Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 28 mar 2008 - Anul XIII, nr. 74 (3755)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Iniţiativă

PD-L Suceava propune soluţii pentru repopularea satelor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Vicepreşedintele democrat liberalilor suceveni, Vasile Ilie, a anunţat că PD-L Suceava a pregătit un proiect amplu în vederea repopulării satelor, şi în special a celor din zona de munte, cu tineri.

Vasile Ilie a precizat că potrivit datelor statistice, judeţul Suceava se confruntă cu un fenomen „îngrijorător” de îmbătrânire a populaţiei, în special în localităţile din mediul rural.

Ilie a arătat că în momentul de faţă 28,3% din populaţia judeţului are vârsta mai mare de 65 de ani.

„Este un lucru îngrijorător, iar aceste date trebuie să fie analizate şi în legătură cu alte informaţii statistice, potrivit cărora rata natalităţii a scăzut de la 13,3% la 11%, în timp ce rata mortalităţii a crescut de la 10,1 ‰ la 10,5 ‰. De aici rezultă o serie întreagă de probleme cu care se confruntă judeţul Suceava. În primul rând este vorba de spre depopularea judeţului, în special în zona de munte şi în zonele rurale”, a declarat vicepreşedintele PD-L Suceava.

Vasile Ilie a precizat că „exodul” tinerilor din localităţile rurale a fost determinat şi de veniturile mici pe care aceştia le obţineau, motiv pentru care au preferat să plece la muncă în străinătate sau în localităţile urbane.

 

PD-L propune diversificarea activităţii economice

În aceste condiţii, Ilie a anunţat că PD-L a întocmit deja o strategie şi un plan de măsuri în vederea atragerii tinerilor către localităţile rurale, printre care se numără şi pregătirea acestora în meserii solicitate pe pieţele locale, reînfiinţarea şcolilor de arte şi meserii, şi a celor de maiştri. La acestea se adaugă şi specializarea tinerilor în meserii necesare în localităţile rurale, cum ar fi cele de depanatori radio – TV şi de aparatură electrocasnică, cofetari, frizeri, coafori sau cizmari.

„Vrem să diversificăm activitatea economică alternativă din mediul rural prin înfiinţarea unor centre de producţie, artizanat şi ceramică, inclusiv pentru export. De asemenea, vom înfiinţa ferme mici, de animale, dar şi centre de colectare a produselor agricole”, a mai spus Vasile Ilie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PD-L Suceava propune soluţii pentru repopularea satelor.
 Vizualizări articol: 999 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PD-L Suceava propune soluţii pentru repopularea satelor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   O IDEIE BUNA trimis de
(28 mar 2008, 13:16:10
PD-L SA VINA CU ELENA UDREA SI ZONA DE MUNTE VA FI POPULATA .
2.   Fluturasii pdl-isti trimis de
(28 mar 2008, 17:35:01
cu ce boilor?cu aviara lu flutur sau cu lemnul ce-l fura legal? care tanar lasa spania,italia,portugalia,belgi ,irlanda sau anglia pe minim pe economie,la program de 14 ore in gaterele pdl-istilor din judet?
2.1  RE: Fluturasii pdl-isti trimis de
(28 mar 2008, 18:27:21
mai nesimtitilor si javrelor de pesedisti nu mai aveti ce zice ...in afara de aviara si lemn mai aveti ceva??? jigodii penale ce sunteti!!! ati furat 18 ani ...si mai faceti comentarii pe site!! PSD=COMUNISM=Morti la revolutie=hotie=vanzare Rompetrol etccccc
3.   . trimis de
(28 mar 2008, 20:45:00
oare el isi da seama de prostiile pe care le debiteaza?
4.   Oare ? trimis de
(28 mar 2008, 22:56:26
Bai Fraierilor visati la repoPULArea satelor aveti visuri tampite , toti pleaca si voi vreti sa-i readuceti ? pentru ce ?
5.   Re;psd trimis de
(29 mar 2008, 08:10:21
hotii de psd-isti,egal cu,comunistii...cum vedeti ca vine cineva cu ceva nou si constructiv,nu va convine..hotilor..clica de banditi si afaceristi..numai pentru ei...oricum pd-l va venit de hac..in frunte cu d-nul Flutur si echipa lui de oameni curati si profesionesti,vor cistiga alegerile la pas..iar voi comunistilor sa va spinzurati...ca altceva nu meritati,jigodiilor.....
6.   Asa se mareste septelul trimis de
(29 mar 2008, 10:14:20
Daca strangem toti ramuitorii din PD-Laturi care umbla fleaura, cu Flutur in frunte, si-i cazam la sate, scoatem zootehnia din rahat, marim septelul si dam pe spate Europa. Sa nu-ti vina sa crezi ce enormitati pot sa debiteze specimenele astea. Si mai vor sa-i voteze cineva. In cocina cu voi, bombalailor.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei