Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 8 nov 2008 - Anul XIII, nr. 264 (3945)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Proiect

Prima iniţiativă a parlamentarilor PSD de Suceava: intabularea gratuită a terenurilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
Prima iniţiativă legislativă a viitorilor parlamentari PSD de Suceava va viza intabularea gratuită a terenurilor, a declarat ieri, într-o conferinţă de presă, liderul judeţean al social democraţilor, Gavril Mîrza, candidat la Senat în colegiul Fălticeni.

Mîrza a declarat că în prezent intabularea terenurilor reprezintă o povară pentru cetăţeni, prin taxele foarte mari pe care le practică cei de la cadastru, care, pentru „un plănuţ cu trei linii şi o viză iau mâncarea de la gură şi laptele pe un an de zile de la patru vaci”. Preşedintele PSD Suceava a arătat că Agenţia Naţională de Cadastru a realizat anul trecut un profit de 300 de milioane de euro „în medie cam 7,3 milioane de euro pe judeţ”.

„În urma dezbaterilor, a întâlnirilor cu oamenii a reieşit că una dintre problemele cu care se confruntă la tot pasul este aceea că pentru a primi acea subvenţie de 50 de euro la hectar ei trebuie să întocmească o serie de formalităţi trimestriale şi, printre altele, se cere intabularea terenurilor, iar asta este o povară pentru toţi locuitorii României. Prima acţiune a parlamentarilor PSD de Suceava va fi anularea taxelor de intabulare. Nu au decât funcţionarii care lucrează în cadastru să le convină un salariu de bugetar decent şi nu şi salariu şi privatizat şi cu prime şi adaosuri pentru că se plătesc taxe. Este un tratament discriminatoriu pentru oameni şi starea lor de sărăcie nu le permite să suporte aceste taxe de intabulare a terenurilor”, a declarat Mîrza.

 

Sprijin pentru tineri pentru a reveni la agricultură

Gavril Mîrza a amintit că programul PSD pentru judeţul Suceava prevede o mulţime de lucruri, printre care regularizarea tuturor râurilor, împădurirea versanţilor, subvenţii de 15 milioane de lei vechi la hectar pentru fiecare agricultor indiferent de ce suprafaţă are, motorină fără accize, ceea ce înseamnă motorină la jumătate de preţ şi utilaje agricole la jumătate de preţ pe care le procură fiecare fermier.

„În felul acesta o să venim cu un suflu pentru toţi cei care lucrează în agricultură, care, de regulă, sunt cei bătrâni ce nu şi-au găsit alte preocupări şi care fac această muncă prin tradiţie. Tinerii au plecat în toată Europa, dar se vor întoarce, iar ei nu vor mai munci cu sapa. Dacă nu-i sprijinim să cumpere utilaje nu vor exploata terenul cu grebla, sapa, hârleţul şi cu calul la plug. Cred că tinerii de azi sunt în stare să stăpânească tehnica utilajelor şi trebuie să fie sprijiniţi să le procure”, a spus Mîrza.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prima iniţiativă a parlamentarilor PSD de Suceava: intabularea gratuită a terenurilor.
 Vizualizări articol: 954 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.25/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.3 din 4 voturi
Prima iniţiativă a parlamentarilor PSD de Suceava: intabularea gratuită a terenurilor1.354

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Pesedistii spun lucruri traznite trimis de
( 8 nov 2008, 12:58:23
Iata titlul cartii pe care pesedistii ar putea sa o lanseze cu mare succes dupa alegeri. Autor ar putea fi dl Mirza care, iata, dupa panseul ca victoria lui Obama in SUA prefigureaza victoria PSD in Romania, lanseaza tema intabularii gratuite a terenurilor. Ca in campanie se minte in fata, e una! Dar, mintind, sa iei de prosti alegatorii, e cu totul altceva. Tot romanul stie ca intabularea se taxeaza la cadastru, asa cum se taxa si pana in 2004, cand sef la cadastru era dl Petrea Titi. In logica (!) dlui Mirza, taxarea va fi eliminata. Buuun... Dar tot romanul stie ca, pana a merge la Cadastru, ai nevoie de topografi si de o documentatie pe care nu Statul ti-o face. Documentatia aceea, care costa mult mai mult decat taxa, cine o plateste, dle Mirza? Si nu e vorba de "un planut cu trei linii si o viza", cum ziceti mai sus. Aaaa... Cu un planut si trei linii intabula terenuri la METRO dl Petrea Titi. Cui intabula, noi stim, dar poate ne spune si dl Mirza.
2.   Intabularea gratuita a terenurilor ?!? trimis de
( 9 nov 2008, 21:02:36
ASTA DA INVENTIE.
3.   Adevarul! trimis de
(10 nov 2008, 06:07:31
Ba ce darnic eshti tu ,dar drumul de la shcheia de ce nu l-ai facut cat ai fost la putere?Pai daca vei anula aceste taxe de intabulare automat shi bugetul in judetzul suceava va fi mai mic ,iar daca tu ai zis ca nu ai avut bani sa faci drumurile ,de unde ai sa ai acuma cand bani vor fi shi mai putzini!ESHTI UN MINCINOS,UN COMUNIST,O CONSERVA EXPIRATA!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei