Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 27 iun 2009 - Anul XIV, nr. 148 (4134)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Măsuri

Gorea spune că aleşii locali PNL care nu fac opoziţie riscă să rămână fără sprijin politic

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Noul preşedinte interimar al PNL Suceava, Valică Gorea, a anunţat că aleşii locali ai acestui partid, consilieri locali şi judeţeni, care nu demonstrează că fac opoziţie actualei puteri riscă să fie sancţionaţi, urmând a li se retrage sprijinul politic. Gorea s-a declarat nemulţumit de faptul că, deşi PNL Suceava are consilieri locali şi judeţeni, la o mare parte dintre aceştia le este frică să facă opoziţie.
„De astfel de persoane ne putem lipsi. Decât să ai oameni care îţi ocupă funcţii, dar le e frică să se manifeste ca un partid de opoziţie, mai bine să nu fie”, consideră liderul liberalilor suceveni.
Valică Gorea a precizat că aceeaşi atitudine o au şi unii consilieri judeţeni ai PNL Suceava, arătând că în afară de Mihai Steiciuc, ceilalţi trei reprezentanţi în deliberativul judeţean „tac cam mult” şi nu fac opoziţie. El a arătat că de acum înainte, pe lângă monitorizarea activităţii instituţiilor publice conduse de reprezentanţi ai PSD şi PD-L, va fi verificată şi activitatea aleşilor locali ai PNL.
„Concluzia conducerii centrale a PNL este că în Suceava este foarte uşor să faci opoziţie. Dar pentru aceasta, trebuie ca zi de zi să monitorizăm toate instituţiile actualului Guvern şi Consiliul Judeţean. În această conjunctură, vrem să-i activăm pe toţi aleşii locali PNL pentru a se manifesta ca reprezentanţii unui partid de opoziţie. În caz contrar, este posibil să le retragem sprijinul politic, pentru că statutul PNL permite acest lucru”, a mai spus Gorea.

 

Sancţiuni şi pentru membrii biroului de conducere care nu vor avea rezultate la alegeri

Preşedintele interimar al PNL Suceava a adăugat că viitorul birou interimar de conducere al PNL Suceava va fi format din 21 – 25 de membri, printre care se vor afla foştii candidaţi la alegerile parlamentare, deputatul Gheorghe Coroamă şi senatorul Tiberiu Prodan, precum şi primarii din Gura Humorului, Siret, Fundu Moldovei şi Dumbrăveni. El a arătat că pe lângă aceştia, în birou vor fi cooptaţi şi membri de partid care intenţionează să candideze pentru funcţii de primar şi pentru preşedinţia Consiliului Judeţean, precum şi potenţiali ocupanţi ai unor funcţii de secretar de stat.
„Toţi membrii biroului interimar vor avea câte maxim trei localităţi de care trebuie să răspundă în mod statutar. Dacă aceştia vor avea rezultate necorespunzătoare, nu vor mai putea candida pentru funcţii în cadrul PNL”, a explicat Gorea.
El a precizat că din viitorul birou de conducere nu vor face parte primarii din Câmpulung Moldovenesc şi Vatra Dornei, Gabriel Şerban, respectiv Ioan Moraru, pe motiv că rezultatele obţinute de PNL în aceste oraşe la alegerile generale şi cele europarlamentare nu sunt satisfăcătoare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gorea spune că aleşii locali PNL care nu fac opoziţie riscă să rămână fără sprijin politic.
 Vizualizări articol: 865 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 4 voturi
Gorea spune că aleşii locali PNL care nu fac opoziţie riscă să rămână fără sprijin politic2.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Agentia Nucleara iradiaza rau de tot! Partea I trimis de
(27 iun 2009, 16:47:12
Buun... Ia sa vedem ce avem noi aici! In organizatiile cu "probleme", PNL permanentizeaza interimatul (pana la Sfantu' asteapta, pana la Basescu asteapta, as spune eu, adica nepermis de tarziu). Rozopol interimar moare, traiasca Gorea interimar! Organizatia judeteana are ceva de spus? Nu, interimatul se decide (democratic? statutar?) undeva, in Romania, de data aceasta la Bacau. Buun... Ce declara Valica-Interimar Gorea? Valica-Interimar Gorea declara ca alesii PNL din Suceava trebuie sa faca opozitie, eu intelegand, asa cum o spune, ca trebuie sa se faca opozitie de dragul opozitiei. De exemplu, la Falticeni, consilierii locali PNL Aldea si Bulboaca (primul fiind si viceprimar) ar fi trebuit sa voteze "contra" atunci cand primarul Tofan (PDL) a initiat proiectul de hotarare privind aprobarea modernizarii a 15 km de strazi din Falticeni, proiect finantat cu aproape 6 milioane de euro de Uniunea Europeana. Sau sa fi votat "contra" si in cazul reabilitarii Muzeului Irimescu.
2.   Agentia Nucleara iradiaza rau de tot! Partea II trimis de
(27 iun 2009, 17:16:47
Buun... Asa cum declara Valica-Interimar Gorea, alesii liberali din Suceava trebuie sa replice sec cu "Ba, pe-a ma-ti!" indiferent carei initiative a PDL sau PSD, altfel... ALTFEL... alesii PNL care nu "percuteaza" risca retragerea sprijinului politic si, extraordinar!, risca sa nu fie loviti de onoarea de a deveni membri ai biroului judetean, super-cosmic, universal, galactic al PNL, din care birou, tot Valica-Interimar Gorea spune, vor face parte - neconditionat - candidatii liberali care nu au 'prins' Parlamentul, un exemplu fiind, spun eu, oportunistul si mercenarul Ghiorghi Cornia, interimar, ca si Gorea, la conducerea PNL Falticeni. Valica Gorea da astfel credit unor personaje care nu au primit girul popular si, in schimb, ameninta, fara a motiva de ce, ca primarii PNL de Campulung si Vatra Dornei nu au loc in biroul judetean al PNL.
3.   Agentia Nucleara iradiaza rau de tot! Partea III trimis de
(27 iun 2009, 17:41:26
Buun... Ce nu stie, probabil, Valica-Intermiar Gorea este ca, prin declaratiile sale da apa la moara celor impotriva carora cere sa se faca opozitie, recte (de-a dreptul RECTe!) PSD, care, la Falticeni, incearca de jumatate de an sa-l revoce din functie pe viceprimarul PNL Gheorghe Aldea. Pai daca asta urmareste, din nestiinta sau cu intentie, Valica-Interimar Gorea, nu este normal sa ne intrebam daca sefia de la Agentia Nucleara Nationala nu cumva s-a lasat cu iradierea, deci cu spalarea creierului? Care creier, de fapt, ar intreba cunoscatorii, cand se stie ca Valica Gorea, acum vreo 10 ani, a "muscat" din celebrele scrisori ale nigerienilor. Cum, nu stiti care nigerieni, care scrisori? Nigerienii cautau fraieri pentru gestionarea - contra unui comision - unor sume (fictive, evident) de ordinul milioanelor de dolari. Cativa romani au "muscat" propunerea escrocilor... Eee.. ati ghicit, unul dintre ei a fost Valica Gorea, uns ulterior, culmea!, secretar de stat si, acum, sef PNL.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei