Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 7 feb 2009 - Anul XIV, nr. 30 (4016)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Restanţe

Statul este dator sucevenilor cu peste 50 de milioane de euro

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
Conducerea Consiliului Judeţean s-a întâlnit, ieri, la Palatul Administrativ, cu parlamentari PD-L şi PSD de Suceava. Dacă de la PSD au participat toţi cei patru parlamentari, de la PD-L au lipsit senatorul Sorin Fodoreanu şi deputaţii Dumitru Pardău şi Eugen Uricec.

În urma întrunirii, care a durat mai bine de o oră, liderii celor două partide la nivel judeţean, Gheorghe Flutur şi Gavril Mîrza, au organizat o conferinţă de presă comună în care au anunţat ce au de făcut parlamentarii de Suceava în perioada următoare.

Preşedintele PD-L şi al Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că, în urma inventarierii facturilor neachitate la lucrări efectuate pentru remedierea efectelor inundaţiilor, la infrastructură, şcoli, obiective edilitare în diverse localităţi la care finanţarea a fost angajată de Guvern reiese că, la această oră, statul are către judeţul Suceava o datorie care depăşeşte 50 de milioane de euro. „Dacă statul vrea disciplină financiară, el trebuie să fie primul disciplinat şi să-şi plătească datoriile”, a spus Flutur.

 

Flutur vrea zece milioane de euro pentru aeroport

Peste 260 de miliarde de lei vechi sunt numai datoriile către firmele care au executat lucrări până acum, dar mai sunt sume foarte mari care au fost alocate judeţului nostru prin diverse hotărâri de guvern, dar nu au mai fost onorate. Aici se înscriu datoriile pentru reparaţii în şcoli, pentru investiţii în sistemul sanitar sau cele către comunităţi rurale care au proiecte cu finanţare prin Ordonanţa de Urgenţă nr. 7 din 2006.

„Parlamentarii coaliţiei noastre ne vor ajuta să obţinem aceşti bani prin amendamente la bugetul de stat şi prin intervenţii la Ministerul Finanţelor”, a arătat Gheorghe Flutur.

Acesta a precizat că o prioritate pentru judeţ este modernizarea aeroportului de la Salcea şi a spus că cei 11 parlamentari PSD şi PD-L au sarcina să obţină un sprijin de zece milioane de euro din partea Guvernului pentru extinderea pistei de aterizare şi pentru balizaj, precum şi fonduri pentru realizarea drumului expres Roman-Siret şi modernizarea unui număr cât mai mare de drumuri judeţene.

 

Mîrza cere continuarea lucrărilor la noul spital de urgenţă

La rândul său, preşedintele PSD Suceava s-a angajat să facă demersuri la Ministerul Sănătăţii pentru realizarea noului spital de urgenţă din Suceava, la care este deja executat studiul de fezabilitate, pentru obţinerea fondurilor necesare reabilitării termice a actualului spital de urgenţă, pentru continuarea lucrărilor la spitalul din Fălticeni şi modernizarea spitalelor din Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc şi Siret.

Tot Mîrza a atins şi spinoasa problemă a proiectului „Suceava- Utilităţi şi mediu la standarde europene”, care de-a lungul timpului a fost principalul subiect de controversă cu actualul său aliat, Gheorghe Flutur. Astfel, Mîrza a insistat pentru deblocarea proiectului şi pentru obţinerea unui sprijin guvernamental necesar acoperirii dobânzilor pe care localităţile le au de plătit la creditul de 86 de milioane de euro. „Vrem să ne armonizăm eforturile, atât în plan politic, cât şi parlamentar ca să rezolvăm chestiuni punctuale în judeţul Suceava”, a spus Gavril Mîrza.

La finalul întâlnirii, la care PSD a subliniat că a participat răspunzând unei invitaţii, nu unei convocări, Mîrza a mai spus că viitoarele întâlniri între cele două formaţiuni vor avea loc săptămânal, alternativ la sediul PSD şi PD-L. De menţionat că la întrunire Flutur nu a stat pe fotoliul rezervat preşedintelui Consiliului Judeţean, ci a preferat să lase locul liber şi să se aşeze faţă în faţă cu fostul său rival, la aceeaşi masă. La conferinţa de presă au stat, însă, unul lângă altul, la locul preşedintelui.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Statul este dator sucevenilor cu peste 50 de milioane de euro.
 Vizualizări articol: 639 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.7 din 3 voturi
Statul este dator sucevenilor cu peste 50 de milioane de euro2.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei