Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 18 nov 2008 - Anul XIII, nr. 272 (3953)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Măsuri

Mîrza a prezentat programul anticriză al PSD

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
Preşedintele Organizaţiei Judeţene a PSD Suceava, Gavril Mîrza, a prezentat, ieri, programul anticriză elaborat de PSD şi care ar urma să fie aplicat dacă această formaţiune politică va câştiga guvernarea după alegerile parlamentare din 30 noiembrie.

Mîrza a declarat, într-o conferinţă de presă, că planul anticriză al PSD se axează pe menţinerea puterii de cumpărare a populaţiei şi pe revigorarea economiei cu un ritm de creştere anual de minim cinci la sută.

Pentru prima componentă a programului anticriză social-democrat, Mîrza a afirmat că PSD susţine ca salariul minim brut să fie corelat cu valoarea coşului minim şi să atingă 1000 de lei, acordarea de burse studenţeşti la valoarea salariului minim pe economie, majorarea alocaţiei pentru copii la 200 de lei, asigurarea pensiei sociale şi dublarea pensiilor agricultorilor, reducerea TVA de la 19 la 5 la sută la alimentele de bază - pâine, zahăr, ulei, orez şi creşterea TVA la 25 la sută pentru produsele de lux.

„În toată lumea luxul se plăteşte mai scump. Aşa trebuie să fie şi la noi”, a spus Gavril Mîrza.

PSD mai propune reducerea la 10 la sută a impozitului pe venit pentru persoanele ce câştigă salariul minim pe economie, menţinerea impozitării de 16 la sută pentru persoanele cu venit mediu şi impozit progresiv, până la 25 la sută, pentru persoanele care câştigă mai mult.

 

Subvenţiile pentru agricultură, parte a programului anticriză al PSD

Totodată, PSD susţine micşorarea facturilor la energie electrică prin livrarea de energie mai ieftină, produsă de centralele hidroelectrice.

Conform lui Mîrza, PSD propune un program guvernamental prin care în următorii patru ani să fie construite 400.000 de locuinţe, o mie de kilometri de autostradă, modernizarea a o mie de kilometri de cale ferată, subvenţionarea dobânzii la creditele contractate de întreprinderile mici şi mijlocii şi eliminarea impozitelor pe dobânzi persoanelor fizice şi întreprinderilor mici şi mijlocii.

El a mai spus că agricultura va beneficia de o mare atenţie din partea PSD, care susţine subvenţii de 1500 de lei la hectar, reducerea la jumătate a preţului motorinei folosite la lucrările agricole prin reducerea accizei sau sprijin pentru comasarea terenurilor în vederea înfiinţării de exploataţii eficiente.

„PSD este singurul partid care propune un program serios şi coerent anticriză”, a mai spus preşedintele PSD Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mîrza a prezentat programul anticriză al PSD.
 Vizualizări articol: 591 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Mîrza a prezentat programul anticriză al PSD5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Serios? trimis de
(18 nov 2008, 12:40:45
Altii care ne dau paine si circ. Cum naiba sa maresti salariul minim, cind reduci anumite taxe. De unde bani la buget? Din Cer? Nu prea cred ca Cerul ne mai ajuta, oricit ne-am ruga, pentru ca avem in pozitiile cheie al oricarui partid oameni infecti, plini de toate cele, si demagogi pina in adincul oaselor. Nu e crestineste sa te rogi pentru raul lor, dar hai sa ne rugam sa le dea Dumnezeu ginduri bune, si poate ne lasa de tot si pleaca in alta parte. Ca de secatuit au facut-o cum au stiut mai bine. Autostrazi, locuinte din ce bani, din ai lor? As! Numai gura de ei. O sa ieftineasca TVA-ul la produse si o sa puna impozite pe aerul consumat, pe cenusa din soba. Jenanti guvernantii si candidatii acestia piosi pina se vad ajunsi sus, dupa aia 4 ani ii doare in cot. Si vorbesc despre toti candidatii care ne cer mila, fie ei din PSD, PNL, PD-L si alte -uri. Toti o apa si un pamint.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei