Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 27 sep 2008 - Anul XIII, nr. 228 (3909)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Opinii

Prodan: „O guvernare cu PSD ar fi mai confortabilă pentru PNL”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Senatorul PNL de Suceava Tiberiu Prodan consideră că o guvernare a liberalilor alături de PSD ar fi mult mai „confortabilă” pentru partidul său. Prodan a arătat că social democraţii pot fi mai „serioşi” decât democrat liberalii, iar o guvernare cu PD-L ar putea fi riscantă pentru viitorii miniştri liberali. El a mai spus că o guvernare PNL – PSD ar fi posibilă doar cu condiţia ca viitorul prim-ministru să fie liberal.

Senatorul sucevean şi-a susţinut afirmaţiile prezentând cazul ministrului muncii, Paul Păcuraru, care a fost revocat din funcţie de către preşedintele României, Traian Băsescu.

„Cum vom guverna într-un Guvern împreună cu PD-L? Orice mişcare a unui ministru liberal care nu o să fie pe placul cuiva va fi urmată de suspendarea acestuia, pe un motiv sau pe altul. Va urma şi cea de-a doua suspendare a următorului ministru liberal, şi se va merge aşa până va ajunge în acel post un om care va fi foarte cuminte. Nu va deranja nici PD-L şi nici pe liderii acestui partid”, susţine Tiberiu Prodan, care a adăugat că o guvernare PNL – PD-L ar putea reprezenta un risc pentru liberali.

El a precizat că din discuţiile pe care le-a avut cu actualii parlamentarii PNL, 25% dintre aceştia şi-ar dori o colaborare cu PD-L, 50% cu UDMR şi chiar cu PSD, iar 25% i-au precizat că vor să aştepte rezultatele alegerilor pentru a se pronunţa în privinţa viitoarelor alianţe pentru guvernare.

Prodan a precizat că o guvernare PNL – PSD ar putea fi eficientă, având în vedere că liberalii au miniştri cu experienţă şi eficienţi, iar printre social democraţi există persoane „cu care se mai poate discuta şi care respectă anumite principii”.

 

Colaborarea cu PD-L nu este exclusă în totalitate

Tiberiu Prodan a declarat totuşi că nu respinge în totalitate o eventuală colaborare cu PD-L pentru o viitoare guvernare.

„Sunt şi personalităţi în acest partid. Dar îmi pun o întrebare. Dacă la ora actuală se procedează aşa cu un ministru care are rezultate foarte-foarte bune şi nu a politizat Ministerul Muncii, păi când un alt ministru PNL va avea rezultate şi le va prezenta ca un efect al guvernării liberale, ce se va întâmpla? Probabil că va fi îndepărtat, pentru a ieşi în evidenţă ceilalţi miniştri ai PD-L”, spune parlamentarul sucevean. El a adăugat că un Guvern PNL – PD-L ar fi posibilă, dar fără ca Theodor Stolojan să fie numit prim-ministru.

„Nici cei din fostul PD nu îl vor pe Stolojan. Acesta este purtat acum pentru a aduce voturi, însă în minutul când se vor termina alegerile se va uita de el”, a încheiat Prodan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prodan: „O guvernare cu PSD ar fi mai confortabilă pentru PNL”.
 Vizualizări articol: 493 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Prodan: „O guvernare cu PSD ar fi mai confortabilă pentru PNL”1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Cred si eu trimis de
(27 sep 2008, 12:45:48
la cit de mafioti si incompetenti sunt liberalii cred ca nu vor la munca cu PD-Listi.F bine ca l-au suspendat pe Pacuraru ...el nu e cetatean al Romaniei care trebuie sa se supuna legilor...voi imbuibatilor de politicieni credete ca sunteti peste lege si nimeni nu trebuie sa va intrebe nimic...inca o revolutie var curata pe toti.
1.1  RE: Cred si eu trimis de
(28 sep 2008, 02:37:38
Gura babacului adevar graieste!
2.   Asa e dar cati pdl isti si au dat demisia? trimis de
(27 sep 2008, 13:54:55
asta denota ca PNL ul are caracter si morala nu ca psd ul si pdl adica pcr sau fsn
3.   Varianta trimis de
(27 sep 2008, 21:03:13
cea mai buna varianta ar fi ca cei ca Prodan sa guverneze cu moartea. Stie cineva ce a fost acest cretin inainte de 1989? Un hot. un sarlatan, un comunist inrait.
4.   Prodan cu mustati de sobolan trimis de
(28 sep 2008, 02:41:08
Prodan, decorat de PCR cu medalia "Steaua Romaniei Comuniste"

Nu stiu pt. care fapte de izbanda i-au dat comunistii aceasta medalie.

5.   Beleaua comunista trimis de
(28 sep 2008, 19:02:22
Beleaua comunista de harciog nerusinat mai iese sa comenteze ca el s-ar uni cu pcr=psd(adica comunistii lui cu cei ce a lucrat tot mandatul)comunistule de prodan carate mai repede ca ne-ai sufocat cu taxe 4 ani,dute dracului de negheob nenorocit ca numai rau ai facut acestui judet.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei