Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 13 apr 2009 - Anul XIV, nr. 85 (4071)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Alegeri

Virginel Iordache rămâne preşedinte al PSD Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
Consilierul local Virginel Iordache a reuşit să-şi păstreze funcţia de preşedinte al Organizaţiei Municipale Suceava a PSD la alegerile care au avut loc sâmbătă, în clădirea Dom Polski, bifând astfel al treilea mandat consecutiv. Iordache s-a luptat cu doi contracandidaţi, oamenii de afaceri Lorand Ercze şi George Petrescu, ultimul înscriindu-se în cursă în seara dinaintea alegerilor. Victoria lui Iordache a fost însă una zdrobitoare, el reuşind să obţină 91 de voturi, faţă de 23 ale lui Ercze şi 21 ale lui Petrescu. Din câte se pare, Lorand Ercze şi George Petrescu au mers pe o mână, încercând să rupă voturi pentru a-l duce pe Iordache în turul doi când i-ar fi scăzut şansele câştigării alegerilor. Trebuie spus că Virginel Iordache a prezentat un raport de activitate stufos, care a înglobat nu mai puţin de 13 pagini. Iordache a vorbit şi despre activitatea celor cinci consilieri PSD, care s-a concretizat prin 3.200 de intervenţii în comisii,  300 de vizionări în teren şi peste 6.000 de audieri şi consultări ale cetăţenilor.

Iordache vrea ca social democraţii să depăşească frustrările pe care le au
El a vorbit despre cele trei rânduri de alegeri desfăşurate în ultimii doi ani, europarlamentarele din 2007, localele şi generalele din 2008, concluzionând că rezultatele obţinute de Organizaţia Municipală Suceava a PSD au fost „satisfăcătoare”. „În prezent ne desfăşurăm activitatea în condiţiile în care, după patru ani de opoziţie, ne-am reluat locul meritat la guvernare. Din păcate însă, legitima noastră euforie generată de accedere în sfera puterii este estompată de nenumărate regrete. Căci, chiar dacă am obţinut la alegerile generale cel mai mare număr de sufragii, efectele perverse ale legii privind votul uninominal ne-au privat de rezultatele muncii noastre, situând Alianţa PSD + PC pe locul secund, cu trei mandate mai puţin decât principalul nostru rival din timpul campaniei, respectiv PD-L. A trebuit deci să ne resemnăm cu poziţia de vioara a doua, să cedăm majoritatea ministerelor cu adevărat importante şi să ne mulţumim cu cele care ori sunt mai puţin vizibile, ori sunt mai puţin agreate de populaţie, dar cu cele mai mari probleme”, a declarat Iordache.
Preşedintele PSD Suceava a mai precizat că organizaţia pe care o conduce trebuie să părăsească starea de letargie în care se află şi să depăşească „frustrările şi demobilizarea”, astfel încât social democraţii să câştige viitoarele confruntări cu adversarii politici.

PSD Suceava va aplica strategia „de sus în jos”
Raportul preşedintelui PSD Suceava vorbeşte şi despre necesitatea schimbării strategiei pentru perioada următoare, care va fi „de sus în jos”, complementară celei „de jos în sus” aplicată până acum. Strategia „de sus în jos” constă în repartizarea de sarcini precise a fiecărui membru al Comitetului Executiv şi al Consiliului Municipal despre a căror ducere la îndeplinire să se raporteze în scris o dată pe trimestru. „Accederea în orice funcţie pe linie de partid, în serviciile deconcentrate, pe listele de consilieri sau la candidaturi pentru Parlament să se facă obligatoriu în baza unui raport de activitate pentru minimum ultimul an şi a girului acordat de către organizaţia municipală. Se vor evita astfel situaţiile în care pe ultima sută de metri locurile sunt ocupate de persoane care practic nu s-au implicat în activitatea de partid, spre demobilizarea şi demoralizarea celor care au susţinut partidul zi de zi”, a spus Iordache.

Despre dragostea social democrată
Dintre membrii PSD care au luat cuvântul la alegerile de sâmbătă s-a evidenţiat tânărul Ovidiu Roznovan, cel care le-a cerut membrilor filialei din Suceava să-şi aducă aminte de dragostea social democrată, pe care trebuie să o împărtăşească sucevenilor. „Avem toate condiţiile necesare pentru a fi social democraţi. Facem politica care trebuie dar, undeva pe parcurs, unor social democraţi le-a dispărut dragostea din inimă. Dragostea nu e relativă. Dacă o eliberezi, omul ăla te va ţine minte toată viaţa lui. Suntem social democraţi în inima noastră şi nu trebuie să-i tratăm cu indiferenţă pe cei care vin să vorbească cu noi”, le-a cerut tânărul social democrat colegilor de partid.
 
Vicepreşedinţii vor fi aleşi în şedinţa de marţi
PSD Suceava, a concluzionat Iordache, trebuie să părăsească starea de letargie în care se află şi să depăşească „frustrările şi demobilizarea”, astfel încât social democraţii să câştige viitoarele confruntări cu adversarii politici. Sâmbătă s-au ales prin vot secret preşedintele şi cei 95 de membri ai Consiliului Municipal. Dintre aceştia vor fi aleşi cei şapte vicepreşedinţi, un secretar şi un trezorier în cadrul şedinţei care se va desfăşura marţi, 14 aprilie. La fotoliile de vicepreşedinţi, Iordache i-a propus pe Mirela Adomnicăi, Neculai Bereanu, Niculai Bosancu, Roxana Crăciunescu, Nicolae Hanceriuc, Constantin Mărgineanu, Petru Simeria şi Vasile Vişinari. Alegerile din cadrul Organizaţiei Municipale Suceava a PSD au fost supervizate de liderul judeţean Gavril Mîrza. La alegeri a mai fost prezent şi deputatul Cătălin Nechifor, dar şi candidatul PSD Suceava la alegerile europarlamentare Ioan Corjuc.
În discursul său, Gavril Mîrza a atras atenţia că, după alegerile din anul 2004, o mare parte dintre membrii PSD s-au ascuns, din cauza presiunilor noii guvernări, motiv pentru care numărul celor care au făcut o opoziţie în mandatul trecut a fost extrem de mic. El a mai precizat că PSD trebuie să-şi regândească strategia, astfel încât să câştige viitoarele alegeri. „Se greşeşte undeva atât de mult încât, aşa cum se spunea aici, în 2000 aveam primar şi un număr de consilieri, şi am ajuns să avem câţiva consilieri. Undeva nu facem ceea ce vrea electoratul sucevean. Şi nu e vina electoratului. Este vina noastră. Eu cred că undeva greşim şi este rolul noii echipe să vadă ce e de făcut pentru a reveni să fim ce am fost şi mai mult”, a spus Mîrza.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Virginel Iordache rămâne preşedinte al PSD Suceava.
 Vizualizări articol: 1388 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Virginel Iordache rămâne preşedinte al PSD Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei