Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 24 apr 2010 - Anul XV, nr. 94 (4385)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Opinie

Bejinariu: „Modificarea Constituţiei, o perdea de fum pentru a distrage atenţia populaţiei de la problemele zilnice”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Deputatul PSD de Suceava Eugen Bejinariu consideră că demersurile privind modificarea Constituţiei iniţiate de Guvern sunt „simple „perdele de fum” menite să distragă atenţia populaţiei de la problemele zilnice şi de la situaţia dezastruoasă a economiei.

„Ţara arde şi premierul Traian Băsescu schimbă Constituţia. Am spus premierul Traian Băsescu deoarece vedem bine că Executivul nu este condus de Emil Boc, ci de preşedintele ţării”, a spus Bejinariu. El a remarcat faptul că modificările la legea fundamentală i-au fost transmise în plic de către Băsescu lui Boc, care s-a executat rapid, Guvernul aprobând un proiect ce a stârnit nemulţumirea partidelor politice de opoziţie, dar şi a UDMR.

„Mai mult, vedem că, pentru a avea susţinere, Boc şi Băsescu au promis minorităţilor 18 locuri din cele 300 câte va avea viitorul Parlament unicameral. Adică partidele politice din  România vor avea concurenţă numai pentru 280 de locuri. Asta ca să atragă UDMR de partea lor, pentru că ei nu vor Parlament unicameral”, a precizat Bejinariu.

Parlamentarul social democrat a ţinut să sublinieze că PSD susţine revizuirea Constituţiei, „însă nu aşa cum doreşte Traian Băsescu”. „Vedem că prin acest proiect se aduc foarte multe modificări la Constituţie şi întrebarea noastră este de ce preşedintele Traian Băsescu nu consultă populaţia în legătură cu ce doreşte domnia sa. Nu putem discuta acum decât de cele două întrebări puse la referendumul de anul trecut referitoare la Parlamentul unicameral şi la diminuarea numărului de parlamentari la 300”, a menţionat deputatul PSD de Suceava.

El a spus cu ironie că modificarea Constituţiei nu va ajuta bugetul ţării nici anul acesta şi nici anul viitor. „Modificarea Constituţiei, chiar dacă va fi aprobată de Parlament, va aduce modificări din 2013. Nu ajută cu nimic bugetul, care vedem că este dezastruos. De aceea spunem că tot ceea ce fac Emil Boc şi Traian Băsescu sunt numai perdele de fum. În loc să se preocupe în mod special de probleme din economie, ei practică aceste jocuri de diversiune şi de distragere a atenţiei populaţiei”, a mai spus Bejinariu.
 

„Ţăranii şi băbuţele care cultivă pătrunjel sunt obligaţi să se înscrie la Registrul Comerţului”
Eugen Bejinariu a amintit de promisiunile lui Emil Boc privind eliminarea impozitului forfetar începând cu anul 2010, care, din păcate, nu s-au mai concretizat, fapt care a dus la închiderea a mii de firme. Potrivit acestuia, impozitul forfetar a „omorât” în judeţul Suceava, într-un an de zile, peste 2.000 de societăţi comerciale cu circa 6.000 de locuri de muncă.

„Guvernul Boc a găsit soluţia de rezolvare a crizei prin obligarea ţăranilor şi a băbuţelor care cultivă un strat de pătrunjel să se înscrie la Registrul Comerţului. Când se duc şi vând legătura de mărar şi pătrunjel să plătească şi impozite Guvernului Boc. În 2004, în campania electorală, Gheorghe Flutur şi PD-L promiteau  ţăranilor pieţe de desfacere a producţiei şi, de asemenea, soluţii de colectare a producţiei ţăranilor, ca să nu mai stea cu marfa la poartă. Au trecut cinci ani şi vedem că PD-L,  Flutur, Boc, Băsescu au găsit o soluţie
benefică pentru ţăranul român, adică să-l scoată definitiv din pieţe şi să lase mafia pieţelor să comercializeze produsele agricole”, a încheiat Bejinariu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bejinariu: „Modificarea Constituţiei, o perdea de fum pentru a distrage atenţia populaţiei de la problemele zilnice”.
 Vizualizări articol: 821 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bejinariu: „Modificarea Constituţiei, o perdea de fum pentru a distrage atenţia populaţiei de la problemele zilnice”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei