Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 13 iun 2008 - Anul XIII, nr. 137 (3818)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Confirmare

Flutur şi consilierii judeţeni şi-au primit certificatele de ales local

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Noul preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, şi cei 36 de consilieri judeţeni aleşi au primit ieri, din partea conducerii Biroului Electoral Judeţean, certificatele doveditoare pentru alegerea în deliberativul judeţean. Ceremonia a avut loc în sala de şedinţe a Prefecturii Suceava, certificatele fiind înmânate de preşedintele BEJ Suceava, Gabriela Raţă, în prezenţa prefectului Alexandru Băişanu.

Primul care a primit certificatul doveditor al alegerii a fost noul preşedinte al CJ Suceava, Gheorghe Flutur. De altfel, acesta a mai primit un astfel de certificat şi pentru alegerea sa în funcţia de consilier judeţean.

 

Absenţi

Demn de remarcat este faptul că de la înmânarea acestor certificate au lipsit liderul PSD Suceava, Gavril Mîrza, cel care a ocupat până în prezent funcţia de preşedinte al deliberativului judeţean, şi consilierii judeţeni ai PNL.

În ceea ce-l priveşte pe Gavril Mîrza, acesta a precizat că nu a ajuns la ceremonie deoarece l-a aşteptat la aeroportul Suceava pe liderul social democraţilor, Mircea Geoană.

La rândul său, preşedintele liberalilor suceveni, Tiberiu Prodan, primul pe lista PNL de consilieri judeţeni, a declarat că nu a participat la şedinţă din simplul motiv că nu ştia că în cursul zilei de ieri vor fi înmânate certificatele constatatoare.

„Nu am fost informaţi şi nu am ştiut de această şedinţă. Acesta este singurul motiv pentru care nici unul dintre consilierii judeţeni ai PNL nu a participat la înmânarea acestor certificate”, a declarat Prodan.

 

Structura noului CJ Suceava

Conducerea BEJ Suceava a înmânat ieri 36 de certificate doveditoare, 18 pentru consilierii PD-L, 14 pentru PSD şi 4 pentru PNL.

Primii 18 candidaţi ai PD-L care au fost aleşi direct în Consiliul Judeţean Suceava sunt Gheorghe Flutur, Vasile Ilie, Daniel Cadariu, Eugen Uricec, Petru Carcalete, Ioan Balan, Dan Gabriel Gospodaru, Marius Vatavu, Ioan Bădeliţă, Vasile Andronache, Sabin Adrian Drăgan, Sorina Barbu, Ion Badale, Dan Dascălu, Doru Slevoacă, Cristinel Macovei, Florin Olaru ;i Gheorghe Niţă.

În condiţiile în care Gheorghe Flutur va ocupa funcţia de preşedinte al CJ Suceava, locul lăsat liber de acesta ar urma să fie ocupat de Marius Boghian.

În ceea ce-i priveşte pe social democraţi, viitorii consilieri judeţeni ai PSD vor fi Gavril Mîrza, Corneliu Popovici, Gheorghe Iacob, Mihai Creţeanu, Mihai Grozavu, Carmen Agoutin, Petru Ştirbu, Gheorghe Dascălu, Ioan Bota, Ioan Corjuc, Roman Stecyk, Simion Slevoacă, Patru Paul Leşanu şi Dumitru Mălăşincă.

Nu în ultimul rând, primii patru candidaţi de pe lista PNL care au primit certificate doveditoare sunt Tiberiu Prodan, Mihai Sandu Capră, Mihai Aurel Steiciuc, Nicolai Vranău.

Cu toate acestea, este de aşteptat ca Tiberiu Prodan şi Mihai Sandu Capră să renunţe la mandatele de consilieri pentru a-şi păstra funcţiile de senator, respectiv deputat.

De asemenea, în condiţiile în care şi următorul pe lista PNL, Angela Zarojanu, s-ar retrage pentru a ocupa un post de consilier local, este posibil ca viitorii consilieri judeţeni ai PNL să fie Bogdan Cristache şi Brînduşel Nichitean.

 

Flutur: „Vom constitui o echipă pentru o guvernare de tip european”

După primirea certificatului doveditor al alegerii în funcţia de preşedinte al CJ Suceava, Gheorghe Flutur a declarat că îşi doreşte ca împreună cu cei 18 consilieri ai PD-L şi cu reprezentanţii celorlalte formaţiuni politice din deliberativul judeţeană să formeze „o echipă pentru o guvernare de tip european”.

El a mai adăugat că în următorii patru ani va îmbrăca mai mult „haina administraţiei judeţene” şi mai puţin „haina politică”.

„Asta nu înseamnă că voi renunţa la prerogativele politice. Din contră, voi folosi poziţia mea pentru interesele Sucevei, ale sucevenilor şi ale PD-L. Iar cele 19 certificate pe care le-au primit membrii PD-L înseamnă un certificat pentru o bună guvernare pentru următorii patru ani a judeţului Suceava. Suntem conştienţi că e o răspundere imensă pe umerii noştri, dar sunt convins că această echipă de consilieri judeţeni ai PD-L, împreună cu ceilalţi consilieri judeţeni, va reuşi să guverneze aşa cum trebuie acest judeţ”, a declarat Flutur.

 

„Mandat al descentralizării”

El a apreciat că perioada 2008 – 2012 reprezintă un mandat al descentralizării şi autonomiei. Gheorghe Flutur a arătat că din postura sa de om politic va solicita descentralizarea activităţilor de la nivel judeţean.

De asemenea, noul preşedinte al CJ Suceava şi-a prezentat o parte din aspiraţiile pe care le are în viitorul mandat, precizând că „eu cred foarte mult în absorbţia masivă a fondurilor europene în judeţul Suceava. Cred în starea de normalitate, care se referă la o scenă politică echilibrată, pentru că, pentru prima dată după 18 ani, adversarii noştri politici, PSD, pierd majoritatea la nivelul Sucevei. Iar această majoritate este câştigată de dreapta, care este hotărâtă să creeze locuri de muncă şi să schimbe în bine faţa acestui judeţ”, a mai spus Flutur.

El a mai adăugat că după turul al doilea al alegerilor PD-L va face o analiză asupra modului în care vor putea fi realizate obiectivele cu care acest partid s-a prezentat în faţa electoratului în timpul campaniei electorale, dar şi asupra modului de organizare a Consiliului Judeţean pentru a avea o activitate eficientă.

„Îi asigur pe toţi sucevenii că vom duce la îndeplinire obiectivele pe care ni le-am propus”, a încheiat Flutur.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur şi consilierii judeţeni şi-au primit certificatele de ales local.
 Vizualizări articol: 916 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 6 voturi
Flutur şi consilierii judeţeni şi-au primit certificatele de ales local3.756

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Mare tristete trimis de
(13 iun 2008, 12:07:51
credeam ca si-au primit certificatele de deces local...asta ar fi fost o stire veselasad
2.   BRAVO!!!!!!!!!!!! trimis de
(13 iun 2008, 12:48:31
Daca si un analfabet precum Cristinel Macovei a "iesit" consilier dintr-o familie ca a sa, ce sa mai asteptam? decat sa se extinda carciumile in centrul Sucevei!si betivii!Traiasca vinul! ca sa aiba si asta de unde fura, ca la CJ va fi foooooooooooooooooarte coooorect!
3.   Pt (dez)organizatia PSD Suceava trimis de
(13 iun 2008, 13:59:25
de jena,tov. Marzoi si-a chemat sefu' de la Bucuresti ,ca sa gaseasca un motiv credibil pentru lipsa dumnealui de la ceremonia de inmanare a certificatului de consileir judetean.De fapt,el ar trebui sa se bucure ca a ramas consilier,pt ca sucevenii au fost gata-gata sa il faulteze total prin vot si sa il trimita la pensie.Oricum,tot ce s-a spus despre pensionarea seului de colhoz s-a adeverit...a ieist la pensie si il rugam sa ne onoreze cu lipsa de pe ecranele telvizorului si din viata publica pentru ca ne simtim mai bine dupa ce o viata,16 ani,ne-a distrus judetul.Mai avut si tupeul sa ne ceara votul,uraciunea pustiirii.Soperam sa scapam definitiv si irevovabil de asemenea elemente din politica romaneasca!!!
3.1  RE: Pt (dez)organizatia PSD Suceava trimis de
(13 iun 2008, 14:11:04
wa,flutur este mai lacom ca mizerabilul marza!!!!!Vorbim peste 3 ani!!!Sau 4!!!!S-auzim de bine!!!!!!
3.2  RE: Pt (dez)organizatia PSD Suceava trimis de
(13 iun 2008, 14:51:56
Crapa ranza-n voi de comunisti de **** de ciuda ca au iesit PDL-istii. Si acum ca sa v-o trag cu vobele unei psd-iZde de **** :"CIOCUL MIC CA ACUM SUNTEM NOI LA PUTERE!"

Cacofonie a facut si proasta aia, cacofonie am facut si eu. Nu-i vina mea...eu doar am citat.

Pentru futman: daca te prinde DOMNUL FLUTUR ai grija sa nu te faca futWOman. Ha ha ha !!!
4.   INTREBARE? trimis de
(13 iun 2008, 15:21:18
CATI SOMERI ATI GASIT ,ACUM LA INVESTIREA .DV. DOMNULE FLUTUR? CATI VETI LASA AN,2012 ? CE VETI FACE PENTRU -GURA HUMORULUI?

5.   Crapa ciuda bla,bla,bla trimis de
(13 iun 2008, 18:09:06
pt yo-yo-esti un prost.asta cu ciocul a spus-o tot o vaca din actualul pld.in mine nu crapa nimic stai linistit,xca sunt apolitic,dar cand vad ca un gunoi ca martza este inlocuit cu unul mai mare mi-e sila tare.
6.   Y trimis de
(13 iun 2008, 21:00:33
POATE VA OCUPATI SI DE VAIDEAVU DE LA PRIM SUCEAVA , CA E MONUMENT DE PROSTIE , DESI ISI ACOPERA GOLICIUNEA DIN INTERIOR CU O FREZA FACUTA ZILNIC LA CELE MAI BUNE STILISTE, CE SA FACEM SI NOI VB CA ASTA DEOCAMNDATA NU NE IA ........
7.   Apogeu trimis de
(14 iun 2008, 09:08:51
mai draga flutur hai sa te vedem ce mare **** ai sa faci si tu!(defapt cred ca nu ai sa faci nimic).

hai sa vedem cat la suta din lucrurile promise ai sa le rezolvi!.(raspus: 1 % doar e la moda sa pacalesti populatia).

hai sa vedem cu cat la suta isi va mari averea Dm.Flutur.(raspuns 300% in cel mai rau caz doar populatia e proasta si plateste bani foarte multi pe impozite si taxe si este de unde lua)

dar cel mai tare ma doare cum banii mei munciti pleaca pe taxe si impozite si de acolo se face doar un mic transfer in buzunarele unora......

parerea mea...si acum un banc:cica daca in ar veni sfarsitul lumii toti occidentali ar veni in romania ca e cu o suta de ani in urma....

cu respect,

mark radmacher

8.   Felicitari PDL! trimis de
(14 iun 2008, 09:29:14
Felicit pe Conul Gica si echipa PDL. Succes!

Comunistii din PSD/PCR sa mai stea cu botul pe labe sub masa.
9.   !!!!!!!!!!!! trimis de
(14 iun 2008, 12:49:20
Dar unde ai disparut de pe forum Gabriela?
10.   CURIOZITATE! trimis de
(15 iun 2008, 06:47:31
SA VEDEM CE TACTICA VA ABORDA DOMNUL FLUTUR FATA DE CP-LUNG MOLD. VA SPRIJINI ACEST {ULTIM }MUNICIPIU DIN TARA SAU NU !
11.   Pentru Bejinariu... trimis de
(15 iun 2008, 10:00:05
Un om care nu are dreptate ,dar vrea sa+l dezonoreze pe cel ce o are ,se face de rusine.De Voltaire.
12.   Pentru domnul Flutur si echipa sa... trimis de
(15 iun 2008, 10:04:44
FELICITARI!

Un om nu poate indeplini o fapta frumoasa decat pentru ca exista un frumos obiectiv,caruia aceasta actiune i se conformeaza. De Voltaire.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei