Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 18 nov 2008 - Anul XIII, nr. 272 (3953)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Politică administrativă

Primarul de Suceava susţine că în oraş vor putea fi implementate doar proiectele agreate de primărie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
Proiectele candidaţilor la alegerile parlamentare din 30 noiembrie, din municipiul Suceava, au şanse să devină realitate doar dacă primesc girul administraţiei locale, conduse de PD-L.

Primarul de Suceava, Ion Lungu, care este şi preşedintele Organizaţiei Municipale Suceava a PD-L, a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că în această campanie electorală doar PD-L se prezintă alegătorilor cu un program de guvernare.

Conform lui Lungu, ceilalţi candidaţi vin cu „proiecte răzleţe, rupte de realitatea ideologică a partidului din care fac parte candidaţii care le propun, rupte de realitate, nesincronizate cu proiectele administraţiei locale”.

„Din fericire pentru noi şi din nefericire pentru contracandidaţii noştri din Suceava, aici avem conducerea totală a primăriei şi a Consiliului Local şi bineînţeles că acei candidaţi care vin şi spun că fac diverse lucruri în locul primarului, pe româneşte, trebuie să fie de acord cu programul nostru de guvernare locală. Nu vreau să fie duşi în eroare cei care votează, orice iniţiativă care se face în municipiul Suceava pe linie administrativă nu poate fi realizată, implementată fără acordul primăriei, al primarului şi al Consiliului Local”, a declarat Ion Lungu.

 

Lungu susţine dezvoltarea Sucevei ca zonă comercială

El a sfătuit candidaţii celorlalte partide să studieze programul de guvernare lansat de PD-L şi să-şi plieze oferta electorală pe acesta. „Este un anume candidat care a spus că va face zonă industrială, a strâns nu ştiu câte zeci de mii de semnături. Este o teză falsă, nereală şi neancorată în realitate, pentru că această zonă industrială nu are suport în realitate, în primul rând. La nivelul municipiului Suceava avem o restanţă de 600 de hectare de teren la legea 247 şi în măsura în care vor obţine teren de la Staţiunea de Cercetări Agricole sau din altă parte, sigur că în primul rând îi vom despăgubi pe cei care au avut teren în municipiul Suceava. Dacă domnul candidat îşi însuşeşte programul nostru de guvernare local, noi avem dezvoltarea zonei metropolitane. Dacă o susţine, cu siguranţă că putem colabora”, a arătat primarul de Suceava.

Ion Lungu a reamintit de proiectul de asociere cu localităţile limitrofe pentru o zonă tip metropolitană, fără pierderea autonomiei localităţilor. Lungu a precizat că Primăria municipiului Suceava dispune de posibilităţi financiare mai bune, iar localităţile vecine pot să aibă suprafeţe de teren excedentare.

În opinia lui, pentru municipiul reşedinţă de judeţ este benefică dezvoltarea activităţilor comerciale, mai ales că Suceava revine astfel la tradiţia pe care a avut-o dintotdeauna, de zonă comercială.

„Nu suntem împotriva unor proiecte promovate de contracandidaţii noştri, dar dacă se referă la autoritatea locală trebuie să fie reflectate şi în programul nostru de administrare”, a mai spus Ion Lungu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primarul de Suceava susţine că în oraş vor putea fi implementate doar proiectele agreate de primărie.
 Vizualizări articol: 685 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Primarul de Suceava susţine că în oraş vor putea fi implementate doar proiectele agreate de primărie1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei