Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 1 nov 2008 - Anul XIII, nr. 258 (3939)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Opinie

Gorea spune că adversarii PNL încep să recunoască realizările Guvernului Tăriceanu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
Candidatul PNL Suceava pentru un mandat de senator în colegiul Vatra Dornei – Câmpulung Moldovenesc – Gura Humorului, Valică Gorea, a declarat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că adversarii Guvernului condus de Călin Popescu Tăriceanu au început să recunoască realizările din ultimii patru ani.

Gorea, care este şi preşedintele Agenţiei Nucleare din România, a precizat că primul care a recunoscut creşterea economică înregistrată în ultimii ani, precum şi eficienţa unor măsuri adoptate de Guvernul liberal, a fost şeful statului, Traian Băsescu.

„În aceşti patru ani, Guvernul Tăriceanu a fost cel mai performant de până acum, care a reuşit să realizeze o creştere economică constantă şi progresivă. Acest lucru a fost multă vreme contestat, însă remarc cu plăcere că la Damasc, când a făcut vizita în Siria, dar şi în urmă cu două zile, preşedintele României a recunoscut că avem creştere economică”, a declarat Gorea.

El a mai spus că adversarii PNL care au avut zilele acestea discuţii cu sindicatele din România au recunoscut că legea de majorare cu 50% a salariilor profesorilor nu este cea mai bună opţiune pe care a avut-o Parlamentul.

Mai mult, Valică Gorea susţine că propunerea Guvernului de a asigura o creştere progresivă a salariilor şi promovarea unei legi speciale pentru eliminarea discriminărilor privind salarizarea în sistemul bugetar au început să fie acceptate ca soluţii viabile în raport cu actuala lege care îi vizează pe profesori.

 

Un calculator pentru fiecare elev

Pe de altă parte, Valică Gorea a mai spus că pentru punerea în practică a strategiei în domeniul educaţiei, promovată de preşedintele Traian Băsescu, este necesară măsura luată de Guvernul Tăriceanu de a acorda câte un calculator fiecărui elev. „Guvernul Tăriceanu şi-a prevăzut în programul de guvernare să dea un calculator pentru fiecare elev. Foarte interesant a fost pentru mine să aud că acest calculator pentru fiecare elev este prevăzut şi în strategia pe educaţie promovată de preşedintele Băsescu, care a fost votată de toate partidele. În această strategie se spune că fiecare elev, la absolvirea a 12 clase, trebuie să dea un examen de licenţă pentru permisul european de conducere a calculatorului”, a declarat candidatul liberal.

Gorea a spus că elevii din România, indiferent de localităţile în care învaţă, fie că sunt în mediu rural sau urban, au nevoie de calculatorul oferit prin programul Guvernului Tăriceanu, tocmai pentru a putea susţine respectivul examen de licenţă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gorea spune că adversarii PNL încep să recunoască realizările Guvernului Tăriceanu.
 Vizualizări articol: 751 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Gorea spune că adversarii PNL încep să recunoască realizările Guvernului Tăriceanu5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei