Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 23 mar 2009 - Anul XIV, nr. 67 (4053)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Punct de vedere

Senatorul Onofrei cere precizări în reglementarea avortului, prostituţiei şi homosexualilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
Prevederile celor patru coduri juridice – Codul penal, Codul de procedură penală, Codul civil şi Codul de procedură civilă vor fi analizate şi amendate până în data de 25 martie de o comisie specială mixtă a Camerei Deputaţilor şi Senatului, apoi va fi elaborat un raport care va fi prezentat public, urmând ca până la sfârşitul lunii mai acestea să fie adoptate în procedură de urgenţă, a anunţat secretarul Senatului, senatorul PD-L de Suceava, Orest Onofrei.

Orest Onofrei a declarat, ieri, în conferinţă de presă, că adoptarea celor patru coduri este absolut necesară, dar unele dintre prevederile pe care acestea le au trebuie amendate, deoarece ridică probleme atât din punct de vedere al legalităţii, cât şi din considerente etice, morale şi de ordin religios. Senatorul s-a referit la prevederi referitoare la avort, prostituţie şi la drepturile cuplurilor homosexuale.

Astfel, Orest Onofrei a arătat că trebuie definită foarte clar noţiunea de avort terapeutic, cu precizarea cazurilor când o întrerupere de sarcină se poate justifica terapeutic.

„Altfel, când există doar decizia medicului, pot apărea abuzuri sau se poate vorbi despre influenţa familiei asupra medicului, să hotărască în acest sens şi pot să apară abuzuri şi efecte secundare foarte grave”, a afirmat Orest Onofrei.

Prevederea conform căreia nu se pedepseşte femeia însărcinată care întrerupe cursul sarcinii ar trebui, de asemenea, amendată în opinia senatorului, pentru că altfel „lasă liber ca orice avort asumat de o persoană să nu fie pedepsit. Se deschide o poartă spre abuz şi atentat la viaţă”. „Această prevedere ori dispare, ori este mai clar definită”, a afirmat Onofrei.

 

„Se reglementează extrem de vag şi periculos incestul şi prostituţia”

În ceea ce priveşte Codul civil, cu prevederile referitoare la instituţia familiei şi logodnei, Orest Onofrei a spus că noţiunea de soţi trebuie completată cu „un bărbat şi o femeie”, altfel „este o formă subtilă de a legaliza căsătoria între persoane de acelaşi sex”. În privinţa adopţiei, trebuie prevăzut „dreptul copilului la o mamă şi la un tată”. Noţiunea de „copil viabil” din Cod trebuie înlocuită cu „copil viu” deoarece „viabilitate sugerează o problemă de calitate şi ar da dreptul familiei sau medicului de a decide asupra acestui aspect”.

„Se reglementează extrem de vag şi periculos incestul şi prostituţia, la aceasta din urmă pedepsind doar proxenetismul, ceea ce înseamnă o legalizare subtilă a prostituţiei. Dacă Parlamentul îşi asumă legalizarea, să o facă pe faţă. În ceea ce priveşte incestul, acceptat între persoane majore şi consimţit, nu are nici o explicaţie juridică, să nu mai vorbim de morală şi religie şi poate avea şi implicaţii medicale majore”, a spus Onofrei.

În concluzie, el a apreciat noile coduri juridice ca o îmbunătăţire a cadrului legislativ, cu reale beneficii pentru practica judiciară şi viaţa de zi cu zi, dar consideră că aspectele pe care le-a menţionat trebuie neapărat amendate, cu atât mai mult cu cât menţinerea lor nu ar avea efecte favorabile „decât pentru o minoritate extrem de gălăgioasă şi persuasivă”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Senatorul Onofrei cere precizări în reglementarea avortului, prostituţiei şi homosexualilor.
 Vizualizări articol: 549 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Senatorul Onofrei cere precizări în reglementarea avortului, prostituţiei şi homosexualilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei