Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 apr 2008 - Anul XIII, nr. 90 (3771)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Reproşuri

Lungu îl acuză pe Donţu că s-a folosit de primărie pentru a face bani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Primarul Ion Lungu i-a reproşat, marţi, lui Ovidiu Donţu, contracandidatul său din partea PSD la Primăria Suceava, că „face pe lupul moralist” după ce s-a folosit de primărie pentru a face bani. Lungu a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că în vara anului 2006, Donţu a profitat de faptul că el era plecat în concediu pentru a obţine un parteneriat între primărie şi Camera de Comerţ şi Industrie Suceava, parteneriat dezavantajos pentru municipalitate. Lungu a relatat filmul evenimentelor sub forma unei poveşti pe care a intitulat-o „Lupul moralist”.

 

„Lupul moralist”

„Lupul moralist este domnul Donţu. A venit la mine în anul 2006 să-mi propună o afacere între primărie şi el, un parteneriat între primărie şi Camera de Comerţ, în care bineînţeles că cel care era câştigător era domnul Donţu. Conform acestui parteneriat, CCI asigură promovarea municipiului Suceava - tipăreşte pliante, bannere şi precizează calitatea de partener al municipiului Suceava. Obligaţiile municipalităţii sunt acelea că municipiul Suceava va pune la dispoziţia evenimentelor economice în mod gratuit esplanada Casei de Cultură. De asemenea, municipalitatea trebuie să asigure 10 europubele, să asigure curăţenia pe perioada târgului, să pună la dispoziţie 3 toalete ecologice, să asigure paza pe durata manifestării. Modul cum a fost promovată municipalitatea se ştie, când toţi tuciuriii, fără a jigni pe nimeni, şi-au spălat grătarele în fântâna arteziană. Aşa a fost promovată municipalitatea. Banii, bineînţeles că i-a încasat domnul Donţu. Nu ştim cât, sute de milioane, miliarde, asta poate să ne spună numai domnul Donţu şi cei de la CCI, oamenii de afaceri. Când vorbim de CCI, domnul Donţu spune că nu dă nici un fel de referinţă pentru că este un ONG, dar într-un episod viitor o să vă prezint o adresă oficială în care domnul Donţu obligă municipalitatea să presteze nişte servicii către CCI conform nu ştiu căror prevederi legale. Domnul Donţu este lupul moralist. Domnule Donţu, daţi-vă jos masca falsă cu care jucaţi în această piesă ieftină de teatru pentru că sucevenii, oamenii de afaceri ştiu exact cine sunteţi”, a fost povestea lui Ion Lungu.

 

Contract pe semnătura viceprimarului Marian Ionescu

Întrebat de ce a acceptat totuşi aceste condiţii, dacă erau dezavantajoase pentru oraş, primarul a răspuns că el era plecat în concediu şi Donţu a profitat de lipsa lui, obţinând pe contract semnătura viceprimarului Marian Ionescu. „El mi s-a adresat pe data de 25 iunie, când eu, primarul Lungu, l-am refuzat, după care am plecat în concediu. El a profitat de plecarea mea şi a organizat acel Festival al Berii, cu acea a municipiului Suceava. Aprobarea a fost dată de domnul viceprimar Marian Ionescu, care avea drept de semnătură pentru că este domeniul lui de activitate.

Domnul Donţu a solicitat prima dată în iunie, după care a revenit în august, când eu eram plecat în concediu. Domnul Ionescu putea să semneze această hârtie pentru că răspunde de serviciul Autorizare Corp Control”.

În ceea ce priveşte raporturile sale cu viceprimarul Ionescu, după ce a descoperit condiţiile în care a fost semnat contractul, Ion Lungu a spus că „am avut şi am o bună colaborare, dar aici este vorba despre viclenia domnului Donţu, care a profitat că nu sunt eu şi a luat o semnătură din altă parte”.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lungu îl acuză pe Donţu că s-a folosit de primărie pentru a face bani.
 Vizualizări articol: 1035 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lungu îl acuză pe Donţu că s-a folosit de primărie pentru a face bani0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ha ha ha trimis de
(16 apr 2008, 13:21:01
lungu in loc sa se scuze pe el acuza pe altii, oricum noi stim cine esti tarane!
2.   Pt jiji trimis de
(16 apr 2008, 13:28:09
se cede ca JIJI are apucaturile lui JIJI BECALI ....cu chestii din astea si injurii la adresa lui lungu ....tot lungu o sa castige ....pt ca oamenii stiu cine e PSD-ul ...un partid de hoti si comunisti!!
2.1  RE: Pt jiji trimis de
(16 apr 2008, 13:46:08
Daca Dontu e "lupul moralist", Lungu e "prelipcarul moralist"hee hee). MUhahahaha
3.   Minciunos trimis de
(16 apr 2008, 13:36:09
lungu,taran mincinos ce esti

4.   E 3 la 1 trimis de
(16 apr 2008, 15:07:08
faptul ca'i taran nu'l descalifica pe Lungu (sa fiu sincer) ci ca e hot,ghiolban si mincinos
5.   Lungu e un mincinos trimis de
(16 apr 2008, 15:26:01
Lungu e taran PRIN COMPORTAMENT, si el ar fi primul care trebuie sa se acuze CA A FACUT BANI PRIN INTERMEDIUL PRIMARIEI!!!!!!!!!! Mai ales cu lucrarile date lui fratisu in mod ilegal!!! ALOOO, DNA???? E CINEVA PE ACOLO???
5.1  RE: Lungu e un mincinos trimis de
(16 apr 2008, 17:52:05
mai jigodiilor ati uitat cat ati furat ...de la proiectul utilitati si mediu??? 800 mil de euro ....unde sunt banii .??? care e realizarea din cei 800 mil de euro ....va zic eu ....firmele lui fiu lui marza si conturile lor!!! jigodii psd-iste
6.   MULTUMIRI DOMNULUI PRIMAR trimis de
(16 apr 2008, 22:03:59
Va multumesc pentru ca in anul 2006 ati pus piciorul in prag. Nu am fost niciodata deacord cu mizeria, zgomotul care din nefericire invadeaza orasul cu ocazia diferitelor evenimente asa cum bine ati precizat. Dupa principiul "orice sut in fund e un pas inainte" putem cred ca Dontu s-a suparat atunci foc pe hotararea dumneavoastra, si-a luat jucariile si s-a mutat in imparatia PSD-ului, in ctitoria lui Marza Voievod de la Salcea unde face si acum targuri a in povesti unde nu are cum sa ajunga tot fraierul...Si acum dumneavoastra domnule primar cred ca va rugati de mama focului sa nu mai iasa voievod si tura asta Marza ca poate poate prinzi si matale un targ acolo, sa crape Dontu de ciuda cand o vedea ce aproape-i Prelipca si cum "la un semn deschisa-i calea" pentru toti ostenii tai vrednici de acolo. Bafta multa ... Deabia astept sa inceapa oficial campania aia, poate spuneti si voi niste lucruri inteligente pe care ar dori sa le auda un sucevean cu drept de vot ca mine
7.   Dontu, un om de nimic trimis de
(17 apr 2008, 15:58:00
dontu fura, minte, si dezinformeaza pophulatia sucevei, din acest motiv va obtine un numar foarte mic de voturi

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei