nu ştiu dacă sunt vinovaţi în totalitate rădăuţenii, care l-au votat, ci cei care l-au propus şi l-au susţinut foarte mult, printre care mă număr şi eu. Dar la vremea respectivă nu-mi puteam imagina că va avea un astfel de comportament la primărie, din păcate. Decizia de desemnare a lui la primărie s-a luat în urmă cu doi ani, acum nu trebuie să scoatem noi parul şi să-l lovim. Lucrurile trebuie să se desfăşoare natural, fără intervenţii brutale. Este o experienţă a Organizaţiei PD-L Rădăuţi, din păcate una pe care nu ne-am dorit-o, dar asta este situaţia. A fost o decizie foarte proastă desemnarea lui drept candidat. Eu nu m-am opus, chiar am o vină în acest sens, dar nici nu am fost omul care să propună o astfel de candidatură. Pur şi simplu m-am abţinut şi am făcut rău, pentru că aveam un cuvânt greu la momentul respectiv referitor la această candidatură. Din păcate, n-am făcut-o. A fost susţinut de fosta organizaţie PD şi noi am acceptat. Acum, într-o proporţie covârşitoare, nici foştii pedişti nu-l mai susţin. Situaţia se va normaliza numai şi numai printr-un vot, la momentul stabilit de lege”, a afirmat Petru Carcalete.

Pe lângă anunţul legat de candidatura la primărie, Petru Carcalete a declarat că va candida la şi la preşedinţia Organizaţiei Municipale Rădăuţi a PD-L, deţinută acum tot de Aurel Olărean. În legătură cu posibilitatea ca Olărean să nu mai candideze la şefia filialei rădăuţene, Carcalete a arătat că, în opinia sa, acesta va candida, deşi nu ar avea şanse. Asta, în ciuda faptului că, în ultima vreme, a încercat să aducă mulţi noi membri, într-un timp extrem de scurt, lucru care nu este permis de statutul PD-L, potrivit lui Carcalete.

În ceea ce priveşte varianta excluderii lui Aurel Olărean din PD-L, Petru Carcalete apreciază că „nu este o soluţie în acest moment”, deoarece colegii săi de partid mai speră „să-şi revină”.

„Noi am fost pe principiul să nu înlăturăm un membru de partid, chiar dacă mai greşeşte, ci să încercăm să-l aducem pe calea cea bună. Cred că dl. Olărean este un caz special, este mai greu de adus pe calea cea bună”, a afirmat Petru Carcalete, care a mai precizat că până acum nici nu s-a pus tranşant problema delimitării PD-L de acţiunile lui Aurel Olărean, dar este posibil să se discute şi asta, cât de curând. Alegerile interne în PD-L au loc, la nivelul organizaţiilor municipale, în perioada 23 mai-13 iunie.

 

Olărean aşteaptă o discuţie cu Flutur ca să-şi decidă viitorul politic

De cealaltă parte, Aurel Olărean ne-a declarat, în privinţa candidaturilor la Primăria Rădăuţi, că „dreptul oricui de a candida este consfinţit prin Constituţie şi oricine poate candida, la orice funcţie”. „Pentru Primăria Rădăuţi este prea devreme să anunţi o candidatură, e prea devreme să intri într-o campanie cu doi ani înainte de alegeri”, a spus Olărean. Acesta a ţinut să precizeze că Biroul Permanent Naţional al PD-L a decis ca sondajele înainte de alegeri să arate care sunt candidaţii cu cele mai mari şanse, că aşteaptă sondajul pentru candidaţii la primărie şi apoi va respecta deciziile partidului.

În privinţa candidaturilor la preşedinţia PD-L Rădăuţi, Aurel Olărean a afirmat că nu doreşte să comenteze, aşteaptă ca întâi să aibă o discuţie pe această temă cu preşedintele Organizaţiei Judeţene a PD-L, Gheorghe Flutur, şi cu colegii săi din Biroul Permanent Judeţean.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Carcalete vrea să fie primar la Rădăuţi, din 2012.
 Vizualizări articol: 960 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Carcalete vrea să fie primar la Rădăuţi, din 20122.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comparatie trimis de
( 6 mai 2010, 14:11:00
Actualul primar PD-L Aurel Olarean este super tare, precum toti PD-L-istii actuali, tari in gura. Aproape la fel de tare in gura este si actualul primar al Sucevei, Ion Lungu, ce promite multe dar nu se realizeaza decat cele din acre are si el de castigat.
2.   =))) trimis de
( 6 mai 2010, 15:08:34
Asta e ala din stirea cu eleva din Falticeni...mare inspector sau ceva..Carcaletelaughing)
3.   Carcalete si...PDL-ul...! trimis de
( 6 mai 2010, 15:11:18
Radautii este blestemat...Mister Carcalete...care este la ultim mandat politic...a vietii( cu cumul de functii: membru ATOP, vicepresedinte PDL, sef inspectorat, senatoriabil )stie un ..lucru....!
La viitoarele alegeri....pleaca inapoi in PNL...sa intareasca partidul, impreuna cu Juravle, cu Zorojan, cu Balan si chiar cu Lungu...sa ramana PD-ul GOL, ptr ca este invatat cu opozitia...Asa ca....PD-isti din toata ...zari...trezitiva si alungati L-ul ..din partid...ramanem cu 18%...dar sanatos...!
4.   O clasa peste.. trimis de
( 6 mai 2010, 18:06:00
Se pare ca in sfarsit radautenii vor avea un candidat la primarie capabil, si spun capabil prin faptul ca Carcalete are experienta in a conduce o institutie de a o administra.Nu trebuie sa fim rautaciosi dar Carcalete ii da clasa lu' Olarean si la miezul noptii daca il trezeste.Bafta
5.   Amnezia lui carcalete trimis de
( 7 mai 2010, 10:46:50
carcalete "uita" ca domnul Olarean i-a acordat un sprijin consistent la alegerile parlamentare si nu vrea sa realizeze ca multe dintre voturile primite la parlamentare de la radauteni le-a primit numai in baza recomandarii si a sustinerii actualului primar. Declaratii ca aceasta pateaza imaginea partidului si insulta radautenii. Cum isi permite carcalete sa judece radautenii intrebandu-se daca acestia "au gresit in totalitate"? Sondajele o vor demonstra: radautenii sunt multumiti de prestatia domnului Olarean ca primar! carcalete nu are nicio sansa la locale si daca va candida va trage dupa el, in haul anonimatului, PDL-ul. Asta-i caracterul omului, aceasta declaratie hazardata tine loc de "multumesc" pentru implicarea si sustinerea primita de la Olarean. NU, eu nu voi vota never-ever personaje de genul carcalete.
6.   Pentru Carla trimis de
( 8 mai 2010, 13:38:21
Olarean a sustinut pe Carcalete??probabil faci parte din alt film..De cate ori a iesit Olarean public si a recomandat radautenilor sa il voteze pe Carcalete???Toata campania electorala a stat inchis in biroul lui. Iar dupa un mic calcul ,vizavi de sustinerea radautenilor ptr Olarean, Olarean a castgat in fata lui Frunza cu cateva voturi iar Frunza la alegerile parlamentare a luat bataie pana si de la un om care nu era din Radauti, iar Carcalete pe Radauti a scos peste 60% deci ceea ce vb u acolo sunt vorbe in vant.E posibil chiar sa castige din primul tur tinand cont cine sunt candidatii...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei