Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 23 feb 2009 - Anul XIV, nr. 43 (4029)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Sub capac

Mîrza îşi conservă funcţia de preşedinte PSD până la sfârşitul anului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
Alegerile pentru conducerile organizaţiilor judeţene ale PSD sunt amânate până după alegerile prezidenţiale de la sfârşitul acestui an. Preşedintele Organizaţiei Judeţene Suceava, Gavril Mîrza, a anunţat, sâmbătă, în conferinţă de presă, că acest lucru a fost stabilit la nivelul conducerii centrale, săptămâna trecută.

Prin acest anunţ, Mîrza le-a transmis un mesaj şi celor care îl vor debarcat din funcţie, printre care se numără şi unii colegi de-ai săi de partid, că „mai au de aşteptat cel puţin un an”.

Preşedintele PSD Suceava a ţinut să precizeze că în filiala pe care o conduce nu există „nemulţumiri în masă”, ci doar „un grup în care sunt şi colegi de partid, sunt şi fii ai colegilor de partid şi adversari politici”. „Febra alegerilor i-a înfierbântat şi pe unii din judeţul Suceava, unii din organizaţia PSD, unii din alte partide, şi nu aduc critici altor partide, ci unor oameni din alte partide interesaţi a diminua din forţa şi prestigiul PSD. Se încearcă a se croşeta o altă diversiune, că în PSD Suceava ar exista grupuri nemulţumite, că ar exista un clocot de nemulţumiri şi aici principalul vinovat ar fi Gavril Mîrza. În PSD există competiţie, există un statut care reglementează activitatea şi un cadru în care oamenii pot să aducă atât cuvinte de apreciere, cât şi critici celor care au greşit, care au încălcat statutul. Dar asemenea diversiuni sunt în afara partidului”, a afirmat Gavril Mîrza.

 

Cârcotaşii din PSD riscă excluderea din partid

 

Acesta a spus că, de fapt, se repetă un scenariu încercat în urmă cu peste doi ani la nivelul organizaţiei municipale şi că „parte din actori sunt aceiaşi”.

Liderul social-democrat a arătat că asemenea acţiuni sunt în afara partidului şi că „dacă asemenea acţiuni vor continua, cei în cauză vor fi supuşi prevederilor statutare şi organul colectiv de conducere va stabili o serie de măsuri, până la excluderea din partid”.

„A se încerca mereu o diversiune între mine şi Cătălin (n.r. Nechifor), între mine şi alţi colegi este o chestiune pe care n-o mai tolerăm. Am fost unul dintre cei care l-au sprijinit şi l-au atras în politică pe Cătălin Nechifor, între noi nu a fost niciodată nici un fel de neînţelegere. Oameni din afară, interesaţi de diminuarea forţei PSD, găsesc unelte în interiorul organizaţiei şi caută să slăbească autoritatea şi forţa conducerii organizaţiei judeţene. Eu respect aceleaşi reguli ca şi ceilalţi, respect voinţa organizaţiei şi, aşa cum am venit odată în fruntea organizaţiei, aşa va trebui să şi părăsesc conducerea, dar asta n-am s-o fac decât atunci când va fi voinţa organizaţiei şi nu a unuia sau doi diletanţi care de-a lungul timpului au fost profitori ai partidului şi nu şi-au adus nici o contribuţie. Când spun profitori, mă refer la o serie de demnităţi şi o serie de funcţii”, a spus Gavril Mîrza.

 

Alegerile în organizaţiile municipale, după grafic şi statut

Pentru celelalte organizaţii locale, inclusiv la municipii şi oraşe, procesul de alegeri a început şi se va derula conform unui grafic stabilit la judeţ şi conform statutului, o dată la patru ani.

Conducerea Organizaţiei Municipale Suceava se va alege ultima din calendar, la sfârşitul lunii aprilie. În ceea ce priveşte Conferinţa Judeţeană, aceasta va avea loc, dar nu va fi de alegeri, ci de „completare a funcţiilor”, în urma evenimentelor electorale de anul trecut.

„Alegeri de preşedinte şi de Consiliu Judeţean al OSD Suceava vor avea loc după alegerile prezidenţiale din 2009. Cei nerăbdători să se înarmeze cu răbdare încă cel puţin un an în ceea ce-l priveşte pe Mîrza”, a fost mesajul preşedintelui Organizaţiei Judeţene Suceava a PSD, senatorul Gavril Mîrza.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mîrza îşi conservă funcţia de preşedinte PSD până la sfârşitul anului.
 Vizualizări articol: 1093 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Mîrza îşi conservă funcţia de preşedinte PSD până la sfârşitul anului1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei