Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 10 nov 2008 - Anul XIII, nr. 265 (3946)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Candidatură pentru Camera Deputaţilor

Dumitru Pardău şi-a prezentat obiectivele unui nou mandat în faţa dornenilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
Deputatul PD-L de Suceava Dumitru Pardău şi-a prezentat obiectivele pe care le are pentru un nou mandat în Camera Deputaţilor. Lansarea candidaturii lui Dumitru Pardău în colegiul Vatra Dornei a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute, în sala Casei de Cultură din municipiu, eveniment la care au participat câteva sute de persoane venite din toate localităţile din zona Dornelor.

Alături de Dumitru Pardău, şi-a prezentat candidatura şi Sorin Fodoreanu, candidat din partea PD-L pentru un mandat de senator în colegiul Vatra Dornei – Câmpulung Moldovenesc – Gura Humorului.

De remarcat faptul că la lansarea celor două candidaturi, alături de Dumitru Pardău şi Sorin Fodoreanu au fost prezenţi numeroşi reprezentanţi ai societăţii civile, profesori, medici, oameni de afaceri, dar şi gospodari din localităţile învecinate, care au venit la eveniment îmbrăcaţi în costume tradiţionale.

Fiecare dintre aceştia i-a prezentat pe cei doi ca fiind persoanele cele mai îndreptăţite să fie prezente în Parlamentul României în calitate de reprezentanţi ai zonei Vatra Dornei.

Ca reprezentant al mediului de afaceri, Stelian Chiforescu a subliniat faptul că Dumitru Pardău este un „timp perseverent, bătăios şi care ştie ce vrea”, recomandându-l pe acesta ca fiind deputatul care a reuşit să contribuie la dezvoltarea zonei Dornelor.

„Ne cunoaştem de 20 de ani, am lucrat 12 ani împreună, şi tot timpul am avut de spus despre dumnealui numai lucruri bune. Este un om pentru care trebuie să ne batem toţi. Şi asta pentru că sunt sigur că el se va bate pentru noi. Şi trebuie să ne luptăm şi pentru ca domnul Fodoreanu să ajungă în Senatul României. Sunt sigur că amândoi ne vor reprezenta cu cinste”, a precizat Stelian Chiforescu.

 

„În aceşti patru ani v-am simţit mereu alături”

În faţa celor câteva sute de membri şi simpatizanţi PD-L, Dumitru Pardău a subliniat faptul că în decursul primului său mandat de deputat a fost parlamentarul care a sprijinit administraţiile locale din zona de munte, indiferent de culoarea politică a primarilor, şi îşi doreşte ca în următorii patru ani să continue proiectele începute.

„E o mare bucurie pe care o trăiesc astăzi. Să vezi în sală oameni de afaceri, profesorii, medici, tineri, gospodari, pensionari, oameni implicaţi politic, dar şi foarte mulţi oameni care nu sunt implicaţi în politică, dar care au venit să ne sprijine, şi să mă sprijine”, a declarat Dumitru Pardău.

El a adăugat că în activitatea sa de deputat nu a ţinut cont nici de zona în care se afla o localitate a cărui primar i-a solicitat sprijinul, arătând că „mai presus de toate este interesul dezvoltării zonei de munte şi nu patima politică. Şi cred că este o atitudine pe care trebuie să o aibă toţi cei implicaţi în politică”.

De asemenea, Pardău a precizat că un alt demers al său în mandatul pe care l-a avut a fost implicarea în dezvoltarea gospodăriilor ţărăneşti, dar şi a învăţământului, a domeniului sanitar şi a mediului de afaceri din zona de munte a judeţului.

„În aceşti patru ani v-am simţit mereu alături de mine, tot timpul, cu o recomandare, cu o vorbă bună. Şi tot ce am reuşit a fost cu sprijinul dumneavoastră”, le-a transmis Dumitru Pardău celor veniţi la lansarea candidaturii sale.

El a mai arătat că printre realizările sale în ultimii patru ani se numără proiecte în dezvoltarea infrastructurii din mai multe localităţi din zone de munte, atragerea de fonduri pentru reabilitarea unor şcoli, a drumurilor, dar şi realizarea studiului de fezabilitate pentru construirea unui nou spital în Vatra Dornei.

 

„Voi sprijini toate proiectele comunităţilor locale”

În acelaşi timp, Dumitru Pardău a arătat că pentru noul mandat îşi propune să sprijine proiectele pe care comunităţile locale intenţionează să le promoveze, arătând că „voi fi alături de dumneavoastră, de toţi locuitorii zonei de munte”. Printre obiectivele pe care şi le-a propus pentru următorul mandat se numără construcţia unui spital nou în Vatra Dornei, reabilitarea cazinoului din acest oraş, construirea drumurilor Panaci – Bilbor şi Coşna – Teşna – Drădiniţa – Lunca Ilvei. La acestea se mai adaugă asfaltarea şi betonarea drumurilor Breaza – Izvoarele Sucevei, Cârlibaba – Izvoarele Sucevei (prin Bobeica), Izvoarele Sucevei – Brodina, Moldoviţa – Argel.

La capitolul obiective, deputatul PD-L a amintit şi de atragerea de fonduri pentru construirea de locuinţe destinate tinerilor, deschiderea punctului de trecere a frontierei cu Ucraina, la Izvoarele Sucevei, atragerea de fonduri nerambursabile pentru dezvoltarea turismului, înfiinţarea de centre pentru sacrificarea animalelor, dar şi promovarea unei legi pentru subvenţionarea dotării cu echipamente agricole a gospodăriilor ţărăneşti.

„Am anunţat de acum doi ani că vreau să candidez din nou pentru un mandat de deputat pentru a duce la capăt tot ce am început în aceşti ultimi ani, şi acest lucru îl voi putea face şi împreună cu domnul Sorin Fodoreanu, în calitate de senator, şi cu domnul Gheorghe Flutur, ca preşedinte al Consiliului Judeţean. M-am ţinut de cuvânt, şi din acest motiv nu am candidat nici la Consiliul Judeţean Suceava pe un loc eligibil, nici pentru primăria sau Consiliul Local Vatra Dornei. Vă asigur de gândul meu bun când m-am înscris în această cursă, şi sunt hotărât să duc lucrurile până la capăt. Avem o şansă unică. Noi parlamentari în zona de munte, domnul Flutur preşedinte al CJ Suceava şi Theodor Stolojan prim-ministru al României. Dumnealui este omul cel mai potrivit. Nici Geoană, nici Tăriceanu nu cunosc zona de munte aşa cum o cunoaşte domnul Stolojan”, a mai spus Dumitru Pardău.

 

„Daţi-mi Guvernul!”

Prezent la evenimentul de la Vatra Dornei, liderul PD-L Suceava, Gheorghe Flutur, le-a transmis celor veniţi la lansarea candidaturilor lui Dumitru Pardău şi Sorin Fodoreanu că PD-L este pregătit să preia guvernarea României.

„Am muncit mult, am dus o luptă grea la alegerile locale şi vă mulţumesc de votul pentru preşedinţia Consiliului judeţean. Am câştigat şi am o rugăminte. Este bine că am câştigat judeţul, dar nu mă lăsaţi să lucrez cu soacra politică în casă. Daţi-mi Guvernul!”, a fost îndemnul lui Flutur către locuitorii zonei de munte a judeţului.

El a explicat că singurul care poate sprijini judeţul Suceava şi zona de munte a judeţului este Theodor Stolojan, cel pe care PD-L l-a propus pentru funcţia de prim-ministru al României.

„Ce are Geoană cu Bucovina şi cu Suceava? Pentru că el este candidatul de pe malul Dunării şi va fi probabil senatorul lubeniţei. Să nu mai vorbim că Mircea Geoană e şi copilăros, când spune că vor să lanseze cosmonauţi. I-am sugerat să fie el primul cosmonaut care să plece. Apoi, dacă vorbim de Tăriceanu, acesta este un om care a lucrat cu noi, dar care a muşcat mâna celui care l-a făcut om în viaţă. Atât Traian Băsescu, cât şi Stolojan au fost oamenii care au fost loviţi de Tăriceanu”, a mai spus Flutur.

El a mai spus că în ultima perioadă, Guvernul condus de Călin Popescu Tăriceanu a finanţat judeţul Suceava „în bătaie de joc”, deşi necesarul pentru refacerea infrastructurii care a fost distrusă de inundaţii este mult mai mare.

„Stolojan şi Băsescu au început o construcţie politică puternică. Acum este momentul ca această construcţie să fie consolidată din nou, cu un preşedinte care are curajul să facă reformă, şi cu un premier, Theodor Stolojan, de care România are nevoie, mai ales acum, în criză economică. Are nevoie de un specialist care să ştie cum se alocă resursele”, a declarat Flutur.

 

Flutur îl vede pe Pardău în Guvernul condus de Theodor Stolojan

Gheorghe Flutur a subliniat faptul că deputatul Dumitru Pardău este unul dintre cei care l-au urmat în activitatea sa politică, în comparaţie cu cei care „au rămas la ciolan, şi acum zgârie pe la uşa mea, poate îi primesc”. Mai mult, el a spus că în condiţiile în care PD-L are şansele cele mai mari de a forma noul Guvern al României, este posibil ca unul dintre viitorii miniştri să fie din judeţul Suceava. „Asta deoarece organizaţia PD-L Suceava a făcut unul dintre cele mai bune scoruri din România. Eu rămân preşedinte al Consiliului Judeţean, aşa cum am promis, dar Suceava are foarte mulţi oameni care pot fi oricând miniştri. Unul este Dumitru Pardău, iar altul este Sorin Fodoreanu. Dar trebuie să vă mobilizaţi pentru amândoi candidaţii, pentru ca noi, PD-L să avem majoritatea în Parlament. Iar acest lucru este extrem de important, pentru că parlamentarii vor vota viitorul Guvern, iar acesta trebuie să fie al PD-L, cu Theodor Stolojan prim-ministru”, a spus Flutur.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dumitru Pardău şi-a prezentat obiectivele unui nou mandat în faţa dornenilor.
 Vizualizări articol: 1261 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.60/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.6 din 5 voturi
Dumitru Pardău şi-a prezentat obiectivele unui nou mandat în faţa dornenilor2.655

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Flutur face Guvernul? trimis de
(10 nov 2008, 14:07:27
Cam greu Pardau ministru. Poate Fodoreanu are stofa, dar Pardau mai greu.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei