Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 3 sep 2008 - Anul XIII, nr. 207 (3888)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Decizie

Sorin Avram nu lasă presa pentru politică

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Jurnalistul Sorin Avram, proprietarul postului de radio TOP 91 şi al săptămânalului Jupânu’, a anunţat că nu lasă presa pentru a intra în politică. Sorin Avram a declarat că, deşi a avut oferte pentru a candida din partea unor partide pentru Parlamentul României, a decis să nu le accepte.

El a precizat că primul partid care i-a făcut o ofertă a fost PD-L Suceava, prin liderul acestei organizaţii, Gheorghe Flutur, şi că democrat-liberalii au vrut ca el să candideze în colegiul Suceava pentru Camera Deputaţilor. Cea de-a doua ofertă a venit din partea preşedintelui PSD Suceava, Gavril Mîrza, care i-ar fi oferit lui Sorin Avram orice colegiu electoral vroia, atât la Senat, cât şi la Camera Deputaţilor.

„Nu voi candida din partea nici unui partid şi nici ca independent. Dacă la Suceava, unde PD-L este puterea şi PSD opoziţia, am fost ofertat de cele două partide, înseamnă că îmi fac treaba bine. Şi am hotărât să merg în continuare pe aceeaşi linie. Adică să rămân în presă, să fac emisiuni la radio, la televiziune şi să scriu la ziar. Pe urmă, mie nu îmi place să merg cu turma. Am văzut acum că este la modă ca toţi jurnaliştii, analiştii şi banaliştii să candideze la Parlament. Ce-ar fi dacă toţi politicienii ar intra în presă? Sau ce ar fi dacă toţi din presă ar intra în politică?”, a declarat jurnalistul sucevean. El a precizat că nu candidează pe motiv că nu poate să solicite votul alegătorilor „minţind” şi promiţând diverse lucruri. Sorin Avram s-a declarat onorat de ofertele liderilor PD-L şi PSD Suceava, însă a spus că preferă să nu facă politică şi să rămână în continuare „de partea cealaltă”. „Eu nu am obligaţii faţă de nimeni pentru a merge să candidez şi nu ar fi fost bine pentru mine să trec în partea cealaltă după ce am criticat şi în stânga şi în dreapta. Dovadă că m-au invitat şi PD-L, şi PSD să candidez”, a mai spus Avram.

 

 

Persoane neagreate în PD-L şi PSD

El a precizat că un alt motiv pentru care nu a candidat este acela că nu a putut să fie coleg de partid cu anumiţi membri sau lideri ai PSD sau PD-L. Sorin Avram a făcut referire la Mircea Geoană sau Miron Mitrea, de la PSD, dar şi la primarul din Rădăuţi, Aurel Olărean, şi Mihai Vitcu, Theodor Stolojan, de la PD-L.

„Nu aş putea să stau la aceeaşi masă cu Aurel Olărean de la Rădăuţi, cu Mihai Vitcu, care a fost o viaţă întreagă PSD-ist şi acum se dă mare PD-L-ist, sau cu Titi Petre de la PSD, care a fost unul dintre cei mai mari ingineri funciari ai judeţului. Nu pot să merg într-un partid în care liderul Theodor Stolojan iese în chiloţi şi anunţă că vrea să fie prim-ministru sau într-un partid în care Mircea Geoană vine şi anunţă ţipând că vrea să fie candidat la postul de prim-ministru.

Nu pot să fiu coleg nici cu Miron Mitrea, care a venit la Suceava şi a cerut anchetarea penală a lui Gheorghe Flutur pe motiv că ar fi dat nişte bani unor oameni la biserică”, a arătat Sorin Avram.

 

Pledoarie pentru Mona Muscă şi Adriana Săftoiu

Sorin Avram a precizat că dacă ar fi candidat din partea PD-L, ar fi fost unul dintre susţinătorii reintrării Monei Muscă în politică şi, mai mut, şi-ar fi dorit ca aceasta să candideze în unul dintre colegiile din judeţul Suceava. Jurnalistul sucevean a precizat că Mona Muscă este unul dintre cei mai buni politicieni ai României. „Chestiunea cu moralitatea invocată de mulţi analişti şi banalişti politici nu ţine, pentru că toată clasa politică, în ansamblul ei, este imorală. Doamna Muscă a minţit, dar mint toţi politicienii. Dar doamna Muscă a făcut lucruri bune în Parlament şi nu văd de ce ar fi mai bun un parlamentar care a furat milioane de euro”, este de părere Sorin Avram.

El a precizat că îi pare rău că nu a primit o oferă şi din partea PNL, situaţie în care le-ar fi propus liberalilor suceveni să o susţină ca şi candidat propriu pe Adriana Săftoiu, fost consilier al preşedintelui României, Traian Băsescu. Sorin Avram consideră că Adriana Săftoiu este „un exemplu de moralitate” şi ar fi putut să reprezinte PNL Suceava. „Doamna Săftoiu a fost sfătuitoarea lui Traian Băsescu timp de foarte mulţi ani şi s-a dus să candideze în Prahova, fieful electoral al lui Dinu Patriciu, principalul adversar politic al preşedintelui României. Şi cred că ea putea să fie pe lista PNL Suceava”, a mai spus Sorin Avram.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sorin Avram nu lasă presa pentru politică.
 Vizualizări articol: 1875 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.14/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.1 din 7 voturi
Sorin Avram nu lasă presa pentru politică2.157

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Hmm trimis de
( 3 sep 2008, 11:14:32
Un pic de reclama, un pic de consolidare a imaginii...Nu strica niciodata. Mai ales ca e facuta si un pic indirect. Interesant interesant...
1.1  RE: Hmm trimis de
( 3 sep 2008, 16:03:38
daca ejti Max file din povestile cu talhari si hoti de Germania, hai sictir!!! Nu iti mai da tu cu parerea despre un jurnalist si o persoana de vaza a Sucevei, carlane!!!
1.2  RE: Hmm trimis de
( 3 sep 2008, 16:37:16
esti dus, frate!! daca si asta e persoana de vaza inseamna ca s-a dus dracului suceava. de fapt, cu unii ca tine care nici nu stiu sa scrie corect, nu ma mai mir de nimic
2.   Spagar trimis de
( 3 sep 2008, 12:24:45
Un betivan ordinar se visa parlamentar la o gluma probabil facuta de un lider politic local...nu poate merge pe jos de la redactie acasa de turmentat ce-i si credea ca s-ar putea odihni in bancile parlamentare.
3.   Vise trimis de
( 3 sep 2008, 12:27:50
Visa individul ca si-ar fi putut recupera nevasta de pe centura capitalei? Oricum navea nici o sansa...

3.1  RE: Vise trimis de
( 3 sep 2008, 14:38:58
dupa ce a cautat-o pe nevasta-sa pe centura si nu a gasit-o timp de doua luni, s-a "descarcat" in gura lu matta care-si facea veacul de mult prin zona.
4.   Excrocul trimis de
( 3 sep 2008, 12:33:29
Ti-ai terminat rezervele din spaga perceputa pentru protectia unor indivizi de la anumite persoane? Credeai intr-o simbrie mai mare obtinuta de pe fotoliul de parlamentar? Oricum vrei sa ta bagi in seamam pe orice cale. Nu este exclus ca peste o luna, doua, sa aflam ca ai fost solicitat ca prim ministru.
5.   Satelitul trimis de
( 3 sep 2008, 12:38:41
cat de mizerabili putem fi sub protectia anonimatului,satelite!referitor la faptul ca pnl nu are nicio oferta pentru jupanu',nici nu ma mir:astia,la suceava,se indreapta catre 1% - prin ei insisi.daca politicienii s-ar apuca de presa,ne-am intreba cine le scrie articolele.Nu vedeti cat de plictisitori sunt burciu,andreica,danubianu,nech e un tip valabil si,spre dezamagirea unor calomniatori,ar fi reusit si in politica.nu-i tarziu.
6.   La ciolan trimis de
( 3 sep 2008, 13:21:12
cum sa lasi ciolanul si sa inti in politica,faci bani frumosi de la fiecare demnitar.ai o moaca de betiv.
7.   Asa da trimis de
( 3 sep 2008, 13:45:10
se ducea dracu orice credibilitate in judetu asta
8.   Pfiu trimis de
( 3 sep 2008, 14:04:08
Slava Domnului! M-am mai linistit, mai ales dupa ce am citit prin comentarii cum ca ar avea o lunga prietenie cu alcoolul.

A fost totusi un mod interesant de a testa 'piata" electorala ... sa vada ce zice lumea, daca il voteaza sau nu. Si uite-asa a descoperit Avram un nou mod de a face studii de piata preliminarii campaniei electorale: ieftin si sigur
9.   Sfanta greata... trimis de
( 3 sep 2008, 15:18:38
Radeau toti de fostul presedinte Constantinescu care afirma ca-i este greata de politica romaneasca , eu as zice mai ales de "lumea politica"...este absolut normala implicarea numelui celui care manuieste bine vorbele , se intelege atat de bine si cu Marza si cu Flutur ...cum sa nu-i fie greu sa aleaga ??!! Parerea mea e ca s-ar fi potrivit perfect la ceea ce inseamna politicianul de azi , bun la critici , mai greu daca trebuie sa spuna ce a realizat pt o circumscriptie sau alta...ca de criticat stim toti, ne-am nascut poeti, nu-i asa ?
10.   NozEU CU CINE DRACU' MAI VOTEZ? trimis de
( 3 sep 2008, 15:54:19
pentru/contra gretii recomand una la****.repara mahmureala si boala lui calachi.
11.   Betiv notoriu trimis de
( 3 sep 2008, 17:47:14
Bai Avrame ai impresia ca tu esti lupul moralist si ceilalti sunt doar fraieri .Te inseli tata,nu esti dec�t un betivan notoriu ce stai toata yiua pe la terasele de pe Marasesti si ****paharele,ca tine au mai fost asa ca dute tata dute....................
11.1  RE: Betiv notoriu trimis de
( 3 sep 2008, 21:40:34
Avrame , iarta-l. Nu stie ce spune. O fi vreun frustrat iertat de soarta si ramas fara alcool.

12.   Felicitari trimis de
( 4 sep 2008, 07:13:48
Ma bucur pentru alegerea ta. E bine asa.

Cat despre marlanii care urla la luna, nu-i baga in seama.

Bafta!
13.   Le vine romanilor mintea la cap trimis de
( 4 sep 2008, 10:41:07
Semne bune! Le vine mintea la cap la romani! Gheorghe Flutur refuza candidatura la functia de prim-mnistru, Sorin Avram refuza candidatura la Camera Deputatilor! Fiecare incepe sa-si vada de treaba! Ce mai urmeaza? Dar sa fie in toata Romania, nu numai la Suceava!... Sa dea Dumnezeu sa fie intr-un ceas bun!
14.   Remember trimis de
( 4 sep 2008, 20:59:19
Daca imi amintesc,unul dintre noi "d-le"Sorin,fuma chistoace de pe jos in studentie.Ca simpatizezi femeile din politica,este bine,ambele arata bine.Cat despre faptul ca nu poti sta alaturi de Stolojan in Parlament,tu 'un geniu" al mass-media,ma indoiesc.D-le Avram,as dori o confruntare televizata pe teme de politica si de cultura generala,cu dvs.Cred ca se pot invata multe date folositoare ptr radio si "Jupanu",de la mine.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei