Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 18 nov 2009 - Anul XIV, nr. 271 (4257)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Apel

Onofrei cere respectarea legii la numirea preşedinţilor secţiilor de votare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Prim-vicepreşedintele Organizaţiei Judeţene Suceava a PD-L, senatorul Orest Onofrei, a declarat, ieri, că în privinţa desemnării preşedinţilor şi locţiitorilor preşedinţilor secţiilor de votare, „legea trebuie respectată sută la sută” şi că, în cazul în care se dovedeşte că unele dintre aceste persoane au şi calitatea de membru de partid, ele trebuie înlocuite. Senatorul Onofrei şi-a exprimat satisfacţia că formaţiunile politice sunt atât de atente la depistarea unor eventuale nereguli, dar a ţinut să precizeze că, şi în situaţia în care se probează că au fost numiţi preşedinţi sau locţiitori afiliaţi unor partide, nu crede că astfel de cazuri se pot generaliza.
„Nu este rău să se facă asemenea verificări, asta le ţine trează vigilenţa, dar refuz să cred că este vorba despre un fenomen de masă”, a declarat, ieri, în conferinţă de presă, liderul PD-L. De asemenea, acesta a mai spus că cei incompatibili „nu au ce căuta să fie preşedinţi de secţii de votare”.
Răspunsul lui Onofrei a venit la o zi după ce liderul PSD Suceava, Gavril Mîrza, a anunţat că a contestat numirea mai multor preşedinţi de secţii de votare pe motiv că sunt apropiaţi de PD-L.

 

Onofrei speră la schimbarea majorităţii parlamentare după primul tur al alegerilor prezidenţiale

În ceea ce priveşte activitatea parlamentară a lui Orest Onofrei, care este şi secretar al Senatului, acesta a apreciat că preşedintele Senatului, Mircea Geoană, „şi-a făcut timp” să convoace Birourile permanente ale Camerelor pentru dezbaterea învestirii Cabinetului Negoiţă, chiar dacă Onofrei consideră că Geoană a făcut asta de teama unei sancţiuni.
„Nu e întâmplător că Mircea Geoană şi-a intrat în atribuţii minime, pentru că risca sancţiune”, a spus Onofrei.
El a apreciat că procedurile de învestire a noului Guvern vor începe după primul tur al alegerilor prezidenţiale, când va fi şi „o reaşezare” a majorităţii din Parlament.
„Acea majoritate de 65 la sută s-a subţiat şi vom asista la o altă majoritate, iar Guvernul Negoiţă s-ar putea să treacă”, a spus senatorul PD-L, cu atât mai mult cu cât UDMR a anunţat că, după primul tur al alegerilor prezidenţiale, poate lua în discuţie o participare la o majoritate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Onofrei cere respectarea legii la numirea preşedinţilor secţiilor de votare.
 Vizualizări articol: 1089 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Onofrei cere respectarea legii la numirea preşedinţilor secţiilor de votare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   :) trimis de
(18 nov 2009, 11:37:25
ma plictiseste campania electorala, nimic nou in ea. Ascult piesa ace of base all that she wants si citesc articolul. Mergehappy
1.1  RE: :) trimis de
(18 nov 2009, 11:40:15
nenea onofrei n-ar trebui sa mai aiba curajul sa mai ceara nimic, cu atat mai putin respectarea legii, cand ei (pd-l-ul) sunt primii care o incalca. ar trebui sa aveti macar o urma de bun simt, pana la urma sunteti senator al Romaniei. ma intreb oare jucatul de poker pe sume imense este legal?
2.   :) trimis de
(18 nov 2009, 13:50:40
Dupa atatea zvonuri de fraudare a alegerilor,a fost bine punctata aceasta remarca,intrucat PSD-ul are experienta in asta,cazul Ong-urilor propuse de psd-isti in sectiile de votare.Iar Geoana degeaba a fost prezent si a convocat partidul pentru votarea guvernului,ca au avut grija ca de data aceasta sa fie absenti amicii lui,totul pentru amanarea deciziei de a instaura un guvern.
3.   Scapam de corupti trimis de
(18 nov 2009, 15:05:58
Are dreptate. PSD incalca legea cu nerusinare pe fata. Sa speram ca se va face dreptate pana la alegeri.
3.1  RE: Scapam de corupti trimis de
(18 nov 2009, 21:10:57
Ho ma. Presedintii sectiilor, dupa noua lege, se pun de Perfectrolling on the floor Adica de PD-L. Te rog nu fi de dus la iesle, desi din comentariile tale de-a lungul timpului, pari a fi!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei