Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 5 mai 2008 - Anul XIII, nr. 103 (3784)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Tradiţie

Peste 10.000 de oameni la Hora Bucovinei, organizată de PD-L la Bucşoaia

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

O acţiune de mare amploare a fost organizată, ieri, la Bucşoaia, de senatorul PD-L de Suceava, Gheorghe Flutur, candidatul acestei formaţiuni politice la preşedinţia Consiliului Judeţean.

Evenimentul a purtat numele Hora Bucovinei, la fel cu un altul, similar, organizat în 1937 în cinstea Regelui Carol, după cum a anunţat senatorul Flutur.

Esenţa manifestării a fost urcatul oilor pe munte, la păşunat, cu cai, buciumaşi şi stâne de vară, urmat de o petrecere câmpenească de la care n-au lipsit cântecele şi dansurile populare, vinul şi ţuica, caşul, legumele proaspete, berbecul şi viţelul la proţap.

Hora Bucovinei a început în centrul oraşului Frasin, duminică, la ora 12.00. Sosirea oierilor pe principala stradă a oraşului a fost anunţată de buciumaşi, după care prin faţa senatorului Flutur şi a soţiei sale, Elisabeta, au trecut alaiul de călăreţi îmbrăcaţi în costume naţionale cu impresionanţii lor cai gătiţi de asemenea de sărbătoare, apoi oierii, cu turma de berbeci şi câini ciobăneşti, şaretele cu gospodari şi gospodine în straie populare şi căruţele cu stânele de vară.

În acordurile antrenantelor cântece populare bucovinene, senatorul şi soţia sa s-au prins în horă, împreună cu iubitorii dansurilor populare strânşi în număr mare la eveniment.

Lor li s-au alăturat ceilalţi lideri ai PD-L, primarul de Suceava, Ion Lungu, parlamentarii PD-L şi invitaţii lor.

Îmbinând tradiţia cu modernitatea, senatorul şi-a scos haina de la elegantul său costum bleumarin cu dungi şi a îmbrăcat o bundiţă ornată cu blană de jder şi s-a încins cu un chimir negru de piele.

Soţia sa, în schimb, a venit îmbrăcată într-un costum popular, cu brâu tricolor şi maramă.

Tot în costum popular a fost şi candidatul PD-L la Primăria Gura Humorului, medicul veterinar Gheorghe Niţă.

 

Preparate tradiţionale pentru Flutur şi Stolojan

Din centrul oraşului Frasin, tot alaiul a plecat, pe DN17, către tabăra Bucşoaia. În ciuda ploii dese, pe traseu foarte mulţi localnici s-au oprit să dea mâna cu senatorul Flutur şi să-i ceară autografe.

În tabăra Bucşoaia, musafirii s-au transformat în gazde pentru oaspeţii de la Bucureşti, Theodor Stolojan şi Raluca Turcan.

Din centrul mulţimii de peste 10.000 de oameni, staff-ul PD-L a mers într-o stână turistică amenajată pe platoul din tabără. Aici au fost întâmpinaţi cu o masă pregătită în cel mai curat stil bucovinean, cu preparate din carne şi brânză pe talgere de lemn şi în farfurii de lut, cu ulcioare de ceramică pentru vin şi ţuică şi ştergare brodate cu motive tradiţionale.

În faţa stânei, aroma viţelului şi berbecului la proţap şi a caşului fiert în cazan se împletea cu mirosul iute de oaie din sumanele ciobanilor, ceea ce a dat o notă în plus de autenticitate întregii manifestări. Frumoasele „ciobăniţe-chelneriţe” cu catrinţe de două palme au întregit atmosfera, promptitudinea şi amabilitatea cu care au servit amatorii de bucate tradiţionale făcându-le de două ori remarcate. Stăpânul uneia dintre cele trei stâne instalate pe platoul de la Bucşoaia i-a dăruit Ralucăi Turcan o bundiţă albă, pe care tânăra politiciană a purtat-o pe tot parcursul vizitei la Bucşoaia.

 

Legământ pentru Hora Bucovinei

După masa de la stână, Flutur, Stolojan, Lungu, Turcan şi ceilalţi membri ai staff-ului de campanie PD-L au urcat pe scena pregătită pentru cântăreţii de muzică populară şi pentru dansatori şi au spus câteva cuvinte mulţimii, întinsă până la poalele muntelui Cetăţuia. Conform lui Flutur, la Hora Bucovinei şi-au adus contribuţia 45 de comune din judeţ.

„Motivul acestei sărbători este urcatul oilor la munte. În 1937, aici, în Bucovina, a fost întâmpinat Regele Carol de bucovinenii noştri care erau străjeri, de un şef al străjerilor de aici, din Frasin, Sidorovici. Atunci a mai fost organizată aici o asemenea sărbătoare. Cred că este bine şi meritaţi din plin să vă distraţi. Este o dovadă clară că Bucovina este un muzeu viu, nimic nu este manea, nimic nu este prefăcut. Totul este autentic, nu am obligat pe nimeni să vină la această sărbătoare, care nu dorim să fie o sărbătoare politică, ci una a portului popular, a tradiţiilor din Bucovina. Să facem un legământ ca în fiecare an, de Duminica Tomei, să sărbătorim aici, în inima Bucovinei, Hora Bucovinei”, a spus Gheorghe Flutur.

 

O noapte de muzică şi dans la Bucşoaia

Theodor Stolojan le-a amintit celor prezenţi de sutele de mii de români care lucrează în străinătate şi duc dorul tradiţiilor de acasă: „Avem mulţi români care lucrează în străinătate. Unii dintre ei ne-au făcut de râs în Italia şi prin alte părţi, mulţi însă sunt oameni vrednici, iar ceea ce se întâmplă astăzi aici este cheia care ne va duce în Europa şi ne va arăta aşa cum suntem noi. Oameni corecţi, muncitori, care păstrează şi îşi iubesc şi tradiţiile. Să vă distraţi bine şi să vedeţi ce înseamnă să aveţi oameni cărora le pasă de dvs., care doresc să vă fie bine”.

Deşi senatorul Flutur, proclamat de una dintre interpretele de muzică populară drept „cel mai tare organizator de spectacole din România”, a spus că nu doreşte să dea evenimentului o tentă politică, primarul de Suceava a punctat că totuşi suntem în plină campanie electorală şi a transmis mulţimii mesajul că, „după ce Gheorghe Flutur va fi preşedintele CJ, folclorul în Bucovina va fi acolo unde îi este locul. Folclorul pentru noi este o comoară pe care trebuie să o conservăm, să o păstrăm”.

Odată cu finalul scurtelor discursuri oficiale, s-a terminat şi urcatul oilor pe muntele Cetăţuia. Pe deal s-au aprins focurile şi au sunat buciumele, ceea ce a dat semnalul începerii petrecerii, cu Laura Lavric, Călin Brătianu, Margareta Clipa, Pamfil Roată, Angelica Flutur, fanfarele de la Stamate şi Calafindeşti, taraful de la Fundu Moldovei şi ansambluri populare de la Borşa şi Sighet.

Mai menţionăm că organizatorii au obţinut autorizaţie pentru petrecere până luni dimineaţă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 10.000 de oameni la Hora Bucovinei, organizată de PD-L la Bucşoaia.
 Vizualizări articol: 1662 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.57/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.6 din 7 voturi
Peste 10.000 de oameni la Hora Bucovinei, organizată de PD-L la Bucşoaia3.657

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   PACAT! trimis de
( 5 mai 2008, 11:22:54
Toate ar fi bune in campania PL-D dar prezenta lui CARCALETE in staful sucevean este si va ramane mult timp o pata! Numai voi ii aveti detergentul eficient!
1.1  RE: PACAT! trimis de
( 5 mai 2008, 16:04:39
ASA E !

1.2  RE: PACAT! trimis de
( 5 mai 2008, 19:44:46
la aceasta hora au fost folositi profesori si copii de la scolile din judet . fara voia lor
2.   Variante trimis de
( 5 mai 2008, 11:24:24
poti face in general 2 lucruri...sa faci ceva (hora bucovinei, balul gospodarilor, borduri, semafoare, carrefour-uri, etc etc), sau sa nu faci si sa mananci ciuperci pe seama alora care au facut sau fac...ceva (nu musai bun, nu musai de durata).

E bine ca au facut evenimentul asta, pacat ca l-au facut anul asta si pute a campanie. In rest cred ca a fost frumos si binevenit.

Urmeaza comentariile de genul :

- sparg banii pe petreceri campenesti in loc sa le dea la profesori tichete cadou

- nu au fost nici 1.000 de oameni, chiar daca ii numarai de 2 ori

- Lungu e cioban, sa se duca cu oile la munte

- tara arde si baba se piaptana

- MAD e activist PD-L

- da gropile cand le repara?
2.1  RE: Variante trimis de
( 5 mai 2008, 16:07:10
ATI OMIS UNUL ESENTIAL :

ESENTA SARBATORII O CONSTITUIE DE FAPT URCATUL BOILOR IN VARVUL PIRAMIDEI
2.2  RE: Variante trimis de
( 5 mai 2008, 17:13:22
Corecthappy
2.3  RE: Variante trimis de
( 5 mai 2008, 18:23:39
va spun eu sigur PSD+PNL nu vor prinde impreuna nici jumatate cat PD-L ....Dontu va avea maxim 17% iar zarujanca maxim 13% .....iar PSD+PNL vor avea maxim 25% asa ca vax ....sa dispara hotii din atara si comunistii lui marza.
2.4  RE: Variante trimis de
( 5 mai 2008, 19:40:24
PNL 25%, PSD 30%, PLD sta o tura ....
3.   Pt '' buna credinta '' trimis de
( 5 mai 2008, 11:31:07
in primul rand e PD-L , iar in al doilea rand ar trebui sa sti ca domnul Carcalete a fost printre primii care a trecut din PNL in tabara PLD , i-a ramas fidel lui Flutur, iar fidelitatea in politica e unul din putinele lucruri care sunt apreciate si cat de cat respectate. Daca ai ceva personal cu Dl Carcalete , problema ta , dar in partid si la conducerea ISJ Suceava a dat dovada de eficacitate.
3.1  RE: Pt '' buna credinta '' trimis de
( 5 mai 2008, 14:31:25
Ai dreptate, asa e, a trecut printre primii si l-a urmat. Este si un dar. In politica ramai fidel cauzei si nu persoanei? Ce se intampla daca persoana care ii esti fidela, dispare? pufff! Innebunesti? Te sinucizi? Cam asa e PD-L-ul acum.Fidel Marinarului. Sa vedem in 2012 ce se va alege de capu lui...
4.   Vrajeala trimis de
( 5 mai 2008, 11:31:10
Fluturas, deja se crede stapanul Bucovinei. Va dati seama ce va fi dupa ce va pune mana pe judet?!! El este reprezentantul smecherilor si hotilor de lemne. Vorbeste de baroniada psd, cand el este cel mai mare baron din judet?!! Oare ne crede fraieri pe toti.
4.1  RE: Vrajeala trimis de
( 5 mai 2008, 11:55:31
relu acuzi fara sa stii ce vorbesti ...nu se crede nimeni stapanul Bucovinei...dar daca tu ca reprezentant de baza a "cumetriei" PNL-PSD continui aceasta campanie electorala bazata pe dezimformare .....ar fii bine sa te mai interesezi si tu ...asa pentru cunostinat ta personala si sa incetezi asocierea lui flutur cu hotzii de lemne!!
4.2  RE: Vrajeala trimis de
( 5 mai 2008, 15:38:07
se stie forte bine de jafurile din padurile bucovinei, articol scris si in gardianul iar atosul devine "" chel""
5.   Nah trimis de
( 5 mai 2008, 11:32:27
oameni buni, trebuie sa intelegeti ca acest aveniment se va repeta de acum in fiecare an.ca in acest an a fost in campanie electorala ....soarta.la anul nu va fi campanie.si in ciuda ploii a fost super misto, si chiar cred ca au fost vreo 10 mii de oameni, cel putin pana pe la ora 15 au fost poate chiar mai multi.cei care sunt sceptici ii invit la anul sa se lamureasca.
5.1  RE: Nah trimis de
( 5 mai 2008, 14:19:05
BA DA VA FI CAMPANIE! PENTRU bASESCU
6.   10.000 de oameni trimis de
( 5 mai 2008, 11:44:44
Bai fratilor crapa PSD-isti de ciuda. Fiti si voi mai indulgenti cu ei, spuneti ca au fost mai putini oameni la Frasin, ca se oftica astia si se enerveaza prea tare si or mai face si complicatii de la pumnul de pastile de cap pe care il i-au zilnic.

7.   Gresit trimis de
( 5 mai 2008, 11:51:47
de cand jderul e tot una cu dihorul?bonditele au blana de dihor nu de jder
8.   Gresit informat trimis de
( 5 mai 2008, 11:52:29
de cand jderul e tot una cu dihorul?bonditele au blana de dihor nu de jder
9.   Domnul Flutur man�nca barabule! trimis de
( 5 mai 2008, 12:08:55
Daca nu a facut statuia lui Stefan cel Mare pe dealul Humorului, a facut o hora bucovineana. Prostii se aduna la circ, nu-i asa ? "Monitorul" are rubrica "Presa veche". Ce ar fi daca ar publica cate ceva din campaniile electorale ale lui Ion I. Nistor ? Ati vedea ce mare asemanare este! Flutur este un frustrat. La scoala purta o caciula mare si nimeni nu-i auzea gura decat la Sf. Vasile c�nd se apuca sa ure! Pe bani, desigur! A incercat reeditarea mascaradei pe treptele Prefacaturii sui Onofrei, acum trei ani. Nu i-a mers. Acum Hora la Frasin. De ce nu spune ca a obligat primarii portocalii sa fie prezenti cu cel putin 50 de oameni ? UN MINCINOS! Si voi publica dovada dar ceva mai aproape de ceasul votului spre ai lamuri pe electori! Asteapta, numai Coane Ghoerghita, ca sa vezi ce ai semnat cu manuta Dumitale!
9.1  RE: Domnul Flutur man�nca barabule! trimis de
( 5 mai 2008, 15:33:39
Bai,omuletule,tu vorbesti de convocare obligatorie a primarilor?Da sambata la Suceava ai cui primari si viceprimari erau prezenti la intalnirea cu Adrian Nastase?Si nu 50% ci 100%!Tampitule,iti meriti soarta alaturi de toti perdantii din PSD!
9.2  RE: Domnul Flutur man�nca barabule! trimis de
( 5 mai 2008, 15:47:44
Omule... tu ai ceva probleme grave!!! Afla tu ca "Vesnicia s-a nascut la sat" (frustratule)!!! Asa ca mai bine te-ai apuca sa uri si tu, tot pe bani, sa nu iti pierzi postul dupa ce tatuca Marza nu o sa mai poata imputi scaunul de la CJ! Sa vad eu dovada aia, c-apoi am si eu destule...
10.   Bondite trimis de
( 5 mai 2008, 12:09:07
pt cucoanele PSD -iste au aparut bundite cu blana de nurca.
11.   Asta e trimis de
( 5 mai 2008, 12:21:25
Danseaza prostimea, nu gluma...
11.1  RE: Asta e trimis de
( 5 mai 2008, 12:25:21
votati-l pe taranoiu de Flutur, si o sa vedeti ca o sa faca bine numai in prejma Humorului de unde este.
11.2  RE: Asta e trimis de
( 5 mai 2008, 18:31:54
taranoi e tatatu care te-a **** mai lichea psd-ista.
12.   Ciudat.pt Doru...si altii ca el trimis de
( 5 mai 2008, 12:29:34
Pana acum, din ce observ peste tot in judet,cea mai agresiva si costisitoare campanie o are PD-Lul lui Fluture. Deasemeni tot romanu' cu ceva glagoree la cap stie ca scumpii nostrii politicieni fac bani cat se afla la guvernare.Insecta si ai lui,cel putin la nivel declarativ nu au nimic comun cu actuala guvernare(sic!).Si atunci vin si te intreb pe tine Dorutule,daca nu de la hotii de lemne si alte categorii de hoti,de unde mama dracului vin banii?
13.   Ce e cu prosteala asta? trimis de
( 5 mai 2008, 12:30:48
da fratilor,,, ce e cu prosteala asta?cati dintre parlamentari si lideri politici ati vazut ajutand inafara de campania electorala,,,pe oameni? pe cati dintre ei ati vazut mergand intr-o zi obisnuita,,,pe strada,,,sa stea de vorba cu cetetenii ,,plecand urechea la problemele acestora?cati dintre dumnealor,,,au mers vreodata ,,intr-o zi de DUMINICA,,la un spital,,,sa vada in ce conditii sunt tratati bolnavii,,,desigur,,conditii insalubre,,,tot din cauza politicienilor,,,ca deh,,nu sunt bani.?ACUMA NESIMTITII DE EI,,,AU CURAJUL SA CEARA SPRIJINUL OAMENILOR.SI LE PROMIT CA DACA II VOR ALEGE ,,LE VOR DA LUNA SI SOARELE DE PE CER?SA FIM SERIOSI OAMENI BUNI....NE-AM INVATAT SA FIM UN POPOR MANIPULAT,,,DAR INCET CU INCET LUMEA SE DESTEAPTA STIMATI POLITICIENI,,RUSINE SA VA FIE ,,,ASI CRAPA DE RUSINE IN FATA OAMENILOR STIIND CA LE CER AJUTORUL SI LA GREU II LAS,,,RUSINE VOUA
14.   Auzi trimis de
( 5 mai 2008, 12:34:29
??????????????????????????????
15.   O adunatura de tarani trimis de
( 5 mai 2008, 12:39:09
Ce sa le faci domnule, niste tarani! Flutur si ai lui sunt niste tarani ordinari, jegosi si disperati. Cred ca tatucul marzak pana la urma le va aplica un croseu si o directa in barba, psd'style, de'i va face KO. Degeaba incerca fluturas sa loveasca la ficat, ca are capul descoperit si o sa o ia rau de tot. Marzak mai mult tace si face, si a scos de la naftalina fondurile PHARE pentru zile grele, iar banii inseamna voturi. Numai ca Marzak are suficient cap sa nu arunce cu banii pe afise si pancarte numeroase si sufocante, el trateaza direct cu oamenii....ceea ce multi nu stiu e ca judetul are 460000 de oameni in mediul rural, din care multi voteaza cu psd (dovada si scorul de 30 la suta scos la europarlamentare). Cine cunoaste stie!
15.1  RE: O adunatura de tarani trimis de
( 5 mai 2008, 18:37:09
da eu marzak recunos ca am capatat legal de la firmele ce au castigat proiectul UTILITATI SI MEDIU cam 80mil de euro ceea ce inseamna comisionul de 20%.
16.   Adevarul va triumfa trimis de
( 5 mai 2008, 13:06:27
Dumnezeu nu va lasa pe tot mincinosul si fatarnicul sa invinga. Flutur nu a furat lemn, are destul, ci a inlesnit furtul sutelor de hectare de padure, care acum o iai la vale .... dupa el. Daca va veni aici, in zona sa locuiasca poate va vedea cu ochii lui dezastrul naturii. Ca ministru a inlesnit acest dezastru,
17.   Daca as fi Marza... trimis de
( 5 mai 2008, 13:38:43
in locul lui Marzoi mi-as retrage imediat candidatura,mi-as lua un bilet pt Africa de Sud si as taia-o..Actiunea de la Bucsoaia a fost un adevarat succes si tremura psdeii de frica ,ca li s-a terminat slujba publica in beneficiul personasl.Afara cu banditii de la psd si pnl,Camorra din Romania
18.   Anti-psd trimis de
( 5 mai 2008, 13:41:58
sunt convins ca dl Flutur e viitorul presedinte Cj!Putem rasufla usurati ca am scapat de mafia psd.Ei vin sa se afiseze cu nepotul tusei Tamara.Bombonel,ce vise marete ai,mars acasa ca e mai bine pt tine si pt toti marzoii si dontii clontioi
18.1  RE: Anti-psd trimis de
( 5 mai 2008, 17:38:46
da asa este..scapam de mafia psd.....dar vine mafia PDL.....Tot un drac!! happy
19.   Rusine trimis de
( 5 mai 2008, 13:46:29
adevarul e ca DN 17(dezastrul national 17) poate fi folosit doar pentru dusul oilor la stana si plimbatul cu caii si caruta,dar cu ce au fost vinovati soferii ce tranzitau "orasul" Frasin sa petreaca o ora pentru a-l traversa din cauza "lustruitorilor de funduri" ai lui flutur? (a nu se intelege ca sunt un simpatizant al lui marza pe care il "iubesc din suflet " pentu starea DN 17 care ,ghinion curat, nu trece prin cajvana )
20.   Flutur ii bun de cioban, se pricepe trimis de
( 5 mai 2008, 13:51:36
Dupa pupat vitele a urmat oitele. Lasa Fluturas ca si asa nu pupi scaunul de presedinte al C.J. si ai locul asigurat la stana. Omul potrivit la locul potrivit. Acolo te poti desfasura in voie, ai Turcane cate vrei, boi si vaci pe alese iar stafia Stolo va supervizeaza. O sa aveti numai succesuri, vorba lui fatuca Lenuta. Imi place la nebunie stigatura lui badia de peste 80 de ani vecin cu Flutur:

Fluturas, bouras, mai fa un tur

Pe Marza sa-l pupi in cu...r.

Lighioanelor.
20.1  RE: Flutur ii bun de cioban, se pricepe trimis de
( 5 mai 2008, 15:29:58
Asta ca sa vezi tu ca Flutur se pricepe la toate!!! Ai face bine sa te inveti sa vorbesti frumos, ca nu ti-ar strica niscai cultura... Wake-up you fool!!! De parca ti-ar fi dat Flutur cu ceva in cap!!! Mai conformeaza-te cu realitatea (chiar daca doare!): Flutur are de ...n... ori mai multe sanse la CJ decat Marza!!!
21.   Minciuni trimis de
( 5 mai 2008, 14:00:53
Goana dupa ciolan a inceput, nu conteaza pretul.
22.   Bravo PD-L trimis de
( 5 mai 2008, 14:28:44
sunteti cei mai tari! trebuie scimbat mosneagul de Marza de la CJ. 18 ani nea condus si tot nimic nu a facut in judetul acesta, Cica.."Faptele raman . Vorbele zboara" ce fapte mai nesimtitule, de 18 ani te lauzi ca faci drumul de la Nisipitu si nici in ziua de azi nu e facut, turnati cateva bascule de balast inainte de campania electorala si dupa aceea nu mai faceti nimic PSD-isti imputiti.....Adio PSD...PD-L e la putere.!!!!
23.   Anti PD-L trimis de
( 5 mai 2008, 14:42:56
un bun prilej ca taranii sa-si scoata costumele populare de la naftalina
24.   Promisiuni, promisiuni desarte! trimis de
( 5 mai 2008, 14:53:24
E ceva!!... toti promit, fara bun simt, doar, doar sa-i votam, apoi liniste si vom auzi ,, ca nu se poate''! De ce Flutur se expune cu asa promisiuni ca Suceva va fi un ELDORADO, etc... (sunt afise mari!) si ceilalti se intrec in promisiuni, unde-i decenta!? De ce suntem prostiti fara menajamente, nu-i impertinenta si lipasa de rusine si bun simt!?
25.   Cel satul trimis de
( 5 mai 2008, 14:56:03
Daca mergeau la un azil aveau mai mult de castigat; dar cel satul...
26.   Vai de noi trimis de
( 5 mai 2008, 15:11:31
imi amintestede vizitele lui ceausescu.....................
27.   Bravo PD-L trimis de
( 5 mai 2008, 15:21:17
Cred ca acesti oameni de la PD-L vor triumfa peste tot in judetul Suceava.Sper ca populatia acestui judet a mancat destule gogosi si minciunele de la G Mirza si Tariceanu.In sfarsit,o mare parte din cetateni si-au dat seama ce teapa au luat de la Iliescu,Bombonel si Tradiceanu.Succes PD-L,scoateti-l la pensie pe Marza!
28.   Cutremurul scaunului PSD trimis de
( 5 mai 2008, 15:26:08
Flutur, macar stie sa-i atraga pe oameni fie si la evenimente gen Hora Bucovinei dar Marza ce face? isi trimite oameni prin judet sa caute alti GHEORGHE FLUTUR sa mai fure cateva voturi?Oricum nu i-a mers.HA HA HA! JOS PSD!!!!!!
28.1  RE: Cutremurul scaunului PSD trimis de
( 5 mai 2008, 15:38:21
Da da... laughing))) si cum nu le-a iesit, ieri a fost mare congres sa vada care cum mai fura ceva voturi de la sate, care cum gaseste niste tarani mai prosti sa le zica ca au ei oua (poate or avea si lemne!laughing))) pt toata taralaughing))! Doamne, ca zdraveni tare mai sunteti la minte!!! Ce-ar fi sa mai coborati pe Pamant, PSD'istilor????
29.   Fluturele porc trimis de
( 5 mai 2008, 16:34:46
n-a bocit butterfly dupa modelul binecunoscut "draga stolo" ? nu mai crede nimeni in stafii si in frustratzi! ghinion insecta!
30.   Pt. primar trimis de
( 5 mai 2008, 17:32:22
Intotdeauna gunoiul pluteste la suprafata. Doua gunoaie Lungu si Flutur.
30.1  RE: Pt. primar trimis de
( 5 mai 2008, 18:39:28
ce ar fi sa mananci tu ......la aceste gunoaie??? mata e tarfulita!!
31.   Va place, nu va place, asa va fi ! trimis de
( 5 mai 2008, 17:52:50
Flutur va c�stiga cel putin pentru ca M�rza a stat DESTUL; s-au saturat si MEDIUL RURAL de el. Acest mediu nu a �nregistrat niciun progres, dimpotriva a regresat. Trebuie si altcineva la conducere �n locul lui M�rza. Acesta nu este loc de veci. Haideti sa �ncercam si cu alt candidat ! Este firesc ca M�rza sa plece. Lui i-a mers foarte bine, nu vrea sa plece.....dar acum cu votul uninominal putem sa-l obligam sa plece.
31.1  RE: Va place, nu va place, asa va fi ! trimis de
( 5 mai 2008, 18:18:29
Sa speram... ar fi si timpul...
32.   Dl flutur, presedintele CJ. trimis de
( 5 mai 2008, 18:00:03
Dl Flutur, un politician de mare calibru!

PDL va castiga toate candidaturile in SV, plus localele, fiindca are oameni de valoare.

32.1  RE: Dl flutur, presedintele CJ. trimis de
( 5 mai 2008, 18:23:33
da da..e unul max pe la pdl...de mare valoare intre hoti! lumea il cunoaste bine!
32.2  RE: Dl flutur, presedintele CJ. trimis de
( 5 mai 2008, 18:25:23
asa este SV. vafi portocalie
33.   Sa nu uiti Darie trimis de
( 5 mai 2008, 19:52:00
Intai a fost "revolutia" apoi descoperirea caracterelor unor "oameni" apoi caritas, gerald, fni, recalcularea pensiilor, (una din cele mai murdare actiuni a statului roman) bancorex, banca religiilor,banca agricola,alegeri, sperante,minciuni ,inbogatiri fara precedent,cuponiada, scumpiri, vanzarea intreprinderilor,inchiderea minelor,droguri,flota romaniei, casa din mihaileanu,zambaccian,televizi desmatate,incalcarea demnitatii oamenilor prin pomeni electorale,cedarea frauduloasa a unor proprietati si scoaterea in strada a unor necajiti ai soartei,la toate aceste nenorociri au participat politicieni de ieri si de azi si pe termen scurt si cei de maine, iar noi ne injuram ca ultimi prosti facandu-ne sperante in timp ce politicienii toti dar absolut toti ne rad in nas
34.   Scump doamna, scump trimis de
( 5 mai 2008, 20:00:43
Flutur, cand vrea ceva, obtine, dar cu ce pret?? Sau asta nu mai conteaza? Acum 8 ani a vrut senator, a iesi. CE "manevre", ce "sacrificii" s-au facut....nimeni nu stie(sau chiar nimeni)??? Acum 4 ani a vrut sanator, a reusit, dar cu ce "sacrificati"??? Nichitean a fost tradat, de cine si de ce?? Si uite asa a avut loc "rocada" de la PD la PNL si viceversa. Acum 4 ani Prodemocratia era "trepadusul" electoral al DA (pana si pachetele de mancare le primeau, odata cu instructiunile, de la DA) Ca s-a dorit si se doreste un partid unic este din ce in ce mai evident. Si pe ce structura? Veti spune PSd, fals, total fals. Pe structura PD. Strigati din toti rarunchii"jos comunistii", bravo voua, dar cati din PD-L nu au fost membri de partit si ii votez.

"Sa arunce piatra cei fara de pata!"
34.1  RE: Scump doamna, scump trimis de
( 6 mai 2008, 01:01:55
Gheorghe Nita candideaza la primaria Gura Humorului din partea PD-L. El nu a fost membru de partid niciodata. Treci la vot si voteaza-l! E om de isprava sa stii.

PS: Nicitean nu a fost tradat. El este un idiot pur si simplu -> a votat de 5 ori ca apoi sa planga in genunchi la Marza sa intre in PSD sa il valideze senator. Crede-ma.. eram prin preajma.
34.2  RE: Scump doamna, scump trimis de
( 6 mai 2008, 13:00:19
stiu intreaga poveste cu cele 5 votari si cate mai voiau ei, dar nu a fost singurul, crede-ma. Stiu si dedesupturile "votarii" si cum (cine)"dracu" l-a impins sa intre in "pacat". Ca o fi stat in genunchi si la cine o fi stat nu stiu, dar stiu ca tehnic si legal nu mai putea fi validat nici de "Dracu" si nici macar de Dumnezeu, crede-ma.... e scris in stele(lege)
34.3  RE: Scump doamna, scump trimis de
( 6 mai 2008, 13:02:10
Pune " " la dedesupturile, asa cum scria"Suptprefectul", cred ca stii si fluturasii la care fac referire
35.   Abureala trimis de
( 5 mai 2008, 20:28:57
pierdere de timp pentru cititori----toti fug dupa ciolan,.....
36.   ... trimis de
( 5 mai 2008, 21:33:08
Orice festival de acest gen aduce bani si face reclama zonei respective. Deci toti cei care comentati ca e risipa de bani, sunteti pe langa subiect. Si ce daca l-a pornit Flutur? De ce nu s-a gandit altu pana acum? Asta e un om politic energic, foarte bun organizator si cu o sustinere solida in partid. In sfarsit cineva care o sa administreze judetul cum trebuie, o sa-l duca in Europa, nu la el acasa cum a facut Marza si PSD-ul.

Orice om de aici din judet stie cum sa treci din Bistrita in Suceava si simti ca ti se rupe masina. Judetu asta chiar are nevoie de un om ca Flutur care stie sa faca ce trebuie, cand trebuie.

Si voi, ratatzi de cariera, stati linistiti ca nu e Flutur nici frustrat, nici nu se crede stapanu Bucovinei. In schimb Marza mai are putin si devine stapanul Bucovinei la cat teren si cati bani controleaza prin firmele lui si ale lu fiu-sau.
36.1  RE: ... trimis de
( 5 mai 2008, 21:46:58
Apoi nah.... avand in vedere cat de multi inteleg asta, degeaba isi bat unii gura ca tot acolo se ajunge! Asa ca, PSD'istilor, decat sa va luati de ce a facut sau nu a facut Flutur, mai bine va apucati sa faceti si voi ceva... macar sa aiba lumea de ce vorbi! Ca, daca ar fi s-o luam pe dreptate, nu stiu care este frustrat, la ce acuzatiii faceti... deci, mai moale...
36.2  RE: ... trimis de
( 5 mai 2008, 22:05:39
Cate carti de istorie ati citit? Ce stiti despre HITLER si ascensiunea sa? Cu ce mesaje a avut succes la prostime si care dintre politicienii nostrii il imita??? In armata e o vorba: "BELESTE OCHII SA NU BELESTI......!" Cred ca mai multa prudenta nu ar strica, asa se prezenta si C V Tudor, dar nu i-a iesit. Acum au preluat altii mesajul...........
37.   Nu v-ati saturat? trimis de
( 5 mai 2008, 21:33:29
Marza mai are putin si il ajunge pe Ceausescu din urma! De cati ani e seful judetului Suceava? De la Revolutie incoace, nu? Au trecut ceva ani... cat mai are pana la 25 de ani? Nu stiu inca ce va face Flutur, dar, deocamdata, sunt convinsa ca un suflu nou la CJ nu ar strica! Asa ca...il voi vota pe Flutur! Pe el inca nu am motive sa il injur!(sper sa nu imi dea mai tarziu).
37.1  RE: Nu v-ati saturat? trimis de
( 5 mai 2008, 22:00:50
pe Base il injuri? Daca DA, de ce? Daca nu, de ce? Cat de mult iti place "BALAMUCUL"? Cat de BINEEEE traiesti???
38.   Tradatorii s-au dat in spectacol trimis de
( 5 mai 2008, 22:12:55
totii tradatorii ,totii primarii zonei care au fost cumparatii de la psd, cum de nu au cintat imnul psdului ,doar erau mai multi psdisti decit pdlisti

38.1  RE: Tradatorii s-au dat in spectacol trimis de
( 5 mai 2008, 23:46:26
Crezi ca-l stiau(Imnul)? Sau crezi ca stiau la ce partid sunt? Ei stiu doar ca le este si le va fi bine! Asta-i politica si multi cad in "plasa" celor care se cred IZBAVITORII Romaniaei/Sucevei.

39.   V-ati lovit la cap cu PD-L? trimis de
( 5 mai 2008, 22:23:07
Bah voi ati innebunit? Nu realizati cine fura in tara asta? Cine fuge de la un partid la altul functie de conjunctura? Cine coloreaza apa din fantani (btw, nu am mai auzit asa tampenie... bietii copii fug de langa apa ca nu inteleg de ce e colorata... poate o sa inceapa sa le placa si n-or sa mai vrea la mare ca e prea "incolora")?
40.   Bine ,au fost 20.000 de oameni trimis de
( 6 mai 2008, 00:51:07
Sloganul lui Zarone incepe cu(sinceritate?):flutur vrea Bucovina !(parca mai e ceva cu Athos),asta-i treaba lui,isi poate dori si o Elena Udrea personala,dar faptul ca a reusit sa adune atitia oameni acolo,nu inseamna mare lucru ,la sumele fabuloase cheltuite si la minciunile sfruntate cu care a ademenit,mai ales oameni simpli.Sa nu uitam,ca populatia cu drept de vot din judet este 10 ori mai mare si in afara de ce-a adunat(ce se mai potriveste)nu mai are de unde creste decit dublu.Si atunci de unde atita siguranta de sine pe acest mediocru(nu cumva se mizeaza pe alegeri trucate,ce vor fi explicate prin aceste participari numeroase,mai ales ca oriunde s-ar desfasura ,actorii vor fi aceeasi). Dupa resemnarea unor lideri de pe acum dispusi sa dea la pace cu PD-Laturile se pare ca nu vom afla niciodata,provenienta sumelor exorbitante cheltuite de aceste scursuri politice si nici adevarul despre corectitudinea alegerilor.
41.   .. trimis de
( 6 mai 2008, 08:44:03
Chiar ma intrebam cand va cobori si FAULT din turnul sau de fildes, acest geniu neinteles al comentariilor pe forum. Mai omule, tu faci parte din acea categorie de exemplare patetice care chiar refuza sa accepte ca s-a nascut degeaba si chiar nu are ce cauta pe aceasta planeta. Vorbesti in termeni de mediocritate despre oameni cu personalitate si prezenta politica puternica. Iti precizez si tie: relaxeaza-te, sumele sunt din fonduri de campanie, de care dispune orice partid. Faptul ca PDL-ul le foloseste eficient si chiar putin inedit, e meritul lor. Lumea n-a fost ademenita cu nicio minciuna, ci cu un program cultural si de divertisment. La urmatoarea manifestare te sfatuiesc si pe tine sa te duci, sa mai vezi cum e printre oameni, pt ca forum-ul poate crea monstri.
42.   .. trimis de
( 6 mai 2008, 09:03:43
Chiar ma intrebam cand va cobori si FAULT din turnul sau de fildes, acest geniu neinteles al comentariilor pe forum. Mai omule, tu faci parte din acea categorie de exemplare patetice care chiar refuza sa accepte ca s-a nascut degeaba si chiar nu are ce cauta pe aceasta planeta. Vorbesti in termeni de mediocritate despre oameni cu personalitate si prezenta politica puternica. Iti precizez si tie: relaxeaza-te, sumele sunt din fonduri de campanie, de care dispune orice partid. Faptul ca PDL-ul le foloseste eficient si chiar putin inedit, e meritul lor. Lumea n-a fost ademenita cu nicio minciuna, ci cu un program cultural si de divertisment. La urmatoarea manifestare te sfatuiesc si pe tine sa te duci, sa mai vezi cum e printre oameni, pt ca forum-ul poate crea monstri.
43.   .. trimis de
( 6 mai 2008, 09:06:09
Chiar ma intrebam cand va cobori si FAULT din turnul sau de fildes, acest geniu neinteles al comentariilor pe forum. Mai omule, tu faci parte din acea categorie de exemplare patetice care chiar refuza sa accepte ca s-a nascut degeaba si chiar nu are ce cauta pe aceasta planeta. Vorbesti in termeni de mediocritate despre oameni cu personalitate si prezenta politica puternica. Iti precizez si tie: relaxeaza-te, sumele sunt din fonduri de campanie, de care dispune orice partid. Faptul ca PDL-ul le foloseste eficient si chiar putin inedit, e meritul lor. Lumea n-a fost ademenita cu nicio minciuna, ci cu un program cultural si de divertisment. La urmatoarea manifestare te sfatuiesc si pe tine sa te duci, sa mai vezi cum e printre oameni, pt ca forum-ul poate crea monstri.
44.   Sa ridem cu.... trimis de
( 6 mai 2008, 11:22:34
Dl.cititor afirma cu nonsalanta(p.69,70) : Lumea n-a fost ademenita cu minciuni,ci cu un program cultural si de divertisment(aici intra probabil cuplul comic Stolo,moartea din Carpati si Raluca san de fier),deci pina la urma tot despre o ademenire este vorba si deo recunoastere ca avind putine idei(1) si nici un program ati ademenit multimea,cu garatre si fanfare. Ideea = PSD-istii -comunistii; Program =canci(mai pe intelesul (prost) (mult)imii. Banc: lui bula i se promite o bicicleta cadou,daca in timpul servirii mesei la care erau invitati mai multi musafiri,nu spune, ca de obicei, prostii.Bula promite ,se abtine pina aproape de final,cind trinteste o injuratura de ramin musafirii cu tacimurile in aer si apoi se justifica: Ma pis pe bicicleta,dar nici mustele n-o sa mai faca amor in farfurie la mine ! Inlocuieste masa in familie cu Hora de Bucovina,parintii cu coleopterele ,invitatii speciali de la Bucale ,cu mustele si pe Bula cu un partcipant revoltat de cele vazute ..
44.1  RE: Sa ridem cu.... trimis de
( 6 mai 2008, 13:11:58
Fault, cred ca "un cit. cu frecventa" e balbait si are ceva cu "frcventa"(o fi frustrat de vreo frecventa? e posibil sa fi terminat la ff!) Fonduri or fi, nu zic ba, dar de unde si cum sunt justificate......??? Eu semnez cate un Stat de plata sau Contract de colaborare pe unde muncesc si-mi rup oasele, dar cand iei 200-500Ron/zi si nu semnezi nimic?? Sau si mai grav: "donezi" ceva PARTIDULUI si semnezi tu intr-un tabel, dar nu primesti chitanta....? Cum se chiama? ISTETIME, INGINERIE FINANCIARE sau si mai CORECT (STIL DE LUCRU PD-L) EVAZIUNE FISCALA.
45.   Corect trimis de
( 6 mai 2008, 11:37:09
Citeste : gratare si fanfare. In legatura cu fondurile de campanie,oricit de justificate pretindeti ca ar fii(fiti siguri ca nimeni nu va crede),de faptul ca sunt cheltuite fara nici un discernamint,doar in ideea de a inspira teama si deruta in adversari,va veti convinge curind de imensa eroare pe care o faceti,apelind cu insistenta la mijloace atit de agresive si murdare. Astept Hora Popilor si in final Hora Penitenciarelor....
45.1  RE: Corect trimis de
( 6 mai 2008, 13:25:13
Ai intrat in teren? Vezi cume sa iei la "gioale"? Noroc ca mai e un nebun si cate un roman sa-ti mai ia apararea(asta pentru ca vrem diversitatea de opinii). Adversarii tai sunt "materia prima" ptr PARTIDUL UNIC(acat) si care posteaza doar pentru a "propovadui" politica lor fara sa accepte si alte opinii. Baietii cu ochelari de soare(era sa zic de cal) care se "infiltreaza", ca din intamplare, pe la activitatile altor partide ii vei regasi si aici. Posteaza ca sa arate sefilor cat de incisivi sunt si ca in zicala"N'o face pe prostul..." ei chiar cred si raman asa cum comenteaza. Cunoasterea unor actiuni/fapte din istoris sec XX ar face ca sa nu mai fie asa de incantati de "mesajele clocotitoare" ale unor lideri politici locali/nationali ( a se vedea discursurile lui Hitler si compararea lor cu cele din campania PDminusL)
46.   Ce a facut flutur pentru Suceava? trimis de
( 6 mai 2008, 11:41:49
Dl. Flutur "marele bucovinean", spune povesti de 8 ani, de cand e senator...dar ce a facut el concret pentru acest judet ( in afara de distrugerea padurilor ), cu ce a ajutat el judetul...va spun eu...nu a facut nimic.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei