Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 20 nov 2008 - Anul XIII, nr. 274 (3955)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Proiect

Onofrei propune „principiul egalităţii părţilor” în relaţia stat-cetăţean

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
Candidatul PD-L la Senat în colegiul Suceava, Orest Onofrei, vrea să schimbe atitudinea statului faţă de contribuabili, agenţi economici sau persoane fizice şi să impună în această relaţie „principiul egalităţii părţilor”, principiu prevăzut în programul de guvernare al PD-L.

„Asta înseamnă că atunci când una din părţi nu îşi ţine angajamentul să suporte consecinţele. Acum statul, prin pârghiile pe care le are, fiscale şi juridice, îi execută rapid pe agenţii economici rău platnici. Ştim foarte bine că atunci când nu plăteşti datoriile la timp, statul te obligă. În schimb, atunci când statul este dator persoanelor fizice sau agenţilor economici, lucrurile se schimbă şi nu este în regulă. De aceea noi am prins în programul de guvernare acest principiu al egalităţii părţilor”, a spus Onofrei.

El a arătat că statul a ajuns în ultima vreme să fie „principalul falimentator” al firmelor performante din judeţ şi din ţară. Onofrei a subliniat că foarte multe firme care au angajat lucrări finanţate de la bugetul de stat nu şi-au primit banii nici până în prezent.

„Agenţii economici din România au devenit principalii creditori ai statului. Nu este normal ca atunci când tu îţi plăteşti obligaţiile, execuţi lucrările, să nu îţi primeşti banii. Foarte multe firme din judeţ gâfâie pentru că nu reuşesc să-şi plătească angajaţii, nu reuşesc să-şi plătească materialele şi contribuţiile către stat, pentru că principalul vinovat este statul. Mă refer la o hotărâri de guvern şi ordonanţe de urgenţă date fără acoperire financiară. Există foarte multe lucrări în judeţ de sute de miliarde de lei vechi neonorate de către stat şi acele firme au o problemă”, a spus Onofrei.

 

„Statul nu mai trebuie să emită cecuri fără acoperire”

Candidatul democrat-liberal a precizat că în programul de guvernare al PD-L este prevăzută înfiinţarea Consiliului Naţional Român de Competitivitate, cu opt filiale regionale, organism care va soluţiona sesizările agenţilor economici în relaţia lor cu statul.

„Statul trebuie să aloce resurse şi nu promisiuni şi mai ales statul nu trebuie să emită cecuri fără acoperire. Dacă agenţii economici care emit cecuri fără acoperire intră sub incidenţa unei fapte penale, în cazul statului nu se întâmplă nimic. De aceea cred că mediul de afaceri poate fi sănătos şi constituit pe bază de competitivitate dacă cele două părţi contractoare au aceeaşi poziţie. Altfel ne facem că plătim, ne facem că lucrăm şi plătim cui ne place nouă să plătim. În felul acesta se constituie şi clientela politică şi baronii de tot felul. Eu sper că vine vremea când şi statul va fi obligat să plătească, aşa cum noi suntem obligaţi să plătim statului când suntem datori”, a conchis Onofrei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Onofrei propune „principiul egalităţii părţilor” în relaţia stat-cetăţean.
 Vizualizări articol: 846 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Onofrei propune „principiul egalităţii părţilor” în relaţia stat-cetăţean0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Oare de ce acum? trimis de
(20 nov 2008, 16:39:35
Pai ai fost statul domnule! De ce tocmai acum ti-a venit ideea. De ce nu ai aplicat-o cind avut o pirghie. Sau iarasi vinzi promisiuni fara acoperire. Totul numai pentru un loc caldut. Sictir demagogilor

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei