Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 22 feb 2010 - Anul XV, nr. 43 (4334)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Un noul statut

Democrat-liberalii suceveni propun organizarea partidului pe colegii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Democrat-liberalii suceveni au stabilit în ultima şedinţă a Biroului Judeţean propunerile pe care le vor avansa Comisiei de statut de la Bucureşti pentru a fi prinse în viitorul statut al PD-L. Una dintre propuneri vizează organizarea partidului pe colegii, mai exact pe colegiile pe care s-a candidat la alegerile pentru Camera Deputaţilor. „Propunerea Organizaţiei Judeţene a pornit de la faptul că un partid trebuie să aibă structuri la toate nivelurile la care sunt alegeri. Avem structuri locale pentru că sunt alegeri locale, avem structuri judeţene pentru că sunt alegeri judeţene, avem structură naţională pentru că alegem preşedintele. Cum parlamentarii sunt aleşi pe colegii, trebuie să avem şi la nivelul colegiilor structuri organizate”, a explicat secretarul general al Organizaţiei Judeţene Suceava a PD-L, deputatul Ioan Bălan. El a arătat că în fiecare colegiu va fi ales un preşedinte, precizând că acesta nu va fi neapărat şi candidatul partidului pe colegiul respectiv la alegerile parlamentare. Candidaţii, a subliniat Bălan, vor fi desemnaţi în urma unor sondaje de opinie, care vor fi realizate în fiecare colegiu în parte. „Propunerea de organizare este pe colegii de deputaţi, urmând ca în colegiile de Senat să fie un copreşedinte pe două sau trei colegii de deputaţi”, a completat deputatul Bălan. El a menţionat că propunerea democrat-liberalilor suceveni are mari şanse să fie acceptată de Comisia de statut întrucât a primit girul grupului parlamentarilor PD-L. 

 

PD-L Suceava poate avea candidaţi pentru funcţiile de prim-vicepreşedinte, vicepreşedinte şi secretar executiv la nivel naţional

Referitor la viitorul nume al partidului, Ioan Bălan a spus că PD-L Suceava a propus denumirea de „Partidul Popular”. „S-a mai vehiculat faptul că vicepreşedinţii la nivel naţional vor fi asumaţi politic, iar secretarii executivi vor fi din cadrul unor comisii de specialitate pe domenii”, a adăugat Bălan. El a spus că PD-L Suceava poate avea candidaţi pentru funcţiile de prim-vicepreşedinte, vicepreşedinte şi secretar executiv la nivel naţional la viitorul Congres al partidului. Potrivit secretarului general al PD-L Suceava, în discuţie sunt două variante pentru Congres, şi anume una în care să fie ales preşedintele şi Biroul Executiv Naţional în baza noului statut şi alta în care alegerile să pornească de jos, de la organizaţiile locale şi judeţene. „Probabil că va funcţiona varianta în care în primă etapă se va alege conducerea partidului, preşedintele, cei trei sau patru prim-vicepreşedinţi, secretarul general şi Biroul Executiv, urmând ca vicepreşedinţii şi secretarii executivi să rămână aceiaşi până după finalizarea alegerilor locale şi judeţene”, a mai spus Bălan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Democrat-liberalii suceveni propun organizarea partidului pe colegii.
 Vizualizări articol: 1038 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Democrat-liberalii suceveni propun organizarea partidului pe colegii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei