Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 23 oct 2008 - Anul XIII, nr. 250 (3931)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Acţiune

Sute de semnături pentru ca Fălticeniul să nu fie transformat în groapa de gunoi a Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
Candidatul PSD Suceava la Camera Deputaţilor în colegiul Fălticeni, europarlamentarul Cătălin Nechifor, a anunţat că în trei zile a adunat 1.500 de semnături în favoarea proiectului său „Nu transformaţi oraşul trandafirilor în groapa de gunoi a Sucevei”.

Este vorba de un demers al social democratului pentru a preveni transferul deşeurilor menajere din municipiul Suceava, a cărui groapă de gunoi urmează să fie închisă până la data de 1 ianuarie 2009, în municipiul Fălticeni.

„Fălticeniul este şi aşa un oraş aflat într-un declin industrial şi economic, exact de gunoaie mai are nevoie acum.  Atitudinea fălticenenilor este una corectă. Ei sunt revoltaţi de faptul că primarul Lungu împreună cu primarul Tofan încearcă să transfere acest gunoi de la Suceava la Fălticeni. Este o problemă foarte gravă şi nu vreau să o tratez politicianist”, a spus Nechifor.

 

Scrisoare către Comisia Europeană

Nechifor a anunţat că a sesizat Parlamentul European şi Comisia Europeană cu privire la situaţia de la Fălticeni. El a spus că a expediat scrisori preşedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barosso şi comisarului de mediu de la Comisia Europeană, grecul Stavros Dimas. De asemenea, Nechifor a solicitat public factorilor responsabili, Guvernului, Prefecturii şi Consiliului Judeţean să facă demersuri pentru a stopa transferul gunoiului din Suceava la Fălticeni.

„Ce este mai grav este că autorităţile de la primărie şi alţi factori din zona PD-L au ştiut foarte bine ce înseamnă acest termen de 1 ianuarie 2009 de închidere a gropii de gunoi şi au aşteptat ca această chestiune să devină una de forţă majoră, aşa încât realizarea unui proiect de o minigroapă de gunoi ecologică să poată fi făcut în condiţii în care nu se realizează licitaţii. Este o chestiune foarte  dură pentru că sunt semnale că firma ROSAL va veni la Suceava şi va face o minigroapă de gunoi ecologică fără licitaţie cu cheltuirea banului public. Atenţionez primăria Suceava să nu se joace. Nu cred că varianta de a da bani publici unei firme conduse de un om de afaceri care a vrut să candideze din partea PD-L la Suceava este o variantă corectă”, a spus Nechifor. El sugerează amânarea cu un an a realizării gropilor ecologice impuse de Uniunea Europeană.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sute de semnături pentru ca Fălticeniul să nu fie transformat în groapa de gunoi a Sucevei.
 Vizualizări articol: 1213 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.71/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 7 voturi
Sute de semnături pentru ca Fălticeniul să nu fie transformat în groapa de gunoi a Sucevei3.757

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Felicitari europarlamentarului trimis de
(23 oct 2008, 17:06:01
felicitari domnule Nechifor!

mult succes, Falticeniul va merita!

sunteti singurul care are curajul sa faca practic ceva , de vorbe goale suntem satui

tot respectul meu

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei