Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 16 nov 2009 - Anul XIV, nr. 269 (4255)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Campanie

Peste o mie de persoane, prezente la concertul Iris oferit de Sorin Oprescu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Sala mare a Casei de Cultură Suceava s-a dovedit neîncăpătoare pentru cei care au dorit să fie prezenţi la concertul formaţiei Iris, oferit de candidatul independent la preşedinţia României Sorin Oprescu. Acesta e cel care a dat posibilitatea sucevenilor să participe la primul concert susţinut de Iris la Suceava, după ce solistul trupei a fost supus unei operaţii de transplant de ficat. Revenirea pe scenă a formaţiei Iris s-a dovedit a fi din toate punctele de vedere un adevărat succes, publicul sucevean având parte de un adevărat spectacol oferit de membrii formaţiei.
Cu un Cristi Minculescu în formă maximă, Iris le-a oferit celor peste o mie de suceveni prezenţi în sală un concert în care aceştia au putut să reasculte cele mai cunoscute cântece ale formaţiei. Concertul a început cu un film despre România, după care membrii formaţiei i-au încântat pe cei prezenţi cu piese precum „Iris Eterna”, „Somn bizar”, „Baby”, „Floare de Iris” şi „Strada ta”, cântate la bisul cerut cu insistenţă de spectatori. Un moment special al concertului a fost atunci când Cristi Minculescu, împreună cu Boro, au cântat piesa „Vis pierdut”, dedicată actorului Gheorghe Dinică, dar şi altor artişti care au trecut în nefiinţă, de la Freddie Mercury, la Florian Pittiş, Jimi Hendrix şi până la Laura Stoica, fotografii cu aceştia fiind prezentate pe un ecran aflat în spatele scenei. De precizat faptul că spectacolul a fost urmărit şi de câteva sute de suceveni aflaţi pe esplanada Casei de Cultură, unde a fost amplasat un ecran de mari dimensiuni, pe care se transmitea concertul celor de la Iris.

 

Oprescu a vizitat Policlinica Bethesda, bazarul şi s-a plimbat prin centrul Sucevei

Deşi nu a fost prezent la concertul celor de la Iris, Sorin Oprescu s-a aflat, în cursul zilei de sâmbătă, în municipiul Suceava, vizitând Policlinica Bethesda, bazarul şi plimbându-se prin centrul municipiului. Vizita a început la Policlinica Bethesda, unde a fost întâmpinat de managerul Ştefan Puşcaşu, de angajaţii policlinicii, dar şi de doctorul urolog Nicolae Dobromir, despre care Sorin Oprescu a spus că este un vechi prieten. După ce a vizitat câteva dintre laboratoarele policlinicii, Oprescu a declarat în faţa doctorilor şi a asistentelor că „am fost şi rămân al sistemului sanitar din toate punctele de vedere. Sper ca şi în alte părţi să existe exemplul dat de doctorul Puşcaşu. Toţi au spus că prioritatea lor este sănătatea populaţiei, dar este atât de mare această prioritate încât ştiţi mai bine decât mine cum arată Spitalul Judeţean dinăuntru şi cum arată în general structurile sanitare. Şi lucrurile astea, printre altele, încerc să le schimb. Putem să facem schimbarea aceasta cu o singură condiţie, aceea de a participa la vot”, a spus Oprescu. După vizita la Policlinica Bethesda, Sorin Oprescu s-a îndreptat spre bazarul din lunca Sucevei. În bazar, Oprescu a discutat cu mai mulţi comercianţi, primind mesaje de susţinere atât din partea acestora, cât şi din rândul celor care au venit la cumpărături.
Vizita lui Sorin Oprescu în Suceava a continuat cu o plimbare prin centrul Sucevei, unde a discutat cu sucevenii, după care s-a întâlnit cu susţinătorii săi, în sala mică a Casei de Cultură.

 

„Românii trebuie să aibă curajul să meargă la vot”

În faţa susţinătorilor săi, Sorin Oprescu a spus că românii trebuie să meargă în număr cât mai mare la vot, precizând că prin absenţă nu se reuşeşte pedepsirea clasei politice. „Românii trebuie să aibă curajul să meargă la vot. Ştiu că multora dintre dumneavoastră vă este lehamite să mergeţi să votaţi. Aş vrea să înţelegeţi că prin aceasta nu pedepsiţi pe nimeni. Vă pedepsiţi pe dumneavoastră. Nu pedepsiţi politicul. A doua zi după ce se termină campania electorală şi s-a efectuat votul, pentru politicul nostru nu mai contaţi. Chiar cu riscul de a vă supăra, nu mai contaţi. Doar peste patru sau cinci ani, când vor fi din nou alegeri, o să înceapă să vă facă curte din nou”, a spus Oprescu. El a arătat că o prezenţă mai mare la vot reduce riscul fraudării alegerilor. „Românii trebuie să meargă la vot, indiferent pe cine preferă. Iar dacă românii vor să schimbe ceva, curajul nu trebuie manifestat în casă”, a mai spus candidatul independent.

 

Oprescu spune că lui Traian Băsescu îi va fi greu să găsească ceva de lucru

În acelaşi timp, Sorin Oprescu a arătat că în momentul de faţă românii trăiesc într-o stare de frică, legată în special de pierderea locurilor de muncă. „Frica este prezentă printre români. În special frica de a-şi pierde locul de muncă. Românilor le este frică dacă vor mai avea sau nu un loc de muncă, dacă vor mai putea să-şi trimită copiii la şcoală sau dacă vor putea să supravieţuiască”, a spus Oprescu. Întrebat dacă este de părere că actualul şef al statului are aceeaşi frică, Sorin Oprescu a spus „În condiţiile în care navele care au mai rămas sunt ocupate de comandanţi şi nu va mai exista influenţa politicului, probabil că va trebui să stea şi el la rând. Parcă aşa a declarat, că se mai intoarce câţiva ani pe mare”, a precizat Oprescu.
Acesta a mai adăugat că dacă va fi ales preşedinte vrea să demonstreze că România poate fi condusă de un preşedinte independent, care nu are de respectat agenda unui partid politic. “Nu doresc altceva decât să arăt poporului român că noi putem să trăim în normalitate şi cu un preşedinte independent, care nu are nici stăpân şi nici butoane. Şi nu aşteaptă să îndeplinească agenda unui partid. Iar România suferă de un complex de diagnostice, pentru că suferă de un complex de boli. Şi acestea sunt sărăcia, proasta guvernare şi corupţia”, mai declarat Oprescu.

 

Oprescu, rugat să desfiinţeze „legea comisioanelor”

De precizat faptul că unul dintre susţinătorii lui Sorin Oprescu l-a rugat pe acesta ca în situaţia în care va ajunge preşedinte să facă tot posibilul să desfiinţeze „legea comisioanelor”, dar şi să găsească soluţii pentru o lege prin care „toţi demnitarii români să fie obligaţi să se opereze în România”. După ce l-a ascultat, Oprescu a spus că este de acord cu el în totalitate, precizând, pe un ton mai glumeţ, ca „dacă se poate, să-i operez eu. Şi da, voi desfiinţa <legea comisioanelor>. Numai că ştii cum o să mă numeşti când o să vin aici peste cinci ani? <Mântuitorul neamului>”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste o mie de persoane, prezente la concertul Iris oferit de Sorin Oprescu.
 Vizualizări articol: 2979 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 8 voturi
Peste o mie de persoane, prezente la concertul Iris oferit de Sorin Oprescu4.058

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Hehe trimis de
(16 nov 2009, 11:35:24
mi-a placut concertul pentru ca a fost un concert fara candidatul oprescu. Deci chiar am fost la concert, si nu la un discurs al lui porpescu.
2.   IRIS trimis de
(16 nov 2009, 12:40:37
Super Tare! Politica a fost politica, iar concertul concert!

Singurul candidat care a stiut sa separe clar mizeria politica de arta, de asta data exprimata prin muzica! Oprescu a dovedit mult bun simt la Suceava!
3.   !!! trimis de
(16 nov 2009, 13:31:01
D-nul dr. Oprescu un adevarat gentleman

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei