Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 26 oct 2009 - Anul XIV, nr. 251 (4237)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Campanie

Geoană vrea să câştige alegerile după „pârjolul portocaliu” de la Suceava, Botoşani şi Neamţ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Candidatul PSD la alegerile prezidenţiale, Mircea Geoană, a dat semnalul luptei electorale din comuna Adâncata, sub sloganul „Învingem împreună”. Geoană a ajuns la Adâncata sâmbătă dimineaţa, însoţit de „greii” partidului, Viorel Hrebenciuc - şeful său de campanie, foştii miniştri Dan Nica, Liviu Dragnea, Ilie Sîrbu, Marian Sârbu şi primarul de Iaşi, Gheorghe Nichita. Liderul social-democrat a fost întâmpinat de câteva sute de membri şi simpatizanţi PSD, care i-au făcut o primire entuziastă. La adunarea electorală de la căminul cultural, Geoană a dezvăluit şi motivul pentru care şi-a început campania din judeţul Suceava, un motiv de natură strategică, de a câştiga alegerile într-o zonă în care PSD a cunoscut un recul în ultimul an şi unde „pârjolul portocaliu” a fost mai brutal decât în orice zonă a ţării. „Suntem aici, la Suceava, şi dintr-un motiv de natură strategică. Este o zonă în care PSD a cunoscut un relativ recul în ultimul an şi jumătate şi suntem aici pentru a spune că suntem absolut hotărâţi să câştigăm aceste alegeri şi în judeţul Suceava, şi în judeţele Botoşani sau Neamţ”, a spus Geoană.
 

Geoană a cerut PSD Suceava mobilizare pentru a lua cel mai mare număr de voturi încă din primul tur de scrutin

Liderul PSD a cerut social-democraţilor suceveni mobilizare exemplară pentru alegeri, astfel încât să obţină chiar din primul tur de scrutin un număr mai mare de voturi decât contracandidaţii săi. „Suntem la începutul unei campanii în care intrăm cu o foarte bună şansă de a câştiga încă din primul tur mai multe voturi decât contracandidaţii noştri. Mesajul meu pentru organizaţia de la Suceava este să ne mobilizăm pentru a putea să facem o figură frumoasă încă din primul tur, iar în turul doi în mod evident se vor rupe zăgazurile şi sunt convins că românii vor decide un altfel de preşedinte, o altfel de abordare şi un alt proiect politic pentru România”, a spus Geoană. El a transmis un mesaj celor de la PD-L, pentru care „legea este doar o bucată de hârtie”, celor care cred că vor câştiga „prin bani, intimidare, şantaj, corupere şi încercare de fraudare”, că nu au nici o şansă şi că „instituţiile statului român, inclusiv instituţiile europene stau şi veghează”. „Să nu creadă cineva că legea românească este într-o formă de recreaţie, să nu creadă cineva că, dacă astăzi sunt la butoane, mâine instituţiile statului român nu au memoria şi capacitatea de a verifica şi a veghea asupra corectitudinii acestui important scrutin electoral”, a spus Mircea Geoană.
 

Mîrza îl îmbărbătează pe Geoană, amintindu-i de Ştefan cel Mare

Preşedintele Organizaţiei Judeţene Suceava a PSD, senatorul Gavril Mîrza, i-a mulţumit şefului său, Mircea Geoană, că şi-a început „drumul spre Cotroceni” din Cetatea Sucevei, de unde a plecat la luptă şi Ştefan cel Mare şi a ieşit de fiecare dată biruitor. „Vă mulţumesc că drumul spre Cotroceni îl începeţi din Cetatea Sucevei, de aici de unde Ştefan cel Mare a plecat la luptă şi a fost întotdeauna biruitor. Biruitor veţi fi şi dumneavoastră”, a spus Mîrza. El a vorbit despre necesitatea schimbării lui Traian Băsescu „pentru a înceta cu dezbinarea, scandalurile şi circul”. „A venit vremea pentru o viaţă normală. Sunteţi omul care coalizaţi forţele, omul de echilibru care a reprezentat cu cinste România ca ambasador în SUA. E timpul să terminăm cu golăniile, e vremea lui Mircea Geoană”, a spus Mîrza, care a adăugat că „Traian Băsescu este pe tobogan şi nimeni şi nimic nu-i mai poate opri căderea”. Gavril Mîrza a amintit de presiunile pe care PD-L le face asupra primarilor PSD din judeţ pentru a-şi declara susţinerea faţă de Traian Băsescu, exemplificând cu primarul de Adâncata, Dorel Filip, prezent la întâlnirea cu Geoană. Primarul Filip i-a spus lui Mircea Geoană că este pentru prima dată când în comuna sa „calcă picior de preşedinte”, că trăieşte cu speranţa că acesta va deveni în 6 decembrie „îngerul păzitor al nostru, al tuturor românilor” şi i-a cerut să revină în Adâncata şi după ce va deveni preşedinte al României. Geoană a promis că aşa va face şi că atunci va aduce un cadou şi pentru o fetiţă de 6 luni, pe care mama ei o ţinea în braţe la adunarea electorală.
 

Geoană propune electoratului „o singură Românie”

În faţa membrilor şi simpatizanţilor PSD din Adâncata, dar şi din celelalte două comune unde a poposit în turneul său electoral, Dărmăneşti şi Sadova, Mircea Geoană a declarat că proiectul lui de viitor este crearea unei singure Românii, în care să nu mai existe diferenţe între oamenii care trăiesc în mediul urban şi cel rural. El a arătat că jumătate din populaţia României care locuieşte în mediul rural este nedreptăţită şi nu beneficiază de civilizaţie şi respect. „Nu poţi să laşi oameni care au muncit din greu să fie condamnaţi la lipsă de speranţă şi sărăcie”, a spus preşedintele PSD. Potrivit acestuia, patru milioane de români trăiesc sub pragul sărăciei, cu 10 lei pe zi, şi aceştia trebuie ajutaţi să devină clasă mijlocie în România. El s-a pronunţat pentru sprijinirea satului românesc şi pentru asigurarea de condiţii decente pentru locuitorii din mediul rural, care trebuie să aibă acces la servicii medicale, la educaţie, dar şi să-şi găsească un loc de muncă, iar tinerii să nu mai fie nevoiţi să-şi caute locuri de muncă în străinătate. Geoană consideră că vârstnicii trebuie să beneficieze de un venit social minim garantat de care să se bucure şi femeile ce au crescut copii acasă, dar nu au muncit, însă au contribuit pentru societate prin creşterea copiilor. El a arătat că pentru cei tineri, care au dificultăţi în a-şi găsit locuri de muncă la ţară, este nevoie să fie dezvoltat satul românesc şi să fie folosite în acest sens cele 13 miliarde de euro alocate de UE României. Candidatul social-democrat apreciază că pentru copiii de la sate este nevoie de mai multe burse, deoarece acum aceştia au şanse foarte mici să absolvească o facultate, apreciind că situaţia era mai bună chiar pe vremea comuniştilor sau a monarhiei.
El a menţionat că doar doi la sută dintre tinerii care locuiesc în mediul rural ajung să urmeze o facultate.
Tot pentru cei din mediul rural, Geoană s-a pronunţat pentru continuarea Programului „Rabla” pentru utilaje şi maşini agricole.
Acelaşi mesaj l-a transmis şi localnicilor din Sadova, „satul cu oameni frumoşi”, cum l-a prezentat primarul Gheorghe Rusu, care l-a întâmpinat pe Geoană cu pâine, sare şi cu un trandafir roşu. Primarul Rusu i-a spus liderului PSD că îl consideră „printre puţinii oameni politici care stăpânesc arta dialogului” şi că îl susţine deoarece ţara „are nevoie de linişte şi competiţie civilizată, nu de haos şi scandal”. Gheorghe Rusu i-a dăruit lui Mircea Geoană o monografie a comunei, l-a invitat să semneze în „Cartea de onoare” şi i-a promis că după ce va fi ales preşedinte va primi titlul de „Cetăţean de onoare” al Sadovei, alături de Dimitrie Gusti şi Ştefan Popa Popa’s.

 

Baie de mulţime la baza de tratament din Vatra Dornei

Turneul electoral al preşedintelui Geoană a cuprins şi două oraşe conduse de primari liberali, Gura Humorului şi Vatra Dornei. Atât primarul din Gura Humorului, Marius Ursaciuc, cât şi cel din Vatra Dornei, Ioan Moraru, au venit să-l salute „pe preşedintele Senatului, al doilea om în stat. La Gura Humorului, Mircea Geoană a vizitat Catedrala ortodoxă, aflată în construcţie, la care Ion Iliescu este ctitor, primind de la preotul paroh Mircea Nuţu o icoană a Fecioarei Maria. Geoană a promis că va duce icoana la Cotroceni, după ce va fi ales preşedinte, şi că va acorda sprijin pentru finalizarea lucrărilor la catedrală. La Gura Humorului a avut loc o întâlnire a activului de partid, cu toţi liderii organizaţiilor locale din judeţ. De menţionat că, atât la sosire, cât şi seara târziu, la întoarcerea din Vatra Dornei, în Gura Humorului „stegari” din PD-L s-au intersectat cu caravana electorală a lui Mircea Geoană.
La Vatra Dornei, preşedintele PSD a fost întâmpinat cu ovaţii de circa 1.500 de oameni, majoritatea pensionari, care i-au cerut autografe şi au făcut fotografii cu el.
În discursul din faţa bazei de tratament, Geoană le-a spus pensionarilor că întotdeauna a fost alături de ei şi că aceştia au în el „un prieten adevărat”.
Geoană a reamintit că din 2006, când PSD a iniţiat programul România Socială, a fost lansat proiectul legii prin care punctul de pensie reprezintă 45 la sută din salariul mediu brut, legea fiind adoptată în 2007 şi a subliniat că, la acea vreme, cel care „a ridicat vocea” şi a încercat să opună tinerii pensionarilor, spunând că nu sunt bani la buget deşi România mergea bine, a fost actualul preşedinte al ţării.
El a apreciat că proiectul propus de PD-L, prin care punctul de pensie va fi corelat cu inflaţia, este „o păcăleală” şi a arătat că în câţiva ani România va adera la euro, iar în spaţiul euro inflaţia este de 1-2 la sută.
„Dorim să creştem pensiile în funcţie de modul cum creşte economia”, a mai spus liderul PSD.
Candidatul PSD la Preşedinţia României a mai spus că va propune un cod al vârstei a treia în care să fie incluse toate drepturile pensionarilor şi că, dacă va fi ales preşedinte, va înfiinţa la Preşedinţie un Consiliu Consultativ al vârstei a treia, „dincolo de guverne, Parlament, dincolo de partide”, pentru a fi în legătură directă cu pensionarii.

 

Mircea Geoană a dansat cu o tânără suceveancă pe melodia „Gimme Hope Jo'anna”

Seara, Mircea Geoană a fost la o discotecă din municipiul Suceava. Aici, liderul PSD a fost aşteptat de câteva sute de tineri social-democraţi, iar la un moment dat, când din boxe a început să se audă imnul tinerilor social-democraţi, „Bella Ciao”, tinerii au „încins” o horă împreună cu Mircea Geoană. Mircea Geoană a mai dansat, cu o tânără din Suceava, pe melodia lui Eddy Grant „Gimme Hope Jo'anna”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Geoană vrea să câştige alegerile după „pârjolul portocaliu” de la Suceava, Botoşani şi Neamţ.
 Vizualizări articol: 3361 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
Geoană vrea să câştige alegerile după „pârjolul portocaliu” de la Suceava, Botoşani şi Neamţ3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   NU BASESCU ! trimis de
(26 oct 2009, 11:02:12
Eu NU VOTEZ CU BASESCU pentru ca arunca �n piata cu informatii ce alimenteaza suspiciunea ca foloseste serviciile de informatii pentru spionarea adversarilor politici, apoi se jura ca pe el nu-l vor �nfr�nge serviciile si pentru ca nu respecta pe niciunul dintre sefii de stat de dinaintea lui.

M-am saturat de dictatorul Basescu !
1.1  RE: NU BASESCU ! trimis de
(27 oct 2009, 09:15:53
mai bine satura-te de un prostanac care vrea sa conduca tara pe timp de criza si mai trage si neamtul care nu are studii economice dupael.

Dupa asta imi dau seama ca el nu vrea un premier expert in economie care sa ajute tara sa iasa din criza ci isi doreste ca poporului sa ii fie greu dar ei sa fie la guvernare.
2.   Mincinosilor trimis de
(26 oct 2009, 11:31:30
Ati venit, ne-ati mintit, ati incercat sa mituiti sucevenii (nu va merge ca noi tinem la tara asta) si ati plecat.

Inca ceva domnul Mirza (zic domnul doar din politete ca acest nimic nu merita numit asa) cum indraznesti sa-l compari pe Stefan cel Mare si Sfant cu aces mincinos si corupt???
2.1  RE: Mincinosilor trimis de
(26 oct 2009, 12:07:45
acest stefan cel mare si sfant al sucevei a avut 7 femei, facea sex fara prezervativ, si a omorat peste un milion de turci. Cum poti sa ilo numiti pe stefan, sfant, in timp ce a fost un criminal in serie ?
3.   Alegeri trimis de
(26 oct 2009, 13:30:41
ne-au mintit destul cu sloganurile lor, nu stiu cum nu le este rusine sa vina in fata oamenilor......de 20 ani, aceleasi minciuni, aceleasi fraze seci fara continut...... nici de aceasta data, din pacate, nu avem pe cine ne baza.....probabil suntem in situatia din 2000 cind trebuia sa optam intre Iliescu si Vadim Tudor, trebuia - obligat - sa votam cu Iliescu.....acum va fi ac. situatie, va fi Basescu si cu unul din ceilalti intrusi.....fortat, vom vota, de voie de nevoie cu Basescu.......cum se invirte roata ......
4.   In legatura cu pensionarii... trimis de
(26 oct 2009, 21:14:54
Urmaresc aceste actiuni electorale nefacand parte din niciun partid politic si trebuie sa remarc faptul ca in legatura cu pensionarii Mircea Geoana are dreptate, "Marele Traian Basescu ai carui urmasi suntem" dupa zicerile Elenei Udrea (ce afirmatie stupida!!!) a fost cel care s-a opus cat a putut majorarii pensiilor lor in timpul guvernarii Tariceanu si numai sfatul multor altora l-a facut sa inceteze cu aceasta atitudine anti-pensionari; in legatura cu dorinta ministrului Pogea de a indexa pensiile numai cu rata inflatiei anuale, ii va duce pe pensionari spre o saracire accentuata dupa acesti cativa ani in care s-a mai petrecut, in sfarsit, si ceva bine in viata lor! Apropo: cat a costat campania PDL numai in primele 3 (TREI) zile? 25 milioane EURO inseamna circa 100 milioane LEI NOI, adica circa 1.000 (una mie!) MILIARDE LEI VECHI!!! Nu-i cam prea mult, NU-I CAM OFENSATOR, NERUSINAT DE MULT PENTRU O ROMANIE AFLATA IN PLINA CRIZA ECONOMICA???
5.   Dictatura PD-L trimis de
(26 oct 2009, 22:45:10
La Falticeni, de ce nu spuneti cum au venit PD-L isti cu autocarul si au inceput sa se impuna cu injuraturi, amenintari si evident sub atenta coordonare a d-lui Flutur???, asta-i tara in care vreti sa traim?? violenta de strada?? Am fost acolo si am vazut cu ochii mei cum efectiv cei de la PD-L au inconjurat pe cei de la PSD... ma mir ca nu au sarit la bataie la oricine tinea cu PSD !!Ce mai urmeaza??, sa vina in cabina de vot sa iti rupa mana daca nu ai votat cu Basescu???

..... si asa vor pleca toti intelectualii din tara,.... ca si asa sunt greu de manipulat ....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei