Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 17 apr 2008 - Anul XIII, nr. 91 (3772)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Învestire

Băişanu este noul prefect al judeţului Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Alexandru Băişanu este, începând de ieri, noul prefect al judeţului Suceava. Schimbul de funcţii de la nivelul conducerii Prefecturii Suceava, între Orest Onofrei şi Alexandru Băişanu, a fost oficializat în cursul unei ceremonii care a avut loc ieri, când primul a fost instalat subprefect, iar cel de-al doilea în funcţia de prefect.

Evenimentul a avut loc în prezenţa secretarului de stat din cadrul Ministerul Internelor şi Reformei Administrative, Victor Paul Dobre, care după ce a dat citire hotărârilor de Guvern prin care s-au stabilit cele două transferuri, a ţinut să-i mulţumească lui Orest Onofrei pentru activitatea desfăşurată în funcţia de prefect al judeţului, şi i-a urat succes lui Alexandru Băişanu în noua sa funcţie.

„Suceava este printre marile judeţe ale ţării, care în această perioadă s-a confruntat cu o serie de probleme dificile, şi cărora Instituţia Prefectului le-a făcut faţă. Şi un merit important îi revine şi domnului Onofrei, care le-a gestionat, motiv pentru care îi mulţumesc în numele conducerii ministerului pe care îl reprezint”, a declarat Victor Paul Dobre.

El şi-a exprimat convingerea că Alexandru Băişanu va face faţă funcţiei de prefect, având în vedere experienţa acumulată de acesta în postura de subprefect.

Dobre a subliniat că una dintre principalele preocupări pe care trebuie să le aibă Alexandru Băişanu este organizarea în bune condiţii a alegerilor locale şi a celor generale.

 

Regretele lui Orest Onofrei

Încă de la începutul discursului său, Orest Onofrei a subliniat că a ocupat funcţia de prefect 3 ani, 3 săptămâni şi 3 zile, însă nu intenţionează să facă un bilanţ al acestei perioade, pe motiv că activitatea sa în conducerea Prefecturii nu s-a încheiat. Onofrei a precizat că nu doreşte să facă nici un comentariu legat de decizia de schimbare a lui din funcţie, precizând doar că „sunt în situaţia celui care a fost chemat să divorţeze, şi trebuia să ofere un motiv. Nu a oferit un motiv, pentru că nu putea să vorbească urât despre soţia lui. Şi a divorţat, dar tot nu a vorbit, pentru că nu putea să vorbească urât despre cineva care nu era de faţă”.

El a adăugat că dorinţele sale exprimate la instalarea ca prefect au fost în mare parte realizate, amintind doar de deschiderea judeţului către exterior, şi de crearea unui climat „prietenos” pentru investitorii străini.

Orest Onofrei a precizat totuşi că are şi regrete, precizând că în unele situaţii, a avut impresia că Executivul nu a dorit să fie reprezentat în teritoriu.

„În glumă, pot să spun că de foarte multe ori m-am aflat în situaţia unui elev care a întârziat la şcoală foarte mult timp, motivând că a ajutat o bătrână să urce în tramvai. Şi a întârziat foarte mult, pentru că bătrâna nu dorea să urce. Şi de foarte multe ori, eu care reprezentam judeţul în teritoriu m-am găsit în situaţia să fac eforturi foarte mari să reprezint corect şi cu cinste Guvernul. Însă de multe ori cu impresia că Guvernul nu doreşte acest lucru”, a declarat Onofrei.

În încheiere, el i-a oferit lui Alexandru Băişanu un sfat pentru a reuşi în noua funcţie, precizând că acesta ar trebui să rostească fraza „domnule prefect, dragă Orest, îţi mulţumesc că mi-ai făcut onoarea să fac parte din echipa dumneavoastră”.

 

Băişanu şi-a prezentat primele şapte obiective

Noul prefect al judeţului, Alexandru Băişanu, a subliniat că nu are „în spate” nici un interes de grup sau vreun sprijin politic, ceea ce îi conferă libertate de gândire, de exprimare, verticalitate şi imparţialitate în deciziile pe care le va lua, precum şi credibilitatea de care are nevoie un înalt funcţionar public.

„Declar public că nu îmi voi permite improvizaţii, pentru că rolul pe care urmează să mi-l asum exclude imaginaţia în favoarea raţiunii. Ca prim reprezentant al Guvernului României în judeţul Suceava am datoria de a asigura pe toţi actorii de pe scena economică, culturală, socială şi politică că voi separa, chirurgical, nuanţele politicului de activităţile cotidiene ale cetăţii, reprezentate de instituţii, menite să stea permanent numai şi numai în slujba cetăţeanului”, a subliniat Băişanu.

Prefectul judeţului şi-a prezentat obiectivele pe care le va urmări în noua sa funcţie, respectiv organizarea ireproşabilă, în condiţiile legii, a alegerilor locale; monitorizarea strictă a activităţii tuturor instituţiilor aflate în competenţa Prefecturii, astfel încât acestea să nu se implice sau să fie folosite în campania electorală; eficientizarea comunicării dintre Prefectură şi celelalte instituţii ale statului, sindicate şi patronate şi cetăţeni; finalizarea procesului de retrocedare a proprietăţilor prin dinamizare activităţii comisiilor de fond funciar.

„De asemenea, voi cere sprijinul şi voi face toate diligenţele necesare Ministerului Internelor şi Reformei Administrative, pentru obţinerea unui spaţiu adecvat pentru Serviciul de Paşapoarte şi Serviciul Permise de Conducere si Înmatriculare a Vehiculelor. Mai mult, voi supune atenţiei Guvernului şi Parlamentului necesitatea rezolvării problematicii declanşate de cererea de retrocedare a fundaţiei Fondul Bisericesc Ortodox Român al Bucovinei”, a mai spus Băişanu.

Nu în ultimul rând, el i-a mulţumit fostului prefect, Orest Onofrei, pentru activitatea desfăşurată împreună în conducerea Prefecturii, precizând că va continua proiectele acestuia, şi va aduce îmbunătăţiri doar acolo unde va fi cazul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băişanu este noul prefect al judeţului Suceava.
 Vizualizări articol: 2275 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.40/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.4 din 5 voturi
Băişanu este noul prefect al judeţului Suceava2.455

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   PENTRU CONUL ORESTE ! trimis de
(17 apr 2008, 11:16:39
Lasa draga Oreste ca n- a perdut tara nici judetul stralucita ta inteligenta si intelepciune, oricum tu na i avut nici un cuvant de spus in materie de administratie, iar catelul de la Iasi mai latra si el uneori a paguba, lucru care a ajutat pe multi sa realizeze ce capacitate esti.
2.   Paziti-va proprietatile trimis de
(17 apr 2008, 11:46:30
Sa vezi acum manevre cu terenuri. Oare a pus baisanu ochii pe fondul bisericesc? daca-i asa sa se pazeasca popii ca sa-r putea sa ramana si datori !
3.   PSD+PC=LOVE trimis de
(17 apr 2008, 13:54:08
L-au lucrat bine pe Orest baietii(Baisanu+Marza+Prodan). PSD+PC+PNL functioneaza foarte bine la Suceava....Dl Baisanu stie ca in toamna cand PD-L castiga alegerile parlamentare, il zboara asa tare ca o sa aterizeze in brate la Marza!
4.   Bravo Baisanule, esti un smecher!! trimis de
(17 apr 2008, 14:11:17
TRAIASCA BAISANU, PREFECTUL NOSTRU!!!! CEL MAI COOL PREFECT , SI ARE IN DOTARE SI O FATZA DE MAFIOT SI O TELEVIZIUNE PROPRIE!!!!

Ce fata a facut pocaitul!! Uitati ce zambet fals are!!! Eu cred ca el inca mai spera sa revina prefect!! HAHAHAHAHA OREST FUGI REPEDE LA FLUTUR, PASTORUL POCAITILOR DIN SUCEAVA!!! FUGI REPEDE LA JIGODIILE TALE POCAITE!!! HAHAHHAA
4.1  RE: Bravo Baisanule, esti un smecher!! trimis de
(17 apr 2008, 22:50:21
bai nenonrocitule jigodie esti u si toti cei ce incercati sa mai aveti voce in suce4ava in frunte cu noul vostru prefect!!!!!!
5.   Bravooooo!!!!!!! trimis de
(17 apr 2008, 15:28:13
Hai ca de acuma e clar ce urmeaza! Dupa mafia padurilor si cea a constructiilor, urmeaza evident cea a terenurilor!! Nu-i asa? Baga mare Baisenee, ca din toamna tre sa imparti cu ailalti care-or veni!!
6.   Terenuri trimis de
(17 apr 2008, 18:51:18
Mda, nu vreau sa ma gandesc ce va urma cu terenurile

********. net
7.   Felicitari Onofrei.. trimis de
(17 apr 2008, 20:31:35
Nu pentru cum ai inceput,si executat mandatul,ci pentru cum l-ai incheiat : cu mult umor si vorbe rostite pentru-a pricepe cine trebuie(nu-i musai sa priceapa toata prostimea!).Regret ca nu l-ai ascultat pe Fault si nu ai candidat la CJS.Aveaai sanse mari si ramineai in istorie ca liberal,nu ca pocait(de fapt nu esti nici-nici).Pina se vor prinde si ceilalti,ramai un importat rezervor de voturi si daca nu vei lua plasa de la Zarone,asa cum ti-am prezis in postarile 23-27 din 22-23.03.08.,s-ar putea sa mai auzim chiar de bine !
8.   Manevre PNL-iste. De ce? trimis de
(17 apr 2008, 20:44:36
Acesti PNL-isit sunt disperati din doua motive: Orest era de-a lui Flutur Gh sau Gh Flutur si apoi domn Orest nu a miscat din fonctii PDL-istii de la finante si ISJ, ce s-au gindit? Ia sa-l sapam noi pe veterinar si sa-l punem pe Baisanu. Are televiziune si avem cu ce mintii poporul: Am facut! Am dres! Nu o sa auziti nimic despre ce au furat sau alte alea alea. Nimic despre caltabosi, despre palinca, mita.

Acest Baisanu, stie ca daca nu executa ZBOARA cu tot cu fulgi. Asa ca o sa manince orice gram de **** si o sa fie sluga umila celor cale l-au pus!

9.   UN NOU BERLUSCONI /DAR LA SUCEAVA? trimis de
(17 apr 2008, 21:34:17
BRAVO/ E PUR SIMUPOVE/ OREST AVEM CIINI IN BATATURA BAGA INJECTII LETALE ACOLO FACI TREABA/GRATZIA BB

10.   De acu e acu trimis de
(17 apr 2008, 22:53:24
DUMNEZEUL POCAITILOR E CEL MAI BUN SI INTELEPT,NU POLITICENII PAMNATULUI.......
11.   Tot degeaba trimis de
(18 apr 2008, 00:54:15
un simplu argument pe strada 6 noiembrie locuiesc Orest,Baisanu si Marza si sunt cele mai mari gropi din Suceava ,lor le convine ca umbla cu masinile statului care sunt cumparate si reparate pe banii nostri ai fraierilor
12.   Oameni trimis de
(18 apr 2008, 22:44:20
totuna pocaiti sau nu. oameni toti. printre oameni cu plus si minus de rigoare. totul e schimbator.ne doare ce fac si ce au? succes si partinire? sau ne intereseaza imagine, reprezentare, valoare intelectuala, capacitate demonstrata; de ce nu contabilizam si realizari?

carcotim si atit.....

bravo natiune

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei