Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 12 feb 2010 - Anul XV, nr. 35 (4326)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Propunere

Băişanu vrea interzicerea revenirii în PNL a membrilor care au plecat din partid

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Liberalii suceveni au propus conducerii centrale a partidului ca în viitorul statut al PNL să se introducă o prevedere prin care membrii care au plecat la altă formaţiune politică să nu mai poată reveni în PNL. Liderul Organizaţiei Judeţene Suceava a PNL, Alexandru Băişanu, a precizat că o astfel de prevedere ar putea fi inclusă în statut în urma Congresului PNL care va avea loc la începutul lunii martie 2010. El a arătat că filiala pe care o conduce a înaintat mai multe propuneri de modificare a statutului, una dintre acestea vizând interzicerea revenirii în partid a membrilor „care de bună voie şi nesiliţi de nimeni au părăsit partidul şi au trădat doctrina liberală, îndreptându-şi atenţia spre ciolan, spre partidele despre care credeau la un moment dat că sunt capabile să ajungă la putere”.
În acelaşi timp, Alexandru Băişanu a mai precizat că o astfel de prevedere ar trebui inclusă şi în legislaţia din România, în sensul introducerii unor prevederi legale prin care să se stabilească faptul că parlamentarii care părăsesc partidul din partea căruia au fost aleşi să-şi piardă funcţia.
„Parlamentarii din România au reuşit să îngrădească dreptul consilierilor locali şi judeţeni de a trăda partidul din partea căruia au fost aleşi. Lucrul acesta nu se întâmplă însă şi la nivel mai mare, şi mă refer la parlamentari şi la ceilalţi care ocupă funcţii în aparatul de stat în România. Iar în urma ultimelor alegeri s-a văzut că foarte mulţi oameni, de o calitate morală deosebită, au migrat de la un partid la altul în funcţie de interesele proprii şi nu ale cetăţenilor care i-au votat. Iar în judeţul Suceava avem nenumărate exemple”, a declarat Băişanu.
Revenind la propunerile pe care PNL Suceava le-a făcut pentru modificarea statutului, Alexandru Băişanu a spus că printre acestea se mai numără şi adaptarea statutului la o eventuală nouă formă de organizare a României pe regiuni, precum şi introducerea unor criterii clare de stabilire a calităţilor membrilor PNL care vor să ocupe anumite funcţii.

 

PNL Suceava va avea 20 de delegaţi la Congresul Naţional al PNL

Nu în ultimul rând, Băişanu a declarat că PNL Suceava va avea 20 de delegaţi la Congresul PNL de la începutul lunii martie 2010, număr stabilit în baza performanţelor de la ultimele alegeri.
„Dacă la Congresul anterior am avut 14 delegaţi, acum vedem o creştere semnificativă a numărului delegaţilor, ceea ce înseamnă că influenţa PNL Suceava va fi una mult mai puternică, iar organizaţia noastră va putea să-şi impună punctul de vedere mai serios”, a declarat Băişanu.
El a mai spus că la începutul săptămânii viitoare conducerea PNL Suceava va stabili în mod oficial cu cine vor vota cei 20 de delegaţi suceveni.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băişanu vrea interzicerea revenirii în PNL a membrilor care au plecat din partid.
 Vizualizări articol: 936 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
Băişanu vrea interzicerea revenirii în PNL a membrilor care au plecat din partid3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   CORECT trimis de
(12 feb 2010, 13:01:32
Asa sa si faci domnule Baisanu! Aici are sa fie piatra ta de incercare... Sa vedem daca ai sa iti mentii pozitia. Intr-adevar, cei care au fost dati afara sau au plecat, sa ramana plecati si dati afara. Tot partidul s-a reformat si se va reforma in continuare.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei