Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 9 mai 2009 - Anul XIV, nr. 106 (4092)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Competiţie

PSD Suceava a intrat în cursa pentru 2,5 milioane de voturi spre Parlamentul European

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
Organizaţia Judeţeană Suceava a PSD s-a lansat în cursa pentru alegerile europarlamentare cu o instruire a activului de partid, organizată, ieri, de staff-ul central, în sala de conferinţe a unui hotel de patru stele din Suceava.

Cel care a avut misiunea de a le insufla social-democraţilor suceveni gustul victoriei a fost secretarul general al PSD, Valeriu Zgonea. Acesta şi-a exprimat speranţa că în zona de nord a ţării, în judeţele Suceava şi Botoşani, alegătorii „vor alege bine”, respectiv un partid de stânga, PSD.

Zgonea a declarat, într-o conferinţă de presă susţinută în prezenţa majorităţii liderilor locali ai PSD, că este important pentru România să aibă un număr cât mai mare de europarlamentari PSD în grupul socialiştilor europeni din PE, deoarece dreapta europeană, la care este afiliat PD-L, „susţine politici antiromâneşti”.

„Bătălia în România este între stânga şi dreapta, o bătălie de ideologie, de a guverna Europa de stânga sau a guverna Europa de dreapta. Toate politicile din ultimii zece ani au fost făcute de instituţii europene care au fost conduse de dreapta europeană. Dacă vreţi ca un cetăţean din România care pleacă în Spania să fie tratat cum este tratat de guvernul Berlusconi, atunci vă sfătuiesc să votaţi dreapta în România şi vom fi consideraţi aşa cum suntem acuma în Italia. Va fi o dreaptă puternică în PE, care va vota împotriva României, a intereselor ei”, a arătat Valeriu Zgonea.

 

„Dreapta europeană a adus criza”

El a  spus că în Italia, în timpul guvernului condus de Silvio Berlusconi, a început campania împotriva românilor, a vorbit despre restricţii pe piaţa muncii în ţări conduse de guverne de dreapta şi despre tratarea românilor ca „cetăţeni europeni de rangul doi”.

Mai mult, după Zgonea, „dreapta este cea care a adus criza în Europa”.

„Deciziile guvernelor de dreapta vizavi de toate ţările care au intrat în ultimii ani în UE şi a comportamentului pe care îl au faţă de cetăţenii din Europa de Est nu vreau să le cataloghez. Să ne aducem aminte cum discutau despre muncitorul polonez, despre asistenta medicală din România, despre muncitorul maghiar. Dreapta europeană a adus criza, este cea care a generat în acest moment, prin politicile publice, mai multă dezbinare decât a fost vreodată de la construcţia UE”, a afirmat secretarul general al PSD.

 

15 pentru România

În aceste condiţii, el cere membrilor şi simpatizanţilor PSD să trimită în Parlamentul European, prin votul din 7 iunie, „15 oameni care să-i protejeze pe români”, respectiv 15 europarlamentari socialişti. Pentru asta PSD îşi propune să obţină 2,5 milioane de voturi, în urma unei campanii electorale „solidară cu populaţia, austeră, în care nu vom investi mari resurse financiare”, bazată în special pe activişti şi militanţi care să vorbească cu oamenii şi să le explice de ce trebuie să vină la vot.

„Această campanie e un antrenament pentru campania din toamnă, care va fi extrem de dură”, a spus Zgonea.

El a apreciat că PSD va putea obţine 13-15 locuri de europarlamentari, în funcţie de mobilizarea activului de bază, subliniind că PSD este partidul care are cel mai mare procent de mobilizare a activului şi că îşi propune să obţină 2,5 milioane de voturi la aceste alegeri.

La rândul său, preşedintele Organizaţiei Judeţene Suceava a PSD, senatorul Gavril Mîrza, a afirmat că miza filialei pe care o conduce este să obţină cel mai bun scor posibil, să aducă un număr cât mai mare de voturi „în coşul PSD”.

Deşi organizaţia suceveană are doi candidaţi pe lista PSD pentru PE, Ioan Corjuc, pe locul 19, şi Cristian Şologon, pe locul 33, prezenţa lor la reuniunea de ieri a fost extrem de discretă, fără luări de cuvânt care să-i promoveze, în ton cu atitudinea publică a PSD de după alegerile parlamentare din 2008.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PSD Suceava a intrat în cursa pentru 2,5 milioane de voturi spre Parlamentul European.
 Vizualizări articol: 620 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.5 din 2 voturi
PSD Suceava a intrat în cursa pentru 2,5 milioane de voturi spre Parlamentul European1.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei