Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 15 iul 2008 - Anul XIII, nr. 164 (3845)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Atenţionare

Mîrza îl avertizează pe Flutur că riscă să scoată judeţul la mezat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava, Gavril Mîrza, îi transmite succesorului său, Gheorghe Flutur, că a greşit atunci când nu a înscris societatea care administrează proiectul „Suceava – Utilităţi şi mediu la standarde europene”, Bucovina Ecotermgaz, la licitaţia pentru desemnarea operatorului de gaz în judeţul Suceava.

Gavril Mîrza a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că argumentul lui Flutur, că Bucovina Ecotermgaz are datorii la stat şi nu putea participa la licitaţie, nu este valabil deoarece această datorie stabilită de Direcţia de Finanţe Suceava „este în litigiu, deci este suspendată de drept”.

„Cele 11 miliarde de lei vechi rambursări de TVA au fost stabilite tendenţios de Direcţia de Finanţe şi noi am atacat în instanţă. Datoria este în litigiu, deci suspendată de drept şi Direcţia de Finanţe era obligată să dea certificat fiscal că Bucovina Ecotermgaz nu are datorii. Societatea care are ca acţionar majoritar Consiliul Judeţean se putea înscrie la licitaţia organizată de Ministerul Economiei şi Finanţelor, pentru reluarea căreia noi am făcut atâtea demersuri”, a declarat Mîrza.

 

Mîrza: Desfiinţarea Bucovina Ecotermgaz ar creşte datoriile localităţilor cu 16 milioane de euro

Gavril Mîrza a mai afirmat că ar fi o greşeală şi dacă Gheorghe Flutur îşi va pune în practică intenţia de a transforma societatea Bucovina Ecotermgaz într-un serviciu al Consiliului Judeţean, deoarece astfel nu s-ar mai putea deduce TVA, ceea ce ar însemna că 16 milioane de euro ar trebui suportate din bugetele localităţilor implicate în proiect.

„După cum se prezintă lucrurile, există un pericol foarte mare ca atât creditul, cât şi TVA să rămână să fie suportate din bugetele locale şi de bugetul Consiliului Judeţean. Proiectul a fost gândit ca operarea de gaz să se facă pe toate localităţile pentru a fi rentabilă. Mai mult, operatorul de gaz poate opera şi pe termie, prin asociere cu localităţile din proiect în care s-au modernizat centralele termice şi distribuţia. Conform studiului care a stat la baza proiectului, din operare există posibilitatea rambursării creditului. Altfel, toată povara rămâne pe umerii bugetelor locale. Noul preşedinte al CJ a făcut o mare greşeală că nu a făcut astfel încât Bucovina Ecotermgaz să participe la licitaţie”, a mai spus Gavril Mîrza.

Licitaţia pentru desemnarea operatorului de gaz în proiectul „Suceava- Utilităţi şi mediu la standarde europene” a fost fixată pentru data de 2 iulie, la Ministerul Economiei şi Finanţelor. La licitaţie nu s-a înscris nici o firmă. Pentru neparticiparea societăţii Bucovina Ecotermgaz, Gheorghe Flutur a fost criticat şi de liberalii suceveni, care au spus că în condiţiile date ar fi fost suficient ca firma Consiliului Judeţean să se înscrie pentru a câştiga.

Pentru realizarea investiţiilor din proiectul „Utilităţi şi mediu”, Consiliul Judeţean Suceava a obţinut un credit cu garanţii guvernamentale în valoare de 86,3 milioane de euro, finanţatorul fiind Deutche Bank A.G. Londra, cu care CJ Suceava a semnat un contract de împrumut ce prevede rambursarea creditului în 25 de ani, cu o perioadă de graţie de cinci ani, cu o dobândă de 3,975% la care se adaugă rata EURIBOR. Comisionul de aranjare a fost negociat la 1,05%, iar comisionul de neutilizare la 1,5%.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mîrza îl avertizează pe Flutur că riscă să scoată judeţul la mezat.
 Vizualizări articol: 612 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Mîrza îl avertizează pe Flutur că riscă să scoată judeţul la mezat5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Portocala acra si stricata trimis de
(15 iul 2008, 11:46:25
Voi credeati ca acest gheorghe flutur a venit la munca? Pai la Bucovina Ecotermgaz trebuie sa se munceasca si sa si raspunzi pentru rezultatele obtinute. El, asa zisul presedinte a Consiliului Judetean a venit la FURAT, nu sa aiba batai de cap. Singura lui problema este cum sa-si numeasca HOTII in functii cu multi bani de furat.
2.   Repet intrebarea trimis de
(15 iul 2008, 14:09:11
A aparut si punctul de vedere al celui care a pus in aplicare aceasta idee, a contractat imprumuturile si a derulat acest program pana la alegeri. Totul era in regula, oamenii asteptau sa intre in functiune vreo centrala de cogenerare, in plina campanie nimeni, dar absolut nimeni nu a atacat acest program si, dupa alegeri, deodata nimic nu mai este bun, nu mai participa la licitatie Ecotermgaz din motive puerile, cusute atat de grosier cu ata alba incat numai cine nu vrea nu vede lucratura, totul se desfiinteaza, este absolut socant! Repet intrebarea [dar vrem raspunsuri la obiect, nu politicianiste]: ce se intampla de fapt? Care va fi efectul acestei rapide schimbari pentru cetatean, cat va creste pretul energiei termice si cum va fi livrata in viitor in localitatile unde lucrarea era avansata, cat vor pierde locuitorii si primariile prin sistarea lucrarilor, sau cat vor castiga? De ce nu se spune nimic, in numele transparentei, atat de clamate, in actul de conducere? E vreo teapa?
2.1  RE: Repet intrebarea trimis de
(15 iul 2008, 15:28:29
din pacate pentru suceveni si voi si mirza aveti dreptate.
3.   ECOTERM - AFACEREA LUI MIRZA trimis de
(16 iul 2008, 09:17:54
SOCIETATEA -BUCOVINA ECOTERMGAZ - SA PARTICIPE LA LICITATIE (ASA CUM A FACUT ACUM 4 ANI) CU BANII PUBLICII, DA ACEASTA ESTE O AFACERE TIP P.S.D. SI IN FRUNTE CU MIRZA. O SOCIETATE PARTICIPA LA LICITATIE CU BANII SAI SI NU CU BANII OUBLICII, CHIAR DACA ERAU RECUPERARI DIN T.V.A. BANII DIN T.V.A. SUNT TOT BANI PUBLICI SI TREBUIESC FOLOSITI IN FOLOSUL OAMENILOR SI NU IN FOLOSUL UNEI SOCIETATII PENTRU A DEVENI OPERATOR. LA BUCOVINA ECOTERMGAZ ESTE ACTIONAR SI D-L FOST PRIMAR DE LA RADAUTI CU SUMA DE 500.000 ROL, DAR EL ARE GAZ ADOPTIND O SOLUTIE LEGALA ADUCIND UN INVESTITOR SI FACIND INSTALATIILE DE GAZE PE BANII LUI, NU PE BANII PUBLICI. NUMAI UN CONTABIL DE C.A.P. CA -MIRZA - POATE GINDI IN ACEST FEL CUM A PROCEDAT EL CU BUCOVINA ECOTERMGAZ, SI UNDE SI-A PUS CAMARILA IN FRUNTE CU ACEST -VELEANU - CARE IN FUNCTIA DE DIRECTOR TEHNIC LA C.J. S-A FOLOSIT DE FONDURILE -SAPARD - IN CADRUL FAMILIEI , VA MAI ADUCETI AMINTE, IAR -MIRZA - LA ACOPERIT SI IA DAT POST LA BUCOVINA ECOTRMGAZ CU 1500 E
4.   FLUTUR PROCEDEAZA LEGAL trimis de
(16 iul 2008, 09:27:38
DA, D-LE FLUTUR ASA TREBUIE PROCEDAT LEGAL, INDIFERENT CA ESTE SOCIETATEA C.J. SI CU ACEI PRIVIGELIATI ACTIONARI. LA LICITATIE ORICE SOCIETATE PARTICIPA CU BANII SAI SI NU CU BANII PUBLICI. C-LUNG SI ALTE LOCALITATI AVEAU DE MULT GAZ METAN, DACA ACEST MAFIOT -MIRZA - NU SE BAGA IN ACESTE AFACERI. D-LE MIRZA TE ROG RASPUNDE DE CE A PIERDUT BUCOVINA ECOTERMGAZ PROCESUL SI I-A FOST ANULAT CISTIGAREA LICITATIEI. VA SPUN EU CACI TOTUL A FOST ILEGAL SI A-TI PREZENTAT EXTRASE DE CONT FALSE.D-LE FLUTUR ASA E CORECT FACETI AUDITUL, EXPERTII SA EVALUEZE LUCRARILE DECONTATE SI DIFERENTA SA O PLATEASCA CEI CARE AU SEMNAT DECONTAREA LUCRARILOR NEEXECUTATE, IAR CEI VINOVATI SA PLATEASCA. D-L MIRZA A FOST INFORMAT DIN 2004 CA NU ESTE CORECT CA EL SA FINANTEZE -RETELE DE TRANSPORT GAZ - CACI PENTRU ACEASTA ESTE SOCIETATEA UNICA NATIONALA -TRANSGAZ - DAR EL S-A FACUT PROST SI A FACUT LUCRARILE IAR ACUM ACESTE RETELE SE PREDAU -GRATS - SPRE EXPLOATARE LA -TRANSGAZ-. D-LE MIRZA CINE A AVUT DREPTATE TACI

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei