Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 14 dec 2009 - Anul XIV, nr. 293 (4279)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Completări

Onofrei vrea ca PD-L să preia şi sintagma Creştin-Democrat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Senatorul PD-L de Suceava Orest Onofrei consideră că acest partid ar trebui să preia şi sintagma Creştin-Democrat. Onofrei a arătat că acest lucru ar putea să se întâmple la congresul PD-L de anul viitor, când această formaţiune politică ar trebui să-şi aleagă în mod oficial conducerea şi să-şi stabilească în mod clar doctrina.
„Ca o sugestie personală, PD-L ar putea să adauge în denumirea lui şi sintagma Creştin-Democrat. Asta cred eu, şi e o părere subiectivă care mă interesează foarte mult. Ar fi bine, pentru că la ora actuală, în Parlamentul României sunt peste 30 de senatori şi deputaţi, foşti membri PNŢ-CD, cu funcţii importante în acest partid”, a spus senatorul PD-L.
Fost preşedinte al Organizaţiei Judeţene a PNŢ-CD Suceava, Orest Onofrei a arătat că în momentul de faţă componenta creştin-democrată lipseşte din politica românească, motiv pentru care ar putea fi preluată de PD-L. Mai mult, el a arătat că în situaţia în care PD-L ar prelua în titlu şi în doctrină şi această componentă creştin-democrată „pentru mine personal mi-ar justifica şi mi-ar întări opţiunea pentru PD-L”.
Pe de altă parte, Orest Onofrei a arătat că PD-L are misiunea de a coagula toate forţele politice de dreapta din România în vederea formării unui guvern cu o susţinere puternică în Parlament. El a arătat că, din punctul său de vedere, membrii PD-L au obligaţia să-l susţină pe preşedintele acestui partid, Emil Boc, pentru funcţia de premier al României.
Întrebat cine consideră că ar trebui să ocupe această funcţie, Orest Onofrei a declarat că „este obligatoriu şi normal ca orice membru de partid să-şi susţină preşedintele pe care îl are. În rest, este o decizie politică care va fi luată la nivelul conducerii centrale, în urma negocierilor cu cei care vor să facă parte din această coaliţie care să susţină Guvernul”.

 

PNL ar trebui să facă parte în mod obligatoriu din viitorul Guvern

Senatorul PD-L a adăugat că viitorul Guvern al României va trebui să aibă o susţinere parlamentară mai mare decât cea pe care o pot oferi parlamentarii democrat-liberali şi ai UDMR.
„Din viitorul Guvern, din punctul nostru de vedere, ar trebui să facă parte în mod obligatoriu şi PNL. Oferta este făcută, iar decizia le aparţine”, a mai spus senatorul PD-L de Suceava.
Nu în ultimul rând, el a precizat că este puţin probabil să se organizeze alegeri parlamentare anticipate în situaţia în care PD-L nu va reuşi să formeze o majoritate puternică în Parlament.
„Cu toate acestea, având în vedere că 2009 a fost anul în care de la Revoluţie încoace s-au întâmplat foarte multe lucruri, este posibil să se întâmple pentru prima dată şi aşa ceva”, a încheiat Onofrei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Onofrei vrea ca PD-L să preia şi sintagma Creştin-Democrat.
 Vizualizări articol: 964 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Onofrei vrea ca PD-L să preia şi sintagma Creştin-Democrat0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ?? trimis de
(15 dec 2009, 09:48:10
Hmm..si sa fie PDL-CD ? Cu "democrat" de 2 ori in titulatura? Oricum ar fi, nu mi se pare o idee prea inspirata.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei