Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 22 ian 2009 - Anul XIV, nr. 16 (4002)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Amintiri

Vizita Elenei Udrea la Voroneţ i-a adus aminte lui Băişanu de perioada ceauşistă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
Preşedintele Organizaţiei Municipale Suceava a PNL, Alexandru Băişanu, a comentat în termeni duri vizita pe care ministrul turismului, Elena Udrea, a efectuat-o săptămâna trecută la Gura Humorului şi Voroneţ.

Băişanu a declarat că vizita Elenei Udrea îi aduce aminte de perioada ceauşistă, afirmând că autorităţile locale au adus zăpadă cu basculantele pentru ca ministrul să se plimbe cu sania trasă de cai. Liderul liberal susţine că aceste lucruri pur şi simplu l-au înspăimântat.

 

„La Voroneţ s-a adus zăpadă cu basculantele pentru a o face pe doamna Udrea fericită”

„Am văzut foarte multe lucruri care m-au înspăimântat în ultima perioadă. Ultimul dintre ele care m-a înspăimântat şi îmi aduce aminte de perioada ceauşistă a fost tocmai venirea doamnei Udrea la Suceava, când domnul Flutur şi compania au mers până într-acolo încât să aducă basculante cu zăpadă pentru a o face pe doamna Udrea fericită. Am văzut zeci de sănii trase de cai şi oameni angrenaţi în această vizită a unui ministru, iar lucrul acesta m-a înspăimântat. Consider că o vizită de lucru al ministrului turismului nu constă în aceea de a-i face venirea un paradis în Bucovina. Bucovina prin ea însăşi este un paradis, este un loc minunat”, a spus preşedintele PNL Suceava.

Băişanu consideră că la seminarul naţional de turism de la Gura Humorului la care a participat Elena Udrea nu s-au dezbătut lucruri reale pentru dezvoltarea turismului.

 

„În judeţ se face turism numai pe bannere, numai cu câteva trompete şi câteva sănii atunci când vine un oficial”

Mai mult, Băişanu susţine că autorităţile locale şi cele judeţene nu au făcut nimic pentru turismul sucevean, turism care s-a dezvoltat doar prin  efort privat.

„Consider că în judeţ se face turism numai pe bannere, numai cu câteva trompete şi câteva sănii atunci când vine un oficial. Pentru dezvoltarea turismului trebuie  analize serioase care să scoată în evidenţă ceea ce avem şi ceea ce avem de făcut de acum înainte în mod pragmatic şi programativ”, a mai spus Băişanu.

Amintim că vizita ministrului turismului în judeţul Suceava s-a consumat în urmă cu o săptămână. Elena Udrea a fost prezentă la Gura Humorului la un seminar pe teme de turism. Udrea a vizitat mănăstirea Voroneţ, de unde a plecat cu un alai de 40 de sănii trase de cai la cabana de vânătoare Voroneţ, acolo unde organizatorii i-au pregătit un picnic în aer liber.

 

Barbă: „Domnul Băişanu este un personaj care şi-a bătut joc de cetăţeni”

Vicepreşedintele PD-L Suceava, Niculai Barbă, a apreciat, miercuri, ca neîntemeiate „declaraţiile tendenţioase” privind organizarea Seminarului Naţional de Turism de la Gura Humorului, ale liderului PNL Suceava, Alexandru Băişanu.

Barbă, care este şi consilier personal al preşedintelui CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că participarea masivă a cetăţenilor la această acţiune, ca şi la altele, a fost determinată de implicarea comunităţilor locale în acţiunile de promovare a turismului organizate de CJ Suceava. „Este o particularitate şi ţine de ospitalitatea bucovinenilor şi sucevenilor”, a spus Barbă.

El consideră că modul în care liderul interimar al Organizaţiei Municipale PNL Suceava, Alexandru Băişanu, înţelege promovarea turismului în Bucovina este „alterat” de dorinţa acestuia de a promova în propriul partid.

 

“Modul în care se manifestă domnul Băişanu trădează un personaj disperat”

„Domnul Băişanu este în campanie electorală în propriul partid, iar modul în care se manifestă trădează un personaj disperat, care trăieşte cu visul de a deveni preşedinte al organizaţiei judeţene de partid”, a spus Barbă.

El a ţinut să sublinieze că Băişanu a criticat „tot fără temei” şi Forumul Regional de Investiţii sau Crăciun în Bucovina, acţiuni de succes de promovare a turismului organizate de CJ Suceava şi preşedintele acestei instituţii, Gheorghe Flutur.

„Domnul Băişanu este un personaj care şi-a bătut joc de cetăţeni, sfidându-i tocmai când le era mai greu, cum a fost în perioada inundaţiilor din luna iulie, când era prefect şi se afla în străinătate, venind în judeţ după ce situaţia fusese stabilizată prin intervenţia preşedintelui Consiliului Judeţean”, a mai spus Barbă.

El consideră că Alexandru Băişanu, care a fost „taxat de cetăţeni” în alegerile parlamentare, din care a ieşit „ciufulit” pentru că nu a făcut nimic în funcţiile pe care le-a deţinut, nu are căderea să facă aprecieri privind acţiunile CJ şi ale preşedintelui CJ Suceava.

„Dacă ar fi dorit să facă ceva, a avut ocazia când a fost subprefect sau prefect al judeţului Suceava”, a spus Barbă, care i-a sugerat lui Băişanu să consulte site-ul CJ Suceava pentru a afla programele şi proiectele „serioase” pe care administraţia judeţeană le are în vedere pentru a le pune în aplicare în vederea promovării turismului în Bucovina.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vizita Elenei Udrea la Voroneţ i-a adus aminte lui Băişanu de perioada ceauşistă .
 Vizualizări articol: 905 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.5 din 8 voturi
Vizita Elenei Udrea la Voroneţ i-a adus aminte lui Băişanu de perioada ceauşistă3.558

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   BAISANU trimis de
(22 ian 2009, 13:48:33
deci,z-a trezit badica sandu sa graiasca...ce grai minunat...are...a vazut ca nu il mai baga in zeama nimeni....se baga el si lehaie cate ceva...numai prostii...

ar trebui facut o rubrica de bancuri sau "SA RADEM DE BAISANU"
2.   ... trimis de
(22 ian 2009, 20:08:59
Nu stiu cum se face, dar atunci cand ajung in opozitie, edilii dau tot ce este mai bun.

Problema e ca asa trebuia facut cand erau la putere. Acu...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei