Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 9 oct 2009 - Anul XIV, nr. 237 (4223)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Decizie

Echipa Steiciuc - Zarojanu a fost exclusă din PNL

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Fostul preşedinte al Organizaţiei Municipale Suceava a PNL, Mihai Steiciuc, care a demisionat miercuri din această funcţie, şi unul dintre cei doi subprefecţi de Suceava, Angela Zarojanu, au fost excluşi din PNL. Anunţul a fost făcut de liderul PNL Suceava, Alexandru Băişanu, care a precizat că aceeaşi decizie a fost luată şi în cazul altor şapte membri ai filialei municipale, care şi-au prezentat demisiile din structurile de conducere ale organizaţiei.
Băişanu a precizat că în urma unei hotărâri a Biroului Permanent Judeţean al PNL Suceava au fost excluşi din partid foştii vicepreşedinţii ai Organizaţiei Municipale Suceava, Lucian Lungu şi Gheorghe Cosmulese, secretarul Ovidiu Arganisciuc, şi trei foşti membri ai biroului de conducere, Pavel Rusu, Alexandru Larionescu şi Marian Dascălu. Alături de aceştia a fost exclusă din PNL şi sora Angelei Zarojanu, Iuliana Stoica, preşedintele Organizaţiei Femeilor Liberale.
Decizia de excludere a celor nouă liberali a fost luată în urma şedinţelor de miercuri seara a Birourilor Municipale şi Judeţene, la discuţii fiind prezent şi Marius Petrache, membru în Biroul Permanent Naţional al PNL.
„În cadrul unei analize privind activitatea fiecărui membru al biroului de conducere, am observat că şase dintre membrii PNL nu au reuşit să tureze motoarele aşa cum au făcut ceilalţi colegi. Au mers cu frâna pusă. Şi s-a văzut acum că doar mâna acestei echipe era pe frână, comanda era la Gheorghe Flutur, care în acest moment face aceleaşi greşeli pe care le-a făcut preşedintele Gavril Mîrza şi PSD în judeţul Suceava. Gheorghe Flutur adună în rândurile partidului său oamenii pe care altădată îi dădea afară din partid sau îi suspenda din toate funcţiile, tocmai datorită trădărilor de la acel moment. Şi aici mă refer, în primul rând, la Angela Zarojanu”, a declarat Alexandru Băişanu.



„PD-L se foloseşte de cei mai slabi oameni din PNL şi îi pune pe funcţii”

Preşedintele PNL Suceava a precizat că cei nouă au fost excluşi atât pentru că nu şi-au îndeplinit sarcinile politice primite, cât şi pentru faptul că au purtat negocieri pe ascuns cu PD-L, pentru a obţine o funcţie de subprefect pentru Angela Zarojanu.
În acelaşi timp, el l-a acuzat pe liderul democrat-liberalilor suceveni că şi-a făcut o „obsesie” din a distruge PNL în judeţul Suceava.
„Gheorghe Flutur, orbit de dorinţa de a destabiliza PNL Suceava, îi aduce alături de el pe foţii săi duşmani şi pe foştii oameni pe care i-a exclus din partid la vremea respectivă tocmai pentru că l-au trădat. Iar Angela Zarojanu şi Mihai Steiciuc şi-au negociat întreaga evoluţie politică şi administrativă în funcţie de interesele proprii ale echipei lor”, a spus Băişanu.
El a precizat că PD-L Suceava nu are specialişti pentru a-i numi în funcţiile de conducere ale instituţiilor sucevene, motiv pentru care au apelat la membri ai PNL. „Gheorghe Flutur şi PD-L nu au oameni capabili să ocupe funcţii importante în administraţie. Şi dacă tot nu au, PD-L se foloseşte de cei mai slabi oameni din PNL şi îi pune pe funcţii. Oameni care au dovedit că trădarea nu este o chestiune de moment, ci un mod de viaţă, de evoluţie. Plecarea lor nu afectează cu nimic activitatea PNL, ba mai mult, o uşurează de un balast care ne făcea să mergem cu frâna pusă”, a mai declarat preşedintele PNL Suceava.

 

Marian Petrache: „Am convingerea că la Suceava vom obţine ceea ce ne-am propus”

Prezent în Suceava pentru a analiza activitatea filialei PNL Suceava, Marian Petrache, membru în Biroul Permanent al PNL, a declarat că ultimele plecări din rândul liberalilor, inclusiv cea a senatorului Tiberiu Prodan, nu afectează imaginea acestui partid.
„Am convingerea că la Suceava vom obţine ceea ce ne-am propus. Plecările nu afectează partidul. Şi îmi aduc aminte cât se lupta domnul senator Prodan cu Gheorghe Flutur. Dar probabil se lupta în gândul lui”, a spus Petrache.
El a precizat că, din punctul său de vedere, cei care au plecat din PNL pentru a se alătura PD-L fie au fost plătiţi să facă acest lucru, fie „sunt agăţaţi cu ceva”.
„Cât de inteligent trebuie să fii să părăseşti o corabie cu două luni de zile înainte de nişte alegeri despre care toată lumea spune că sunt mai echilibrate decât oricând. Şi mă întreb ce încredere pot să aibă ceilalţi în ei, dacă părăsesc o echipă cu două luni înaintea unui meci foarte important”, a mai spus Petrache.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Echipa Steiciuc - Zarojanu a fost exclusă din PNL.
 Vizualizări articol: 1807 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 6 voturi
Echipa Steiciuc - Zarojanu a fost exclusă din PNL4.356

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Apel catre lichele trimis de
( 9 oct 2009, 15:22:38
Transmit doamnei Zarojanu ,pe aceasta cale,ca,la prima sedinta a biroului PDL,este asteptata sa aduca banner-ul acela imens cu care pavoazase fatada Policlinicii si in care solicita sucevenilor sa-l demita pe presedintele Basescu.Nu se accepta scuze de genul "nu mai stiu pe unde l-am pus",sau "a ramas la domnul Lungu".Avem nevoie de el pentru a-l anexa la fisa de militant a doamnei !
2.   Echipa Steiciuc - Zarojanu trimis de
(10 oct 2009, 10:30:13
Nici o pierdere...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei