Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 27 mar 2008 - Anul XIII, nr. 73 (3754)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Sfaturi

Onofrei le recomandă primarilor să nu se comporte ca „moşierii”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Prefectul judeţului Suceava, Orest Onofrei, le-a solicitat primarilor suceveni să nu abuzeze de funcţia pe care o au şi să nu perturbe organizarea alegerilor locale din acest an sau să adopte atitudini discriminatorii faţă de unii candidaţi.

Onofrei a cerut primarilor să se implice în buna organizare a alegerilor locale, chiar dacă unii dintre aceştia vor candida pentru un nou mandat.

„Nu e normal ca unii primari să se comporte ca pe moşia personală. Ei nu trebuie să uite că mandatul lor încetează în momentul în care se validează următorul mandat. Pe această perioadă el trebuie să-şi respecte mandatul de primar, şi să nu fie părtinitor”, a subliniat Orest Onofrei.

Prefectul a făcut referire la solicitările pe care primarii le primesc din partea formaţiunilor politice locale pentru a organiza diverse acţiuni sau mitinguri electorale în spaţii publice.

El a arătat că deja a apărut o situaţie în care un primar a refuzat să dea aprobările necesare unui partid pentru a organiza o acţiune într-un cămin cultural, iar reprezentanţii respectivei formaţiuni politice au fost amendaţi de către Poliţie.

 

Prefectul Onofrei l-a dat ca exemplu pe primarul din Cornu Luncii

Este vorba despre primarul PNL din Cornu Luncii, care a refuzat să aprobe cererea social democraţilor de a organiza un miting în căminul cultural din localitate.

„Din păcate, la Cornu Luncii am avut un incident, la care cineva trebuia să fie sancţionat pentru că a făcut un miting ilegal. Însă a fost un miting ilegal forţat, pentru că primarul în funcţie nu le-a dat autorizaţie. Eu cred că astfel de lucruri nu ar trebui să se repete”, a arătat Orest Onofrei.

În opinia acestuia, primarii trebuie să respecte legea, şi să nu rămână la discreţia lor dacă dau sau nu autorizaţii pentru organizarea unor astfel de întâlniri, cu atât mai mult cu cât acestea se desfăşoară în spaţii publice.

„Poliţia este obligată să sancţioneze un miting ilegal. Dar dacă acel miting este dat de acţiunea ilegală a unui primar, lucrurile nu sunt în regulă”, a mai spus Onofrei.

Pe de altă parte, prefectul a făcut apel către o serie de instituţii implicate în procesul de organizare a alegerilor, cum ar fi Poliţia sau Jandarmeria, să dea dovadă de echidistanţă şi să nu-şi depăşească atribuţiile pe care le au în desfăşurarea procesului electoral.

„Am văzut anumite reproşuri faţă de poliţie, şi eventual jandarmi. Însă eu îi asigur pe toţi cei implicaţi că aceste instituţii vor da dovadă de maximă transparenţă, echidistanţă şi vor respecta legea în totalitate”, a subliniat prefectul de Suceava.

Nu în ultimul rând, el a făcut apel către toţi „competitorii” din alegerile locale să semnaleze Prefecturii eventualele disfuncţionalităţi din campania electorală, astfel încât ele să poată fi remediate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Onofrei le recomandă primarilor să nu se comporte ca „moşierii”.
 Vizualizări articol: 596 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.5 din 2 voturi
Onofrei le recomandă primarilor să nu se comporte ca „moşierii”3.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Respect fata de lege trimis de
(27 mar 2008, 13:17:39
Cum dracu umbla nebunu asta de Flutur prin tot judetu si nu-i rupe nimeni barem o aripioara? Este cumva dat liber la campanie electorala? Autoritatile statului ce fac, domnule reprezentant al guvernului Romaniei in judet? Daca ar proceda toate partidele politice din judet cum procedeaza berbecii astia din PD-Laturi atunci ce ar fi in teritoriu? Legea este pentru toti iar campania asta mirsava, mascata sub diferite activitati de genul donarea de sange, sfintirea de cantine de ajutor, plantat pomi, dansat cu buricul gol, etc., sa inceteze. Pana acum au avut timp berechet, acuma sa taca. Lumea stie ca numa gura-i de ei.
2.   Staaaaaan? trimis de
(27 mar 2008, 23:14:44
Ce surpriza o sa aveti "d-le" Stan Patitu cand o sa obtina cine trebuie,adresa dvs!
2.1  RE: Staaaaaan? trimis de
(28 mar 2008, 09:15:18
Secatura de securist prost crescut. Eventual pot sa stiu eu mai multe si mai repede despre tine dar eu cred ca nu esti un berbec de ala care impunge tot ce intalneste. Nu te obliga nimeni sa-mi raspunzi pe forum. De maine incep cu Marza, ca sa sti. Scopul meu a fost atins, nu nfaceti fata la o campanie cinstita, sunteti niste derbedei politici. AM TERMINAT.
2.2  RE: Staaaaaan? trimis de
(28 mar 2008, 10:39:24
Rectific, am material nou pentru Flutur, asa ca -l mai las pe Marza care-i, totusi un domn. Hai dulailor, sariti de ma muscati de c.. Bombalailor.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei