Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 22 aug 2008 - Anul XIII, nr. 197 (3878)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Oficial

Orest Onofrei şi-a anunţat trecerea în tabăra PD-L

Click aici pentru VIDEO

Subprefectul de Suceava Orest Onofrei a demisionat, ieri, din funcţia de subprefect şi şi-a anunţat candidatura la alegerile parlamentare din partea PD-L.

Într-o conferinţă de presă organizată la sediul PD-L, la care a participat alături de ceilalţi doi foşti preşedinţi aleşi ai Organizaţiei Judeţene Suceava a PNL, Ion Lungu şi Gheorghe Flutur, Orest Onofrei a declarat că a fost „nevoit” să-şi încheie cariera de înalt funcţionar public, după ce timp de patru luni a aşteptat o explicaţie din partea Guvernului pentru schimbarea sa din funcţia de prefect în cea de subprefect.

Onofrei a mai precizat că nu este supărat pe Guvern, dar consideră că aceasta „a discreditat complet” ideea de prefect apolitic şi a dat de înţeles că retrogradarea sa a venit ca urmare a refuzului de a candida din partea PNL pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava, la alegerile locale din iunie.

Argumentul său în acest sens a fost acela că din 42 de prefecţi „apolitici”, câţi erau în România în ianuarie 2006, mai sunt în funcţie doar trei, ceilalţi făcând politică activă sau candidând în alegeri.

„Sunt nevoit să închei acest capitol, şi nu din vina mea”, a afirmat Orest Onofrei.

 

Flutur şi Lungu salută venirea lui Onofrei alături de ei

Fostul subprefect şi-a exprimat insatisfacţia că Guvernul nu i-a aprobat încetarea raporturilor de muncă prin acordul părţilor şi a spus că nu l-ar mira foarte tare dacă Executivul de la Bucureşti ar merge mai departe şi ar face abstracţie de demisia pe care a transmis-o, ieri, la cabinetul premierului Călin Popescu Tăriceanu şi la MIRA, şi l-ar demite.

Dacă liberalii vor lua act de demisie, aceasta ar fi operaţională în termen de 30 de zile începând cu 21 august 2008.

„Cred că meritam o despărţire amiabilă”, a mai spus Orest Onofrei.

Preşedintele Organizaţiei Judeţene Suceava a PD-L, Gheorghe Flutur, şi-a exprimat satisfacţia că Orest Onofrei a venit alături de el în PD-L şi a anunţat că acesta va primi a doua funcţie de prim-vicepreşedinte al OJ PD-L, alături de deputatul Dumitru Pardău şi că va candida la alegerile generale pentru un mandat de senator în Colegiul Suceava.

 

Foştii liberali au preluat întreaga conducere a filialei Suceava a PD-L

„Domnul Onofrei este un vechi camarad de-al nostru şi PD-L salută reîntregirea echipei care a câştigat alegerile în 2004”, a spus Gheorghe Flutur.

Liderul democrat-liberal a arătat că are o echipă puternică de candidaţi, pe care îi va pune la muncă încă de mâine deoarece şi-a fixat ca obiectiv să câştige alegerile generale în judeţul Suceava cu un scor de 40 la sută.

La rândul său, proaspătul preşedinte al Organizaţiei Municipale Suceava a PD-L, Ion Lungu, a afirmat că nici n-ar fi putut alege Orest Onofrei o altă echipă. „Am convingerea că vom avea din nou succes la alegerile parlamentare”, a spus Ion Lungu.

Odată cu venirea lui Onofrei, PD-L Suceava a încheiat capitolul desemnării candidaţilor în colegii, iar foştii liberali au preluat în întregime conducerea filialei Suceava, cu Gheorghe Flutur preşedinte, Dumitru Pardău şi Orest Onofrei prim-vicepreşedinţi la Organizaţia Judeţeană şi Ion Lungu preşedinte al Organizaţiei Municipale Suceava.

 PNL: Este o problemă de seriozitate

Preşedintele interimar al Organizaţiei Judeţene a PNL Suceava, deputatul Relu Fenechiu, a precizat că preferă să nu comenteze gestul lui Orest Onofrei. Cu toate acestea, el a spus că din punct de vedere al seriozităţii acestuia, „candidatura vine să întărească suspiciunile existente în ceea ce-l priveşte, legate de apropierea lui faţă de PD-L”.
Fenechiu a arătat că deşi liberalii bănuiau că Orest Onofrei „s-a apropiat de PD-L”, Guvernul liberal nu a luat nici o măsură faţă de acesta, în sensul de a-l elibera din funcţiile de conducere de la nivelul Prefecturii Suceava.
„El a rămas într-un post de conducere la Prefectură, iar acest lucru demonstrează că liberalii nu amestecă politicul cu administraţia. Pe de altă parte, vreau să spun că anunţul lui Orest Onofrei contrazice orice speculaţie care a existat în această perioadă, legată de o eventuală candidatură a lui din partea PNL”, a spus Relu Fenechiu.
În acelaşi timp, senatorul PNL de Suceava, Tiberiu Prodan, fost lider al liberalilor suceveni, precizat că PNL a avut o ofertă pentru Orest Onofrei, pentru a candida, care a fost valabilă „până în ultimul minut”. „A optat pentru PD-L, este o opţiune personală şi nu vreau să comentez mai mult”, a spus Prodan.

Dana HUMOREANU

Dan COMAN 
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Orest Onofrei şi-a anunţat trecerea în tabăra PD-L.
 Vizualizări articol: 874 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Orest Onofrei şi-a anunţat trecerea în tabăra PD-L5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Hai la vot trimis de
(22 aug 2008, 11:32:35
asta-i de toata poola cu plimbarile lui prin toate partidele...
1.1  RE: Hai la vot trimis de
(22 aug 2008, 21:26:43
da Margineanu-i marginean chiar daca-l cheama Onofrei......cel care migreaza din partid inpartid dupa ...........nrvoilr domniei sale.........,Aveti grija cu cine votati la Parlamentare........./Ca om politic trebuia sa ramana acolo in partidul care l-a promovat prefect ., sa fie alaturi de partid la bine si la rau dar acest trepadus fuge cind vede ca partidul are greutati si se afiliaza la partidul din frunce..........si cind mai afli ca acest trepadus este si mare POCAIT>>>>>>>>>>>cu biblia sub brat.........oare cind se roaga la adunare nu-i este frica de Dumnezeu privind comportamentul sau ?
2.   Pt dl Onofrei trimis de
(22 aug 2008, 11:55:23
bravo Orest!Un om politic vertical,care a renuntat la barca mafiotilor lui Tariceanis fenechiu!Succes !
2.1  RE: Pt dl Onofrei trimis de
(22 aug 2008, 14:15:38
Mai SLY, mare prost mai esti
2.2  RE: Pt dl Onofrei trimis de
(22 aug 2008, 17:57:12
Nu e prost, are interese...
3.   HUUUU BA TRASEISTULE trimis de
(22 aug 2008, 12:08:13
A FOST LA PNTCD,APOI LA PNL ACUM LA PDL SI TOT ASA....FUGE PESTE TOT NUMAI LA CIOLAN.....MUUUUU.....CE CARACTER!CAT A FOST PREFECT A ADUS UN PSD IST MARE IN PREFECTURA CU TOATE CA ARE O PENSIE IMENSA SA MAI IA BANI DIN STAT DEGEABA....LUNGU L A PUS CONSILIER PE IONESCU PSD ISTU SI EI MANANCA CHACHAO CA PSD E HOT....IPOCRIZIE PE FATA...DACA E HOT DE CE II ADUC IN ECHIPA SA O INTAREASCA?SUNT DOUA MOTIVE CLARE BANII CA SPAG. SAU POSIBILTATEA DE A SANTAJA CA AU BUBE IN URMA....DE TOATA JENA PDL =PSD =FSN....PACAT CA FLUTUR E SINGURUL COMPETENT DAR E INCOJURAT DE SACALI
3.1  RE: HUUUU BA TRASEISTULE trimis de
(22 aug 2008, 18:22:51
Oreste, parca spuneai acum doi ani ca nu mai faci politica de nici o culoare? Spuneai ca te dedici muncii de administratie publica locala si numai vrei sa auzi de politica? Oreste tata, nu ar fi mai bine sa-ti practici meseria ta? Este totusi o meserie onorabila, cu care in strainatate - Franta, Belgia, Elvetia, chiar si in Italia castigi 4000-5000 de Euro. Aceasta presupune sa fii intr-adevar foarte bun in meserie si nu un taraie izmene. Si in Romania un medic veterinar bun poate castiga bine. Cu o conditie : sa fie meserias , serios , de cuvant si cu drag de necuvantatoare. Cunosc colegii de-ai tai , medici veterinari, pe care tu i-ai dispretuit foarte apreciati de obstea pentru care lucreaza. Si nu uita Oreste: prea marimile sunt trecatoare si ce te faci daca ajungi din nou la curul vacii? Am impresia ca esti intr-adevar izmene pe calator.
4.   Tradatori trimis de
(22 aug 2008, 13:18:04
Face parte din componenta de tradatori ai poporului roman (care in jud.SUceava si In MOldova sunt foarte multi).
5.   Rusine trimis de
(22 aug 2008, 13:34:47
RUSINE PD-L RUSILE LUI CAP DE CAL asta caruia i se spune orest onofrei un mitocan si un mare lingau,locu lui e la vreo ferma de vaci sau cai.
6.   Taranul nu e pe camp trimis de
(22 aug 2008, 13:42:57
Asta candideaza in locul lui Gheorghe? Dincolo de faptul ca are o fata de taran, nu mai are nimic... Il prefer pe Gheorghe de o mie de ori, cu amanta cu tot. Omul are prestanta, conduce un grup parlamentar cu multi grei (PD-L senat), e prezentabil, are discurs, are multe luari de cuvant in plen, categoric nu sta si doarme. Ce face cand nu e in parlament, e treaba lui. Sa fim seriosi, toti marii oameni de stat au avut relatii extraconjugale, uneori rezultand si copii din acestea, din simplul motiv ca statutul de persoane publice ii obliga sa pastreze aparentele si sa nu treaca printr-un divort. Articolul e de fapt despre Onofrei, am si uitat, doar ca nu am nimic de comentat... (poate doar ca as paria ca si amanta lui Gheorghe e mai desteapta si mai prezentabila ca el... chiar, nu o invitati sa dea un interviu? ati face record de vanzaribig grin:D:D)
6.1  RE: Taranul nu e pe camp trimis de
(23 aug 2008, 02:09:07
Nu,astia il prefera pe Lungu,cu discursul lui de autobaza....
7.   Nu va �mpotriviti vointei Domnului! trimis de
(22 aug 2008, 13:50:23
Prin Duhul Sf�nt s-a descoperit ca este necesar pentru bucovineni sa intre in imparatia cerului ca Fratele Orest sa fie parlamentar! Sora Filumena cea vorbitoare cu ingerii in sapte limbi ingeresti a primit vesta ca daca bucovineni nu-l vor vota pe Fratele Orest asa cum vrea Fratele Gheorghe Flutur alte inundatii se vor produce si judetul din portocaliu va deveni cu totul m�liu! Fratele Oreste vorbeste deja in sase limbi ingeresti si peste trei zile se va pogor� asupra sa harurile sorei Filumena. Poftiti la ceremonie la adresa cunoscuta de initiati din Sucevita.
8.   Fara Onofrei in parlament trimis de
(22 aug 2008, 13:54:56
Rusine tradatorule Orest Onofrei
9.   Orest trimis de
(22 aug 2008, 14:05:27
un om fara rusine , tradator, chiar credeti ca la schimbat Tariceanu fara motiv, el facea ochi dulci pdl de citeva luni, asa o sa faca si cu noul partid cind va termina de ros osul.,
10.   Aaaaaaaaaa trimis de
(22 aug 2008, 14:17:59
Onofrei, un pocait jegos de doi bani vrea sa fie senator. Si la cat de prosti is unii suceveni, se pare ca va iesi. E suficient sa-l voteze toti pocaitii din suceava si ipotesti si a luat colegiul. Imi vine sa plang cand vad ce om pune pdl sa ne reprezinte!
10.1  RE: Aaaaaaaaaa trimis de
(22 aug 2008, 14:31:49
PD-L se duce de ripa. PD-l ne-a mintit, dezinformat. Mi-e rusine casunt membru PD-L. Renunt
10.2  RE: Aaaaaaaaaa trimis de
(22 aug 2008, 19:29:08
Tai-o fiule si fugi ca de Uciga-l Toaca.Nu vezi ca majoritatea din PD-L sunt ciolanari si izmene pe calator? Pari om serios si te astept sa vii la PCR.
11.   F rau trimis de
(22 aug 2008, 15:04:15
Cu asemenea candidat esecul va fi sigur.Nu conteaza religia ci modul cum a dobindit averile si cum s-a intins ca o caracatita ce va ocupa si mica straduta din fata vilanei sale. Rusine cum a obtinut locul pentru garaj si iaz din curtea Colegiului P Rares.Are n masini, ce ocupa trecerea si pietonii cu greu se pot strecura prin zona.Nu are caracter si nici constiinta( a omorit un copil pe trecere pietoni) si nu patit nimic. Cum este cu moralul?
12.   Faliment total PLD trimis de
(22 aug 2008, 17:16:27
Se vede ca a disparut orice forma de rusine, este o comedie tragica legat de tot ce se intampla in jurul nostru;

Tot ce tine de valori umane, ajung virtuti daca se intorc cu 180 grade; numai bunul Dumnezeu ne mai poate lumina!

Nu sunt cuvinte de a exprima profundul dezgust legat de clasa politica romaneasca (care linge unde scuipa)!

Nu va este rusine fata de parintii vostri sau mai ales cum puteti privi in ochii copiilor vostri, fata de acest comportament instinctiv animalic?

RUSINE!
13.   Incepe sa ma doara in peanut trimis de
(22 aug 2008, 17:36:41


voi,astia care cititi ziarele si comentati pe forum degeaba si va consumati energia inutil,nu mai bine furati si voi statul ? nu mai bine faceti evaziune fiscala ? stati ca fraierii si injurati pe forum niste lakiosi poponari care fac afaceri si traiesc bine pe spatele vostru .
13.1  RE: Incepe sa ma doara in peanut trimis de
(22 aug 2008, 18:48:45
Corect. Sa le dam la gioale natarailor.
14.   Sa aveti grija! trimis de
(22 aug 2008, 19:02:21
tradatorii nu au ce cauta in parlament(flutur,lungu,onofrei a mancat patru ani o paine degeaba nu a rezolvat nimic cat a stat la prefectura,nu vroia sa stea de vorbacu cetatenii.mai vrea sa candideze inca odata?iarat eu lui!
15.   Rusine trimis de
(22 aug 2008, 19:56:30
Halal conducatori !

Dorm pe banii nostrii si nu au pic de rusine !

La munca puturosilor!
16.   UTECISTII DE IERI , COMUNISTII DE AZI trimis de
(22 aug 2008, 20:01:41
Dragi tovarasi PEDELISTI si preteni securist, ma bucur ca va strangeti randurile dar nu uitati sa o luati cu voi si pe Mona Musca pintru ca tatucu' Flutur sa nu jinduiasca ca "Pusca si cureua lata/ Ce ...stiti voi , ce va voi izbi EU... odata !!!
16.1  RE: UTECISTII DE IERI , COMUNISTII DE AZI trimis de
(22 aug 2008, 20:21:24
Mancati ****. Onofrei si cei de la PD-L sunt de nebatut in judetul Suceava. Iar daca Onofrei va candida deputat si nu senator pe Suceava ii bate de Baisanu si pe Dontu de nu se vad. Nu va mai ****i pe voi. Asta e adevarul.
17.   Cinste conducerii PDL trimis de
(22 aug 2008, 20:28:52
PDL, un partid de nadejde cu oameni bine pregatiti profesional si politic, va face numai lucruri bune pentru Suceava. Succes!

Sobolanimea PSD/PCR este in panica totala, fiindca creste in dosare penale pt. furt.

Scoate lupe ce-ai mancat!
17.1  RE: Cinste conducerii PDL trimis de
(22 aug 2008, 23:46:57
mai briceag mai tu te caci portocaliu.

curat boala (precum bleno sau sifi)
17.2  RE: Cinste conducerii PDL trimis de
(23 aug 2008, 07:23:05
Cinste conducerii PDL, fiindca a avut curajul sa se bata cu fiara rosie, si a invis. Toti motanii comunisti a lui Mirza sunt cu botul pe labe. Mortul pe prispa!

17.3  RE: Cinste conducerii PDL trimis de
(23 aug 2008, 10:24:49
dar caca tot portocaliu ramine
18.   Rusine conducerii PDL trimis de
(22 aug 2008, 20:53:00
PDL un partid dezastru cu oameni mincinosi si care incearca sa acapere puterea si sa se inbogateasca ei si acoliti lor care iau sustinut si ii sustin in campania electorala.feritiva de ei ca dealtfel va fii vai si amar de noi daca PDL-ul va castiga alegerile.
18.1  RE: Rusine conducerii PDL trimis de
(23 aug 2008, 00:35:45
Asta nu este dl Briceag cel adevarat, om cu greutate si prestana.

Marsh, zoaielor comuniste!
19.   Pentu briceag cica trimis de
(22 aug 2008, 21:31:37
esti un pocait chior sau ruda cu nebunul nu vezi ///
19.1  RE: Pentu briceag cica trimis de
(23 aug 2008, 07:28:01
Bai zdreanta comunista #29, de-mi mai folosesti bunul meu nume aici, o papi de la taica, toooata! Clar? Spurcaciune!

Traiasca PDL, cel mai votat partid din tara! Asta spune totul.

20.   PDL-isti lasatine in pace. trimis de
(22 aug 2008, 22:47:14
nu ne mai mintiti,ocupativa de afacerile voastre dar nu folositi banul nostru,puneti pe cine vreti in COLEGII ca tot o sa pierdeti,pe unde ati trecut parjol a ramas,oare asta isi doresc cetatenii din romania sa reveniti la guvernare?VAI DE NOI!
21.   DEZERTORULE(OREST) trimis de
(22 aug 2008, 23:14:17
tradatorule,de ce ? teau hranit patru ani bineanteles si pe colegii tai (flutur,lungu,carcalete)iar acuma ati dezertat cu totii,rusine sa va fie,o sa regretati.
22.   Crema e la PDL! trimis de
(23 aug 2008, 01:26:43
Lunu, Onofrei, Flutur, oameni capabili, din acest motiv ii voteaza lumea.

Se pare ca judetul Suceava se aude tot mai des in Parlament, tocmai datorita acestor oameni. Toata consideratia!
22.1  RE: Crema e la PDL! trimis de
(23 aug 2008, 09:23:32
Minciuna are picioare scurte. Populatia s-a desteptat ca de ala alegerile locale li se spune numai minciuni de catre aceste portocalii care umbla numai dupa interesul lor. Ce au facut pina acum pentru Suceava si judet . Nimic !. Vor sa faca festivaluri, petreceri cu mincare si bautura bucovineasca spun ei pentru ca sa chefuiasca cind inca sunt oameni care dorm sub cerul liber. halal conducatori
23.   VOINTA DOMNULUI trimis de
(23 aug 2008, 10:03:14
SI EU COANE ONOFREI A TREBUIT DUPA 17 ANI DE MUNCA CORECTA SA MI PARASESC LOCUL DE MUNCA PRIN TRANSFER MOTIVAT DE FAPTUL CA NU AI AVUT PUTERE DE DESCERNAMANT, SI AI FRONTALIZAT CU COMUNISTII, 100 DE VETII DE AR FI SA TRAIESC NU AS PUTEA SA TE UIT CU CATA IGNORANTA AI TRATAT PROBLEMA , IA SI VEZI CE HOTARAT INSTANTA PENTRU CE M AI SANCTIONAT ?? CRED CA NICI NU TE A INTERESAT . SA TE CEL DE SUS CA EU NICIODATA.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei