Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 27 mai 2008 - Anul XIII, nr. 122 (3803)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Comparaţie

Câte opt ani de guvernare de stânga şi de dreapta, în balanţă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Perioada post-revoluţionară a României a fost analizată, luni, de deputatul PSD de Suceava, Eugen Bejinariu.

În cadrul unei conferinţe de presă, acesta a scos în evidenţă că, excluzând primii doi ani post-decembrişti, consideraţi de „aşezare” şi de consolidare a instituţiilor statului de drept, restul perioadei a fost împărţită în mod egal, în etape care totalizează fiecare câte opt ani, între guvernele de stânga şi cele de dreapta.

Bejinariu a subliniat realizările guvernelor de stânga, în comparaţie cu guvernările de dreapta, marcate de „scandaluri, discuţii şi neîmpliniri”.

„România a fost condusă opt ani de stânga, opt ani de dreapta, deci putem să punem în balanţă aceste două perioade. Să vedem ce a făcut PSD pentru România şi ce au făcut coaliţiile de dreapta. Guvernarea de stânga 2000-2004 a venit după o guvernare presărată numai cu scandaluri, discuţii, neajunsuri. Guvernarea a fost preluată de PSD într-un moment în care ţara era în prag de colaps, nu exista aproape în Europa şi în lume din punct de vedere al relaţiilor economice. PIB-ul României era prăbuşit. Sub aceste auspicii am ajuns noi la guvernare şi în primii doi ani, PSD, Guvernul Năstase a trebuit să muncească pentru ca România să ajungă la o creştere economică la nivelul anului 1996. Deci doi ani am muncit să aducem România la nivelul la care a preluat-o guvernarea de dreapta. Apoi am reuşit în 2004 o creştere economică de 8,5-8,6 la sută”, a declarat deputatul Bejinariu.

 

Bilele albe ale „stângii”

El a amintit de scăderea inflaţiei, integrarea în NATO, încheierea capitolelor de aderare la UE,  ridicarea vizelor pentru călătoria în ţările UE, realizarea a 100 km de autostradă, construirea a 40.000 apartamente ANL, subvenţii pentru toate categoriile de agricultori, programul Laptele şi cornul, protecţie socială pentru cei cu venituri mici, adoptarea legii venitului minim garantat, pensia minimă în agricultură, construirea a 450 de săli de sport, medicamente compensate până la 90 la sută.

 „Guvernarea de dreapta, din care au făcut şi fac parte PD-L şi PNL, a oprit proiectele noastre pentru a le renegocia. Lăsăm electoratul să judece, să vină PD-L, reprezentat la Suceava de domnul Gheorghe Flutur, să vorbească despre realizările lor. Acestea sunt motivele pentru care noi credem că România are nevoie de stânga şi am convingerea că electoratul din România va vota stânga”, a declarat Eugen Bejinariu.

 

„Scenariu horror” pregătit de „dreapta”

Pe aceeaşi linie, eurodeputatul Cătălin Nechifor a apreciat mandatul 2004-2008 drept „cea mai lungă campanie electorală din istoria României, ţine din 2004”, care „a făcut extrem de mult rău”. „România are dreptul să meargă mai departe. Din istoricul integrării europene, România a fost în perioada guvernării Năstase un fel de sperietoare pentru occidentali pentru că reuşisem să atragem foarte multe fonduri de preaderare PHARE, ISPA şi SAPARD, aveam un grad de absorbţie extrem de ridicat. Continuăm să fim sperietoare, dar negativ, europenii ne dau ca exemplu, spun să nu faceţi ca românii, pentru că la fonduri postaderare absorbţia este zero”, a afirmat parlamentarul european.

Nechifor a mai spus că „puterea de dreapta pregăteşte pentru România un scenariu horror”, care va însemna că, indiferent cât de „european” vor munci românii, până în 2013 nu vor avea şansa unui salariu mediu mai mare de 600 de euro.

„Carantina de dreapta în care am intrat din 2004 trebuie să ia sfârşit şi avem nevoie de o guvernare de stânga”, a fost concluzia lui Cătălin Nechifor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Câte opt ani de guvernare de stânga şi de dreapta, în balanţă.
 Vizualizări articol: 656 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.7 din 3 voturi
Câte opt ani de guvernare de stânga şi de dreapta, în balanţă2.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Vorbeste trimis de
(27 mai 2008, 12:46:47
Noroc ca au venit alegerile si mai vedem si noi cocuta prin judet,ca-n rest e ocupata la Bucuresti cu nenea Nastase!
2.   Precizare trimis de
(27 mai 2008, 13:40:03
Vreau sa-i remintesc autorului,ca primii doi ani postdecembristi,considerati de el ,"de asezare si consolidare",au reprezentat de fapt sugrumarea din fasa a drepturilor cetatenesti si consolidarea statului securisto-comunist(esalon 2 si 3),urmari ce se resimt inca si astazi ,cind efectele lor nocive ii fac pina si pe mostenitorii de drept ai facilitatilor ce au dus la distrugerea tarii si izolarea ei pe plan international sa se acuze intre ei (vezi PSD cu PNL si toti cu PD-Laturile ce s-au dovedit cei mai daunatori ideii de democratie si statului de drept.Imparteala pe ani este justa ,cu remarca necesara ca tot timpul structurile sus mentionate s-au aflat la comanda,indiferent de cum era vopsit gardul partidului si ce mascari scria pe el,pentru pacalit prostimea(niciodata nu mi-a fost mila de cei prosti,dar ma enerveaza ca cei care se cred destepti au parte de norocul de a modela o asemenea masa amorfa cu aspect de plastilina ce emana un miros tare neplacut ,in schimb nu doare
3.   Besinariu, pute! trimis de
(27 mai 2008, 13:46:08
Besinariu vine cu argumente de doi bani.

De la lovitura de stat, data de echipa Caprei KGBiste, in punctele cheie au ramas tot securistii si comunistii lui Ceausescu, care au furat si sabotat adevarata democratie in Romania.

Deci, nu se poate spune ca tara a fost condusa 8 ani de o guvernare de dreapta.

Ce spune aceasta lichea infractoare, nu este altceva decat propaganda PSD/PCR.
3.1  RE: Besinariu, pute! trimis de
(27 mai 2008, 13:56:19
Nici nu are rost sa mai comentam porcariile acestui "mare strateg"Bejinariu...:))))))))
4.   8+8=0 ! trimis de
(27 mai 2008, 16:33:15
Grea aritmrtica asta pentru PSD ! 18 ani de guvernare ROSIE, asta a fost ! Pe Constantinescu l-au "terminat " repede, incat a jucat tontoroiul PSD (sau cum se chema atunci) repejor (a si recunoscut-o singur), iar mai in zilele noastre, s-o spuneti lui mutu ca ne conduc liberalii !!! PSD, comanda, iar Tariceanu executa constiincios ! Deci, 18 ani de conducere PSD, care ne-au adus numeroase FAPTE: 1. DISTRUGEREA INDUSTRIEI 2. SOMAJ 3. DISTRUGEREA AGRICULTURII 4. FOAMETE (cele mai scumpe alimente din lume) 5. VANDUT ROMANIE CU TOT CU RESURSE NATURALE, pe degeaba 6. CEA MAI SCUMPA BENZINA SI ENERGIE DIN LUME 7. VANDUT GAZ NATURAL pe degeaba 8. CEL MAI SCUMP GAZ 9. MENTINERE SALARIZARE la NIVEL MIZERABIL, INTENTIONAT, PENTRU A NE VINDE CA SCLAVI la ORICE AFACERIST STRAIN 10. ACAPARAT LITORAL de catre baroniada PSD (Hoteluri, plaje, TOT) 11. La fel cu statiunile montane 12. DESFIINTAREA LIBERTATII DE EXPRIMARE SI A DREPTULUI LA OPINIE, prin infiintare de TRUSTURI de presa PSD (sau acoliti)
5.   Mi s-apleaca trimis de
(27 mai 2008, 16:36:06
Daca punem FAPTELE BUNE ale PSD pe un taler si cele RELE..... Mi s-apleaca de tot ! Talerul cu faptele bune e... GOL ! In schimb, celalalt TRAGE IN JOS PUTERNIC !
6.   Bleah.. trimis de
(27 mai 2008, 16:39:18
FAULT, ia-ti plastilina si te joaca in continuare..... Analiza ta doar pute.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei