Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 13 nov 2008 - Anul XIII, nr. 268 (3949)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Solicitare

Gorea îi somează pe Mîrza şi Flutur să prezinte stadiul proiectului „Utilităţi şi mediu”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Preşedintele executiv al PNL Suceava, Valică Gorea, a anunţat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că îi somează pe fostul şi pe actualul preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava, Gavril Mîrza, respectiv Gheorghe Flutur, să prezinte de urgenţă un raport cu stadiul proiectului „Suceava – utilităţi şi mediu la standarde europene”. Gorea a precizat că deşi proiectul este început de mai bine de patru ani, există zone ale judeţului care încă nu beneficiază de pe urma implementării acestuia.

„Cei mai afectaţi sunt cetăţenii din Câmpulung Moldovenesc şi Vatra Dornei. Iar organele competente ar trebui să se sesizeze asupra acestui abuz incredibil, având în vedere că s-au împrumutat bani în numele cetăţenilor, se plătesc dobânzi şi rate fără a obţine nimic în schimb”, a declarat Valică Gorea, care candidează la un mandat de senator în colegiul Vatra Dornei – Câmpulung Moldovenesc – Gura Humorului.

 

„La Vatra Dornei s-a construit un monument al prostiei”

El a precizat că în anul 2004, când a fost demarat acest proiect, s-a declarat împotriva lui, precizând, încă de la vremea respectivă, că nu este viabil. Liberalul sucevean a precizat că două dintre centralele termice pe cogenerare construite prin proiectul „Utilităţi şi mediu” nu pot fi folosite nici în momentul de faţă, pe motiv că nu există alimentarea cu gaz metan.

Gorea a spus că una dintre aceste centrale este în Câmpulung Moldovenesc, municipiu în care nici anul acesta nu va exista căldură pe perioada iernii dacă Guvernul nu va aloca resurse pentru achiziţionarea de combustibil lichid uşor. „Personal am solicitat Guvernului alocarea fondurilor necesare pentru achiziţionarea acestui tip de combustibil. Asta deoarece la Câmpulung Moldovenesc s-au demolat centralele şi punctele termice, s-a construit o centrală pe cogenerare care trebuia să funcţioneze pe gaze naturale aduse în cadrul acelui proiect, însă nu se ştie când acestea vor ajunge în acest oraş”, a declarat liberalul sucevean.

În acelaşi timp, Gorea a precizat că şi centrala termică din Vatra Dornei nu poate fi folosită în momentul de faţă, pe motiv că nu este alimentată cu gaze naturale.

„Această centrală pe cogenerare, care a fost inaugurată cu mare tam-tam acum doi ani şi despre care s-a spus că are tehnologie de ultimă oră, nu se ştie dacă funcţionează sau nu, pentru că nu i s-a putut face recepţia, neavând combustibil. La Vatra Dornei s-au risipit 13 milioane de euro pe această centrală, un adevărat monument al prostiei şi iresponsabilităţii”, a mai spus Gorea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gorea îi somează pe Mîrza şi Flutur să prezinte stadiul proiectului „Utilităţi şi mediu”.
 Vizualizări articol: 1099 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.75/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.8 din 4 voturi
Gorea îi somează pe Mîrza şi Flutur să prezinte stadiul proiectului „Utilităţi şi mediu”4.854

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei